[]

trafik kazası,

%100 kusurlu olarak karşı tarafın aracına zarar verdim. zararı sigorta karşılıyor, fakat adam acayip iyi ve çok vicdanlıydı. Hatta uyum sağlamasa bazı hususlarda, ciddi problem yaşayacaktım. eksper raporu ile sabit aracın 3,5 - 5 bin TL arası değer kaybı var (tamiratı sigorta karşılasa da). Aradı beni ne yapabiliriz diyor? Çok da sıkıştırmıyor, bir "yolunu bulmamız" lazım ile "vicdanına bırakıyorum" bandında konuşuyor. Siz olsanız ne yapardınız bir akıl verin. ben şu an tutarını kestiremesem de bir şeyler ödeme kafasındayım.




 
dava açabiliyor o parasını almak için. benim de iyi niyetli bir arkadaşıma %100 kusurlu bir şekilde çarpıldı. değer kaybı için dava açtı parasını alacak. 4bin tl falan ödeyin adama.

edit: alttakiler doğru. sigorta ödüyor
  • glamdr1ng  (21.07.16 15:00:16 ~ 15:07:26) 
Kesinlikte elden para vermeyin. Aracındaki değer kaybını sizin zorunlu trafik sigortanız ödüyor. Bunun bilgisini verebilirsiniz.


  • mrmlq  (21.07.16 15:01:12) 
sigortanız ödemese bile siz ödemelisiniz.
100 de 70 kusurlu olsanız dahi bu vicdanen böyle olmalı.

  • hopp  (21.07.16 15:30:18) 
bence dava açmasını, eğer dava sonucunda bir sorun çıkarsa ödemeyi yapacağınızı iletin bence. dava işlerinde yardımcı olsanız da gönlünü almış olursunuz :)


  • tavukbanalop  (21.07.16 15:33:34) 
eyvallah, bir beş yaş mevzusu varmış. Beş yaşın altında olsa kesin ödüyormuş sigorta. 2010 model araç, şimdi 5 yaşın üstünde olursa prosedür ne onu öğrenmeye çalışcam


  • bunch of  (21.07.16 15:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.