[]

yüzerek fit olabilir miyim

öyle hayvan gibi kaslı olma merakım yok lakin kuvvetimden emin olmak istiyorum. sanıyorym sadece yüzmekle olmuyor o iş fitnessa gitmeyi düşünüyorum kol omuz çalışın deniyor bir de kick boxa gitmeyi düşünüyorum. yüzme ve masa tenisi dışında hareketsiz bir yaşamı olan yürümeye bile üşenen ve gün aşırı biyerleri ağrıyan birine nasıl bir program tavsiye edersiniz.




 
bide düzgün beslenirsen olursun. yüzmek belkide en yararlı spordur ve zevklidir. ama hep söylerim sporun %80i besindir.


  • freetakilir  (22.07.16 01:31:44) 
Olursun tabi ki. Yüzme bir sürü kası çalıştırıyor sarfettiğin efor da cabası tabi. Bir yandan fitness'a gidersen ekstra faydası olur tabi ama yüzmek gerçekten faydalı bir spor.


  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (22.07.16 01:32:49) 
22 yaş üzeri türkiye insanlarının bana göre yüzde 70'lik bölümü sizden daha az hareket ediyor zaten. yani aslında ortalamaya vurunca yüzme ve masa tenisi sporlarıyla uğraşmanız gayet güzel. ekstra olarak mutlaka bar setlerinden alın. 5 kilodan başlayıp 15 kiloya kadar çıkabilirsiniz 4-5 ayda. yüzme + ağırlık kaldırma istediğiniz forma ulaştırır sizi. ağırlık kaldırma işini evde film/dizi izlerken bile yapabilirsiniz 15-20 dakikalık periyodlar halinde.
not: profesyonel değilim.

  • golgi aygıtı  (22.07.16 02:01:03) 
Her türlü spor sporsuzluktan iyidir.


  • arnold schwarzeneger  (22.07.16 08:47:14) 
Suya serinlemek ya da çimmek için girmedikten ve adam gibi yüzmeye çalıştıktan sonra tabi ki hem güçlenir hem de şekli şemali düzeltirsiniz.
Yalnız bunu, diğer herhangi bir sporsal girişimde de olduğu gibi, düzenli yapmanız gerek. Haftada bir bir saat yüzmektense, 3 kere 20'şer dakika düzenli yüzmek çok daha fazla fayda sağlar.

Yüzme konusunda ciddiyseniz tavsiyelerim;
1. Nasıl düzgün yüzülür bir bakın, izleyin, deneyin, öğrenmeye çalışın öncelikle; www.swimsmooth.com
2. Bir su altı kamerası ile nasıl yüzdüğünüzü kendiniz görün, hatalarınızı düzeltin. Sporda harekete abanmak, ağırlığı arttırmak yerine, düzgün ve olması gerektiği gibi yapmak daha fazla fayda sağlar.
  • iqt  (22.07.16 08:58:20) 
Evet fit olursunuz ama baklava beklemeyin. Yüzücü vücudu daha sağlıklı. Ben sağlığa değil, daha güzel gözükmesine bakıyorum derseniz farklı.


  • kartallar yuksek ucar  (22.07.16 09:31:59) 
Kesinlikle muazzam olur, mutlaka başla. Hayvan gibi kaslı yapmaz yüzme, ama fit yapar yanında güzel bi beslenme programıyla gidersen. İleride çok istersen fitness da eklersin. Yüzme harbiden çok faydalı spor.


  • roket adam  (22.07.16 11:28:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.