[]

Ukraynaya gidiş işlemleri konusunda yardım - Olağanüstü Hal

8 ağustos için ukraynaya uçak biletim var. Pasaportumu çıkarttım, hayatımda ilk kez yurtdışına çıkacağım. iki ülke arası vize istenmediğini biliyorum, ancak yine de bilmediğim yanıma ekstradan almam gereken bir belge ya da vizeler kalkmış olsa bile önceden başvurmam ya da tedarik etmem gerekebilecek neler var bu konuda bana yol göstericek birini aramaktayım. Bir de ohal durumunda yurtdışına çıkışta öğrenci olarak ekstradan e-devlet öğrenci belgemi götürsem yeterli olur mu ?




 
dönüş bileti ve konaklama rezervasyonu/davetiye vs. yanında olsun. pasaport kontrolünde sorarlarsa gösterirsin. onun dışında bir şey yok..


  • nrmnm  (22.07.16 16:45:45 ~ 16:47:05) 
yanında da bi 100 dolar bulundur, bazen cebindeki parayı sorabiliyorlar.


  • truew  (22.07.16 16:46:55) 
pasaportun umuma mahsus ise bir şey olmaz hocam zaten öğrenciymişsin. her ihtimale karşı gidiş-dönüş biletinin (dönüş biletin yoksa al) ve kalacak yer rezervasyonunun (yaptırmadıysan, birinde kalacaksan falan booking'den fake rezervasyon yapabilirsin, iptal koşullarına dikkat et) çıktısını yanında bulundur, cebinde de az buçuk para olsun. ukrayna benim de yurtdışında gittiğim ilk ülkeydi hatta bu şubat'ta gittim. tek bir kelime bile etmediler, damgayı vurup geçirdiler. buna karşılık, vize olmasa da polislerin/görevlilerin her zaman bu konuda sorguya çekme hakkı var. o yüzden paran, kalacak yerin ve dönmeni sağlayacak bir uçak biletin olduğunu gösterebilmen iyi olur. dediğim gibi kimse zaten sormuyor ama ne olur ne olmaz yanında bulunsun.


  • der meister  (22.07.16 16:49:14) 
Booking.com sitesinden rezervasyonumu yaptırdım. Dönüş biletimi almadım ancak önerilerinize uyup gitmeden önce almayı planlıyorum. Herkese teşekkürler.


  • memories  (22.07.16 17:06:41) 
Gidis donus konaklama ile ilgili tum rezervasyonlarin yaninda olsumn. Ukrayna girisinde turkleri sorguluyorlar, ben direkt gectim ama cogu kisiyi sorguya aldilar ben girerken.
Seni sorguya alacaklar zaten.

  • stavro  (22.07.16 17:20:42) 
Denilenleri aynen uygula. Kalacağın gün başına en az 50 dolar bulundurman gerekiyor resmi anlaşmalara göre ama pek dikkat edilmiyor. Ben girdiğimde direkt almışlardı içeri, enteresan bir şekilde benim de arkadaşımın da TC kimliklerimizi de istemişlerdi.

Benden 1 ay önce giden başka bir arkadaşımı sorgu odasına almışlardı ama, üstündeki paraları kameraya göstertip neden geldiğini sormuşlar 5 dakika falan sürmüş.
  • once  (22.07.16 18:26:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.