[]

İslam cumhuriyeti

Tayyip için İslam cumhuriyeti kurcak filan deniyor ya, ne kadar doğru bimiyorum tabi. Amerika bunu ister mi? Dünya genelinde islam fobisi bu kadar yaygınlaşmışken böyle bir şeye izin vermezler gibi.Laik, demokratik,sorunu az ama onlara biat eden bir Türkiye tabi istemezler mi İslam cumhuriyetinden ziyade?




 
"biat eden" faktörü yeterli, geri kalan özelliklere ihtiyacı yok. suudi arabistan.ın şeriatla yönetiliyor olması umurunda mı amerika'nın?

ha amerika'nın değilse de avrupa'nın umurunda, türkiye'yi köprü ve duvar olarak kullanmak istedikleri için.
  • neseranni  (20.07.16 19:22:06 ~ 19:23:26) 
Cumhuriyet değil islami başkanlık sistemi kuracak. Kuracak dediğin zaten şeyle yönetiliyoruz şuan zaten.


  • naberabi  (20.07.16 19:31:51) 
Ben Tayyip'in İslam Cumhuriyeti kurma gayesinde olduğunu düşünmüyorum. Bugün dalga dalga solcu düşünce yayılsa bu topraklarda, başarılı 1 şekilde solcu siyaset yapmaya başladığına tanık oluruz.


  • materyalist imam  (20.07.16 20:51:10) 
abd ve ingiltere'nin ortadoğuyu wahhabileştirme vs ile, ikilikler, içişlerini karıştırma, darbe gibi yöntemlerle gericileştirdiği bir teori değil, istatistiklerini falan arasanız bulabileceğiniz bir gerçek.

afganistan abd devreye girmeden önce şeriatçı bir ülke değildi mesela. iran değildi. ırak gayet moderndi. libya öyleydi.

yani bunu istedi zaten abd. sadece şimdi durumlar biraz değişti. ama ne olursa olsun sürdürülebilir kaos bir strateji ve epeydir uygulanıyor. abd'nin birkaç yıldır en büyük derdi tsk'yı sıfır noktasına getirmekti. iyi zarar verdi başarısız darbesiyle. diğer derdi kürt koridorunu açmak. özellikle bu olayda. şimdi temizlenen yerlerde aktivite göstermeye tekrar başlamış mesela pkk'lılar. suriye savaşı'da kürdistan'ı yaratabilmek içindi. 11 eylül ile finişe kavuşturulmak istenen olay zaten bu. ve bunun için ne gerekiyorsa yaparlar.


uzunca bir süredir "türkiye'nin kemalizmden kopmaması lazım, laik kalması şart" diyen tek bir ülke var bildiğim, o da rusya. a olursa ne olur, diğer ülkeler nasıl etkilenir, ülkenin kendisi nasıl etkilenir; be olursa ne olur, ülke içeride nasıl etkilenir ve etrafını dışarıda nasıl etkiler? bu sorular bazen insan fikir veriyor.

abd'nin otokrasiyi vs'i bahane ve iddia ederek gericileştirdiği ülkelere karışmak istediği durumlar oraya koyduğu kuklanın artık laf dinmemeye, baş kaldırmaya başladığı durumlar.

rte'nin yaptığı şu an bu. ama rte'yi getiren dinamik onu götürmek istiyor. bu ne demek? bu işi sen çözmez de o dinamiğe bırakırsan yine istemediğin yönetimleri çekmek zorunda kalacaksın. bu ülkede ardı ardına imam hatip açmak tayyip erdoğan'la başlamadı mesela. aman çocuklar okumasın, köylüler cahil kalsın diye marshall yardımı karşılığı enstitülerimizi kapattıran da rte değil. o enstitüler kapatılmasa belki bugün yaşaması çok zevkli bir ülkeydi tr anlatabiliyor muyum. bu dinamikten tam kurtulma şansı varken ondan medet ummamız hayatımızın hatası olur.

rte orduyu malum gruptan temizlemeye çalışıyor şimdilerde. çok güzel. temizlediği zaman anlayacağı şey, daha doğrusu anlaması gereken tek bir şey var: bu ülkede güvenebileceği tek kesim ordudaki atatürkçüler. çünkü rte gitsin diye ülkeyi bile bile satmayacak kimseler bunlar. yani gerekirse rte'ye katlanırlar. e onların önemsediği şeyi de yok etmeye kalkarsan etrafta güveneceğin kimse bırakmazsın. yani ben öyle sanıyorum ki var olan fiziki koşulların yetersizliği yüzünden rte o istediklerini yapamayacak zaten. tabii bunun için ordunun bu kimselerden tamamen arınması lazım.


abd bir süredir, sürekli tr'de bunların devamı gelecek diye yırtınıyor, getirteceğiz demeye getiriyor. ben söyleyeyim, bunların diplomatlarının bir "biz yaptık" demediği kaldı. inanmayan cidden baksın. new york times'ından washington post'una bakın yani. ışid ve pkk coşabilir.

bizim durumumuzu konuşurken geçmişte yaptıklarını itiraf eden cümlelerini görsen akln çıkabilir. işin bu kısmına daha önce bakmadıysan yani.

odatv'de bugün soner yalçın'ın yazısı vardı. okumanı tavsiye ederim naçizane. bu adam kadar arşivcisini az görürsün.


edit: a olursa ne olur, be olursa ne olur. çok güzel. ders olsun bana, bu aralar bu şekilde ikinci typo'm.
  • godoşu beklerken  (20.07.16 21:56:25 ~ 21.07.16 02:37:47) 
amerikan başkanı çıkıp müslümanlığını ilan etse şaşırmam.
bir çeşit yapıbozum faaliyeti denebilir buna, bir işid var bir ılımlı islam. ılımlı islam o kadaaar o kadaaar iyi pirüpak ki ona itirazların seni işid'çi konumuna koyuyor, şayet müslümansan.
ilk yazdığım cümle de buna binaen, böylelikle "islam" algısını kendi istedikleri ve işlerini yürütücek şekilde oluşturmuş, bize enjekte etmiş olucaklar.
  • dafaisss  (21.07.16 01:07:51) 
öyle bir şey olmayacak.

15 temmuzdaki darbenin bastırılması çok farklı sonuçlara yol açtı.
bugün "demokratik parlementer sistemin sonuna kadar arkasındayım" lafı bile bu "farklı sonuçlar"dan bir tanesi. kemalist subaylar, anka kuşu gibi kendilerini yeniden doğurdular.
  • tchuck  (21.07.16 01:13:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.