[]

denişik semizotu tarifiniz var mı?

semizotunun iki çeşidini yaptığımı farkettim. yoğurtlu salatası, boranisi, başka nasıl yapabilirim. yabani semizotu aldım, canım hiçbirini istemedi. mücver gibi olur mu ki, başka önerileri olan var mı?




 
direk ıspanak gibi yemeğini yapıyorlar ama bilemedim.


  • cagdassalur  (21.07.16 17:31:37) 
yemeği güzel olur. zeytinyağlı falan. soğuk sğuk yazın iyi gider.


  • sutlu nescafe  (21.07.16 17:33:16) 
sarı/turuncu mercimekle çorbasını yapıyorum ben. çok da seviyorum. mercimeği koyuyoruz kaynıyor bir süre. semiz otlarını doğruyoruz ufak ufak. biraz kaynamış, açılmış mercimeğin içerisine semiz otunu koyuyoruz. o sırada sarımsağı da doğrayarak ya da ezerek koyuyoruz. biraz da ekşi koyuyoruz. kaynamaya devam ediyor.
ocaktan almak üzereyken ince doğranmış soğanı ayrı yağda kavurup çorbayla karıştırıyoruz.

  • uzunuzunilgi  (21.07.16 17:41:42) 
borani ne bilmiyorum ama biz direkt salataya doğruyoruz. zevkine göre ince de dilimlenebilir. salçalı yemeği ise ıspanaktan pek farklı değil ama ben ıspanağın sulu salçalı yemeğini çok daha seviyorum.

boraniyi gördüm biz ona direkt yoğurtlu semiz diyoruz :d
  • cabiday  (21.07.16 17:54:08 ~ 17:55:05) 
boraniyi biz prinçle yapıyoruz.
soğan, domates, semiz pişiyor inmesine yakın bi avuç içi kadar prinç ekliyoruz. prinçler pişince ocaktan alıyoruz.
ıspanakla yaparken domates yerine salça oluyor.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (21.07.16 18:11:45) 
Ben nar eksisili, zeytinyagili ve beyaz peynirli yapmistim. Uyduruktu ama güzeldi.


  • pln  (21.07.16 18:49:40) 
@uzunuzunilgi, birazıyla mercimekliyi deneyeceğim. soğan kavurmak yerine ince ince taze soğan doğrasam nasıl olur diye düşünmekteyim, nasıl olur sence?

@pin, salata demi? o da iyi fikirmiş. birazını da sabah kahvaltısında öyle yapayım.

birazıyla da mücveri deneyeyim diyorum.. ya da okonomiyaki gibi bişey yaparım lahana yerine semizotlu da olur bence.
sonucu yazarım buraya :P
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (21.07.16 19:17:33) 
Domates salatalık tercihen biber vs doğrayarak semizotunu da içine atıp salata yapabilirsiniz. İçine peynir ve cevizle efsane olur.


  • ananotherlife  (21.07.16 19:25:12) 
Ben haşlamadan yapıyorum, haşlayınca tadı kaçıyor bence. Semizotu piyazı diye bir şey var, salata gibi. Domatesi ve soğanı küp küp kesip araya semizotu atarak, üstüne sarmısak, limon, zeytinyağı ve sumak atınca mükemmel bir şey oluyor.


  • aychovsky  (21.07.16 19:56:54) 
yeşil taze soğan olmaz heralde ya. kavrulacak o. kuruyla yapalım garanti olsun :)


  • uzunuzunilgi  (22.07.16 22:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.