[]

yüksek lisans hk.

arkadaşlar malum vaziyetlerden ötürü aklım çok karışık o yüzden araştırmaya başlamadan önce size sormak istedim ki doğru yerden araştırmaya başlayayım kafamı daha da karıştırmayayım

şimdi ben almanyadaydım 1 ay evvel döndüm. oraya master amaçlı gitmiştim ancak yarım bırakıp geldim. askerlik tecilim ağustos sonunda bitecek. ben bu durumlarda türkiyede tekrardan yüksek lisansa başlayıp askerliğimi tecil edebiliyor muyum? her türlü öneriye açığım ne bileyim sallıyorum açıköğretim ya da uzaktan eğitim ya da normal master en kolayı hangisidir?

makine mühendisiyim hangi dallarda master aramam lazım bi de hepsinde ales gibi sonuçlara bakılıyor mu?

yardımcı olabilirseniz gerçekten sevinrim kasımda askere gitmeyi düşünürken annem babam bile sen bi mastera mı baksan demeye başladılar. o yüzden çok sorgulamadan yardım ederseniz hepinize benden çay.

 
dilerseniz sorunuzun ilk kısmını cevaplayayım:

şayet ağustos ayında teciliniz bitiyor ise, güz dönemi yüksek lisans kaydı yaptırmak için tam zamanı. güz dönemi kayıtları, haziran ayı itibariyle başladı. kayıt dönemi eylül ayına kadar devam etmektedir.

çalışıyorsanız, yani b,iyi bir işiniz varsa uzaktan eğitim programlarını; eğer akademik kariyer düşünüyorsanız örgün programları öneririm. açıköğretim'de askerlik tecli yapılmıyor. sadece orta öğretimini tamamlayamayanlar bir açıköğretim programına kayıt olarak askerlik tecii yapabilir.

tezsiz yüksek lisans süreleri en fazla 3 yarı yıl; tezli yüksek lisans süreleri ise en fazla 6 yarı yıldır. bu doğrultuda askerlik, tezsiz programlarda 1, 5 sene; tezsiz programlarda ise 3 yıl tecil edilir. mezun olduktan sonra ise 1 yıl daha tecil edilir. tezli programlarda ales - yds gibi sınav sonucu da isteniyor; ama tezsizlerde istenmiyor.

edit: alttaki cevaba binaen kayıt yaptırdıktan sonra askerlik şubesine gitmenize gerek yok. tecil işlemini üniversite hallediyor.
  • lynyrd skynyrd  (21.07.16 08:27:58 ~ 12:54:09) 
arkadaşlar gerçekten şahanesiniz çok teşekkürler

dün bir arkadaşım uzaktan eğitimle tecil oluyor mu emin değilim demişti bu konuda net misiniz tecil hakkı kesin oluyor değil mi?

ben tezsiz düşünüyorum çünkü amaç çalışmak. tezsiz maksimum 1.5 yıl demişsiniz ben mesela az ders alıp bu süreyi uzatabilir miyim amaç anladığınız gibi maximum süreye kadar uzatmak askerliği.

bir de son soru bu konu asıl kritik olan: almanyadaki eğitimi yarım bırakıp buraya gelmem ve tekrar mastera başlamam bir sorun teşkil etmez değil mi?

PS. e devletten baktım 25/09a kadarmış bu arada tecil ^^
  • KidLazer  (21.07.16 14:29:47) 
Geçen ay tecil için ben de tezsiz bir yüksek lisans programına kayıt oldum. Tezsiz programlarda tecil hakkı elbette var.

20 nisan'da yök tarafından yüksek lisans yönetmeliği değişti. Tezli ve tezsiz programlarda eğitim süresi azaldı. Tezsiz de en fazla 3 yarı yıl(1.5) sene içinde programı tamamlaman gerekiyor. Aksi takdirde başarısız olunursa öğrencinin okulla ilişiği kesilir. Dolayısıyla değişen bu yönetmelikle birlikte süreyi uzatamazsın artı. Önceden herkes böyle yapıyordu zira.

Son olarak almanya'daki master programını yarıda bırakman herhangi bir sorun teşkil etmez.
  • lynyrd skynyrd  (21.07.16 18:44:25) 
Ankara'da da var mı ales olmadan yüksek lisansa kabul eden üniversite?


  • geçerkenugradım  (21.07.16 19:13:08) 
Selçuk üni. Sosyal bilimler de uygundu. Tezsiz.


  • lion de la Turquie  (21.07.16 23:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.