[]

Yeni insanlarla tanışamama sorunsalı

Ortaokulda içime kapanıktım dedim lisede düzelir.
Lisede genel olarak çok parlak geçmedi belirli kabuk arkadaş çevrem oldu hep ama bir ömür gidecek kadar iyi bir arkadaşlık.
Üniversite başladı. 2-3 takıldığım eleman vardı okulda, gereksiz insanlar çıktılar. Başka 2-3 kişilik grubumuz oldu. Yurtta oda arkadaşımla ve kattakilerin hepsiyle süper anlaştık hatta hala görüşürüz.

Üniversite 2. sınıfta lisedeki en yakın arkadaşım sırf ben varım diye benim üniversitemi tercih etti. Yine okuldaki elemanlarla falan karışık zaman geçti bir türlü.

Şimdi 4. bitti. Yaz okulu başladı ve 60 kişiyle aynı sınıfa giriyoruz ama hiç yeni insanlarla tanışamıyorum. Bilmiyorum belki içimden gelmiyor, yeni insanlar tanısam, yeni arkadaş ortamına girsem belki üzerimdeki ölü toprağını atabilirim. Ama içimden gelmeyince de işkence oluyor bu işler. Okula gidiyorum mesela kim uğraşacak yeni insanlarla tanışmaya bilmemneye gideyim 2 saat dersimi görüp eve kaçarım diyorum. Okul dışında çok da sosyalleşecek bir aktivitem yok aslında. Bir arkadaşım var mesela adam sosyal manyak. Her gittiği yerde mutlaka birileriyle tanışır. Allah vergisi mi gari bu ? Zorlasak çok yapmacık oluyor ayrı dert. Bir de hep diyorum içimden bu sefer farklı olacak, bu sefer karışacaksın aralarına ama yok abi olmuyor, amaaan kim uğraşacak diyorum. Siz yeni insanlarla tanışma konusunda nasılsınız ?

 
bende de durum aynı. 2 sene bitti üniversitede 4 kişiyle birlikte takılıyorum, onlar dışında ismini bildiğim insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

sanırım durum üniversite ile alakalı. lisede sınıf olduğundan hiçbir şey yapmasan bile insanları tanıyordun mecburen.
  • mattiadestro  (22.07.16 00:44:24) 
Acayip temkinliyimdir. Hatta yeni insanlarla tanismaktan, takilmaktan hoslanmam. Yalniz benim durum biraz farkli, 7-8 kişilik bi cocukluk arkadasi grubumuz var.. Kardes desem yeridir. Samimi gelmiyor sonradan tanidiklarim. 4 yildir ayni okuldayim, okul disinda henüz kimseyle vakit gecirmedim desem yeridir.


  • trejemu  (22.07.16 01:19:50) 
ben de yeni mezun oldum sosyal fobi var netten tanıştığım kişilerle buluşmayı düşünüyorum ve okuldaki 2 kişi hariç arkadaşım yok akrabalar ayrı cins boku yedim sanırım ankaradaki arkadaşlardan destek bekliyorum.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (22.07.16 01:26:02) 
yaz okulunda birini tanıyıp ne yapacaksın? yaz okulu adı üstünde. derse gidip gel. zorlama yani. benim de mezun olduktan sonra düzenli konuştuğum 4 kişi var. ders vaktinde bölümde konuştuğun, selamlaştığın adamla mezuniyetten sonra görüşmüyorsun. o yüzden herkesle takılmana veya samimi olmaya çalışmana gerek yok. çok arkadaş edinsen de, sonrasında hepsiyle bağı koruyamıyorsun ünide.


  • sporty  (22.07.16 01:38:15 ~ 01:48:11) 
@sporty Kendimi bu konuda geliştirmek için diyorum. Çünkü bu yönüm çok zayıf, sürekli sosyal ortamlarda bulunuyoruz sonuçta. Askerlik, iş, kurslar vs. insanlık ilişkilerim zayıflayarak iyice körelmesin istiyorum. Yoksa aşırı sosyalin masasındaki dramı yaşatacak kadar sosyal olmak istemem zaten :D


  • Golden Ratio  (22.07.16 01:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.