[]

Bürokrasi dilinden anlamıyorum lütfen yardım edin

www.eksiduyuru.com

Bu soruma 1 cevap geldi, kendim anlamaya çalışıyorum ama beceremiyorum. Pasaport işlerinden iyi anlayanlar acaba babaanneye anlatır gibi anlatabilirler mi?

Kültür bakanlığının sanat kurumlarında kadro karşılığı sözleşmeli çalışan memurun alması gereken pasaport hangisi, annesi de emekli öğretmen iken, farklı olarak herhangi bir pasaport edinme hakkı oluyor mu, oluyorsa hangisi daha uygun veya doğru?

Of kafam çok birbirine girmiş durumda, hiçbir şey anlamıyorum, yardım eder misiniz?

 
normal bordo pasaport (umuma mahsus).

yeşil pasaportu her memur alamaz. sadece 1. , 2. ve 3. derece memurlar alabiliyor. memurluğun seviyeleri var yani.

eğer anne/babanın yeşil pasaport hakkı varsa, çocuklar 25 yaşını doldurana kadar yeşil pasaport kullanabilir.

benim annemden dolayı yeşil pasaportum vardı, 25 yaşını doldurdum ve hakkım bitti. artık normal bordo pasaport kullanıyorum.
  • peggy  (21.07.16 17:30:37) 
Calistiginiz icin annenizden alamazsiniz saniyorum. Kendi uzerinizden almaniz icinde derecenizin 3'u gecmis olmasi gerekir. Zaten mesajda da soyledim. Su donemde yesil pasaport cok mantikli olmayabilir. Ben olsam bordo alir gecerdim.


  • evrim halkasi  (21.07.16 17:37:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.