[]

Bir Acayip Tecil Olayı

aynı anda hem örgün öğretim okuyup hem açıköğretim okudum. açıköğretimi 2013 örgünü 2016 Haziranda bitirdim. bu süre zarfında tecilimi edevletten kontrol ettim hep.

edevlet belgemde öğrenci yazıyordu. (tecil tarihi aralık 2018) gidip askerlik şubesine sorayım, yapmam gereken birşey varsa yaptırayım diye gittim. 2 senedir yoklama kaçağı olduğumu, tecilimin yanlış yapıldığını, para cezası geleceğini, askere alma işlemi yapacağını söyledi. (açıköğretimi bitirdikten sonra diplomamı götürmemiştim. açıköğretimden yapılması gerekirken sürekli örgünden yapmışlar. lisanstan sadece bir kere hakkımız var) tecili açıköğretime alınca da doğal olarak hakkım bitti.

mayıs 2017'ye kadar da tecil verdi. Sonra edevletten kontrol edeyim dedim 29/07/2016'ya kadar tecilli yazıyor ve açıklamada sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor. bu sefer kendi askerlik şubeme gittim. sıkıntı olmadığını kendi verdikleri belgenin esas olduğunu söyledi. para cezası gelecek teklif mi ne yapılmış. edevlet hala aynı duruyor. 2 haftada 3 ayrı tarihli tecil belgesi sahibi oldum. (2016/2017/2018)

büyük ihtimalle ilk gittiğim şube hatayı farketti, düzeltti ve bana o anda yoklama kaçağı olmamama rağmen öyle söyledi ve ona göre işlem yaptı. Yoklama kaçağıysam kimse bana bişey demeden pasaport, schengen verip 6 ay yurtdışında yaşatmaz değil mi?

OHAL vs derken gbt de hangi tecili görecekler, ne yapayım ben? hem tecilden oldum, hem para cezası gelecek.

 
ya bu e devlet kafasına göre çıkartıyor heralde. çünkü benzer durum bende de var.


  • qazaqwsx  (21.07.16 17:08:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.