[]

Duz bir karina sahip olmamayi dogrudan beslenmeye baglamak..

Karnim duz degil. Kilom da dusuk aslinda ama skinny fat sinifindanim iste, tisort gomlek ne giyersem gobek on plana cikiyor yani.
Herkes beslenme seklin yuzunden diyor. Tamam cok da saglikli beslendigim soylenemez ama etrafimdakilere bakiyorum, herkes benim gibi besleniyor ama millette boyle gobek yok. Spor yapan insanlar da degil ama karinlari hemen hemen duz. Ben de ortalama bir insan gibi besleniyorum, sabah aksam kola gazoz icip baklava borek falan yemiyorum ki. Hatta hamur isini cocuklugumdan beri sevmem zaten, aram yoktur. Keza tatli ile de aram iyi degil. Cikolata biskuvi cips gibi abur cuburlar desen tiksindiyor zaten. Sagliksiz seyleri hic tuketmiyorum degil ama bunlara abaniyor degilim. Dedim ya ortalama bir insan gibi iste.
E simdi tamamen beslenmenle alakali diyorlar ama baskalarina bakiyorum da yeri gelince kola iciyor, hamburger yiyor, tatlisi bilmemnesi. Bu adamlarin hepsi hamile kadin gibi gezmesi lazim o zaman ortalikta? Cok saglikli beslenmiyorum tamam ama temelli de les besleniyor degilim ki. Yani bu insanlardan daha kotu beslenmedigime eminim. Yanibasimda adam "off simdi Mcdonalds'a gitsek koca bir hamburger menu gomsek" diyor, insanin cani hic Mcdonalds menusu ceker mi oyykk diyorum kendi kendime ve bunu diyen adam benim gibi karninda karpuz tasimiyor! Adamin karni hemen hemen duz.

Ben buna buyuk oranda genetik faktorun etkili oldugunu dusunuyorum, o denli kotu beslenmedigime neredeyse eminim. En azindan haftanin 6 gunun birlikte gecirip ne yiyip ictigini gordugum insanlara istinaden rahatlikla soyleyebilirim bunu.

Nedir bu isin asli? Dusundugum gibi genetik etkisi yok mu? Tisortun altina futbol topu sokmus gibi olmamak icin yedigi ictigi her seyin yag oranini seker oranini hesapamasi mi gerekiyor her insanin? Bazi insanlarin genetiginden dolayi gobekte cok daha kolay yag toplamasi diye bir sey yok mu? Ben bu konuda sanssiz oldugumu dusunuyorum, gobegimi duz yapmak icin ortlama bir insandan cok daha fazla ozen gostermem gerekiyor diye dusunuyorum.

 
genetik olması kuvvetle muhtemel senin göbeğin


  • cekilmis gayfe  (21.07.16 23:45:03) 
1) genetik: herkesin oyle olmamasi, senin de oyle olmaman anlamina gelmiyor. sen de karin one cikacak sekilde kodlanmis olabilir. kismet bu isler

2) spor: agirlik kaldirarak ve cardio ile duz bir karina sahip olmak. herkese nasip olmaz, adamin kicindan kan alirlar kamil kan.

3) hastalik: kist vs.
  • no christ requires  (22.07.16 00:00:35) 
bizde "kursaklı" olmak diye bir laf vardır o göbek çıkar bazısında 34 beden olan vejeterjan olan neredeyse aç gezen (iştahsız çünkü) kardeşimde de var, 0 bedebn neredeyse ama göbek var. azcık yesin hemen midesi çıkar. kuzenim öyledir azcık yesin pantolon düğmesi gevşetir :P
bende de yapı olarak göbek yok ama love handle denilen yerler çıkıyor, başkasında gıdı oluyor, başkasında popoya gidiyr -ki erkek bir kuzenim var poposuna kilo alan inan o da hoş değil.
45 senedir günde 2 paket sigara içen dayıma doktor film çekip ciğerler tertemiz hiç mi sigara içmedin demiş o günden beri sağlıklı beslenmeye inanmaz oldum.
şaka. şans işte bizde yok, n'apalım?
  • niye ama  (22.07.16 01:04:16) 
Fiziki durum, beslenme, egzersiz, dinlenme ve genetiğin bileşkesidir. Sadece birine bağlı değil.


  • arnold schwarzeneger  (22.07.16 08:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.