[]

domuz gribi - devlet - medya

efendiler,
içinde bulunduğumuz dönemde domız gribi vakaları ve ölümler arttı. fakat basından takip ettiğim kadarıyla hangi illerde kaç kişide görülmüş bu virüs hangi illerde kaç kişi ölmüş kaç kişi atlatmış falan bunlar yazmıyor. sanırım devlet kararı vardı bununla ilgili şehir yazılmasın insanlar panik olmasın diye. fakat şu durumda insanlar "bize bişey olmaz xte yaşıyorum domuz gribi zde görülüyor." veya "kalabalık değil buralar bize bişey olmaz" ya da "x şehrinde olsa gazeteler yazardı" ve dahası "böyle bir salgın varsa bulunduğum şehirde önlemler arttırılırdı" gibi düşüncelere sevk edilmiyor mu?

insanlar özellikle bulunduğum şehirde devlet eliyle hiçbir müdehale yok. maske dağıtılmıyor, okullar musluk suyuyla yalandan ilaçlandı, otobüslerde veya yollarda dezenfektanlar dağıtılmıyor, reklam billboardlarında gerekli uyarılar yok diye düşünmez mi? sizce ciddiye mi alınmıyor yoksa ihmal karlık mı söz konusu? ya da devlet gerçekten halkı panikletmek istemiyor mu ?

not: grip belirtilerini üzerimde taşıyorum.

 
@yuz:
doğru söylüyorsun fakat alınan önlemleri sıralarsak
okulların ilaçlanması, aşı getirtilmesi.
halk daha çok işin magazinsel yönüyle ilgileniyor. başbakan aşı yaptırmayacakmış kısmı daha çok ilgi çekiyor. neden söylemiyorlar peki galya'da 30 kişi domuz gribi kurbanı oldu. önlemlerinizi artırın diye? ben korkup bastırılmak için sormuyorum. ciddi bir salgın var ortada, ilerde sizde benim gibi düşüneceksiniz. özellikle aralık ayında salgın belkide çığırından çıkacak ve hafif bi öksürdüğünüzde yoksa diye soracaksınız kendinize.
  • Ayiyogi  (26.11.09 20:25:44) 
sempozyumlar düzenlemek, billboardlara uyarılar asmak, maske ve dezenfektan dağıtmak gibi. dahada abartıp şu aile hekimliğindeki doktorlar sorumlu olduğu bölgelerde kapı kapı dolaşıp grip vakası var mı yok mu diye sorabilir dahası insanların nasıl davranması gerektiğini anlatabilir.


  • Ayiyogi  (26.11.09 21:02:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.