[]

tokluk şekerim varmış

o neyse artık...

doktor dedi ki,(sanırım çok kötü değil durum ama o kısaltmalardan hangisi tokluk şekeriyse bakıp yazabilirim de) pirinçten, hamur işinden, makarnadan, şekerden uzak dur. tamam eyvallah duralım güzel de gencadamız ara sıra kaçamak da mı yapmıycaz diyemedim doktora. ne kadar uzak durcaz, ne kadar uzak dursak 60'a kadar falan şeker hastası olmayız bunları ben nerden bilcem? ya da hangisinden daha az hangisinden daha cok uzak durmam lazım vs. kafamda deli sorular. fark ettiğiniz üzere de deli gibi cahilim bu konuda. şöyle azcık bilgi kırıntısı veya bilgilendirici link atsanız ya üzerime?


 
Kardes sana olcme aleti yazmadi mi receteye? Orda prosedur ne bilmiyorum da, pilav, patates, ekmek cok yersen sekerin yukselir. Bunlari azaltman lazim. Tabagin en fazla 4te biri kadar pilav makarna onu da bulabilirsen tam bugdaydan olani, ekmek de aynen tam bugday, 50-60 gr vs. ama bunlari tutturman icin kanini olcup ayarlaman lazim. Sekerin var diyip bilgi vermemesi cok sacma. Baska birine gorunun bence.


  • beriberi  (22.07.16 22:22:32) 
yok yok, tam olarak hatta işte o tür besinlere çok yüklenmemeye çalış dedi. öncesinde de tabii kan testinde aç ve tok şeker testi yapıldı. öyle yani. daha fazla ne diyebilirdi ki? zaten söyledi işte hamur işi, pirinç falan diye saydı.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (22.07.16 22:32:43) 
Iste eger seker varsa her ogunden sonra bakman lazim numarayi nasil etkiliyor yediklerin. O yuzden kan olcme aletleri var seker hastalarinin, her ogunden sonra 1-2 saat icinde parmaklarindan kan alip olcuyorlar. Yani kacamak yapabilirsin belki, eger cok ilerlemis degilse diabetin


  • beriberi  (22.07.16 22:38:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.