[]

Çeki demiri

Arkadaşlar sıfır araç alırken çeki demiri ile sipariş verilebiliyor mu yoksa her halükarda sonradan mı taktırmak gerekiyor?




 
çoğu arabanın aksesuar kataloğunda çeki demiri mevcut. dolayısıyla aracı satın alırken çeki demirini de ekletebilirsiniz opsiyon listesine.

ama araç hazırda varsa mecbur sonradan takacaklar zaten. yoksa da fabrikadan çeki demiri ile birlikte çıkartılır mı bilemedim.
  • i was me but now he s gone  (22.07.16 01:36:44) 
çeki demirinin ruhsata da işli olması gerekiyor, dikkat. vizeden de geçmez.


  • brakgn  (22.07.16 02:22:04) 
her türlü sonradan takılıyor. orijinal aksesuar olarak geçenleri servis takıyor. takılı gelsin diye bir seçenek yok.

genelde markalar orijinal diye thule üretimi olup kendi logoları bastırılmış çeki demirlerini takıyorlar, servisler de piyasanın 2 katına iteliyor.
  • babilbaligi  (22.07.16 09:50:42) 
Anladım teşekkürler. O şekilde sipariş versek de araç ve demir ayrı gelecek, serviste takılıp ruhsata işlenecek demek.


  • orient blue  (22.07.16 12:30:23) 
Çeki demiri, yalnızca çeki demiri olmuyor.

En azından mercedes'te öyle. Çeki demiri opsiyonlu bir arabada motor soğutma sistemi, radyatör filan da değişik oluyor motor/modele göre. Belki frenlerde de farklılıklar olabilir. Şasede ek takviyeler olabilir, ama soğutma kısmından eminim.
Diğer markalarda da olmaması için bir neden göremiyorum.

Yani yalnızca çekme demirini ekletmekle fabrika çıkışlı çekme demirli araba almak iarasında fark var.

Örneğin Mercedes'te de sonradan araçlara kod ile opsiyon ekleyebilirsunuz. Diyelim bu modele çekme demiri ekletmek istediğiniz, yetkili servis sistemden bu opsiyon için eklenmesi gereken parçalar baktığında yalnızca aparatın bağlantı yerini değil, aynı zamanda radyatörü vs. de görüyor.

He korsan olarak araca orjinal olmayan çekme demirini kaynattırırsınız kullanırsınız o ayrı. Sonra karavan çekerken arabanın orası dağılabilir o ayrı.
  • burfak  (22.07.16 13:57:12 ~ 13:59:39) 
Gayet mantıklı, iyice araştırmam lazım.


  • orient blue  (22.07.16 22:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.