[]

spordan hemen sonra protein tüketimi

bu konuda görüş ayrılıkları var diye biliyorum. spor biter bitmez soyunma odasında protein shake hazırlamak ya da ton balığı yemek önemli mi gerçekten? yoksa 1 saat içinde tüketilse de sorun değil mi? hatta saatlerce bir şey yenmese de olur mu? yoksa hızlı şekilde protein tüketmemek kas kaybına mı yol açar? son bulgular nedir bu konularda?




 
Proteinin ne zaman alındığı kas gelişimini etkilemiyor. Önemli olan şey gün içinde yeteri kadar protein alman. Günlük ihtiyacın olan proteini hangi vakitlerde aldığının ise nerdeyse hiç bir önemi yok.

Kaynak: jissn.biomedcentral.com
  • Haldamir  (22.07.16 18:45:30) 
Günlük protein miktarını istersen sabah kahvaltısında al, fark etmez. Spor sonrası acilen protein alımı gibi bir ihtiyaç yok. Sen proteini ne zaman alırsan al, vücut onu aminoasitlere ayırır, sonra da ihtiyaç olan yerlerde kullanır. Antrenmandan 5 saat sonra alırsan, vücut antrenman sonrası oluşan hasarları onarmak için o aminoasitleri kullanır. Sen antrenman sonrası hemen protein almadın diye kaslara bir şey olmaz. "Kaslarımda mikro yırtıklar oluştu hemen protein alayım da kaslarıma bir şey olmasın" olayı doğru değil. Sen ancak çok uzun süre protein almadığında (Birkaç hafta) vücut o zaman kendi işini kendi halledip problemi endojenik yolla çözmeye çalışır, ancak o zaman kas proteinlerine saldırır ve kas kaybı yaşarsın.


  • angelus  (22.07.16 18:48:18) 
Spordan sonra vücut deli gibi enerjiye ihtiyaç duyuyor, badem-fındık gibi kan şekerini birden yükseltmeyecek şekilde karbonhidrat içeren şeyler en iyisi.


  • noluyo yaa  (22.07.16 19:42:22) 
Spordan sonra almak önemli diye biliyorum ben 1 saat içinde diyor genelde yazılar. Eğer spordan sonra önce 5 saat önce sonra bunun bir önemi yoksa protein tozunun bir numarası kalmıyor geriye. Zaten olayı su ile tüketip bir an önce protein ulaştırmak diye biliyorum ben. Hatta geçen günlerde süt ile içilmez karışım süresi geç olur bir anlamı kalmaz diye yıkılıyordu burası.


  • gozu acik sevisen yahudi  (22.07.16 19:57:04) 
Protein tozunun zaten bir anlamı yok. Protein tozu kullanıyorsan, süt protein tozunun mantığıyla aykırı. Yoksa protein tozu tamamen keriz ürünü.


  • angelus  (22.07.16 19:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.