[]

şu OHAL muhabbeti

arkadaş herkes sürekli ohal ohal deyip duruyor.

- bi gerçeklik payı var mı?
- herkes neye dayanarak bu kadar emin?
- nedir bu konu nereden biliyorlar?
- olursa ne olur?
- olmasını ne engeller?

anlamıyorum bu konulardan, bilal'e anlatır gibi hani..

 
Haberleri takip etmiyorum ama bildiğim kadarıyla sadece varsayım yapıyoruz. Ayrıca herkesin OHAL dediğini duymadım, duyuruda ikinci konu olarak bir burada görüyorum, o kadar.

OHAL'lik bir durum bence yok. Öyle bir durumun ekonomiye etkisini düşünebiliyor musun? Oysa adamlar ekonomi destekleyici kararlar alındığını söyledi.

Panik yaratmada üzerimize olmadığı için tamamen hayali varsayımlar olarak düşünelim şimdilik.
  • dessy  (20.07.16 16:36:56 ~ 16:37:18) 
www.milliyet.com.tr

Ohal demek makamların yetkilerinin genişlemesi demek. Ve ohal yönetimi yargılanamaz.
Ama kapsamlarını kendileri belirlerler artık. Akşam ohal olursa kapsamlarını da açıklarlar.

Ülkede ohal olunca doğal olarak yabancı yatırımcı parasını çekmek isteyecektir. Bizim borsamız da yabancı sermayesi yüksek olduğundan dolayı belki bu caydırıcı bir sebep olabilir bilemiyorum.
  • nuevo  (20.07.16 16:41:08) 
Rte yarın (bugün) çok önemli bir karar açıklayacağız dedi, millet de ohal ilan edilecek diyor ama ben pek sanmıyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (20.07.16 16:49:02) 
@dessy, ben burada da sözlükte de çevremde de sürekli duymaya başladım artık ohal olursa... diye başlayan cümleleri. ondan sordum ya zaten.

bi de bu adamları seçenlerin en büyük sebeplerinden biri aman ekonomi bozulmasın düşüncesi değil mi? ohal gibi ekonomiyi dibe batıracak bir durumu öyle nefes alır gibi işleme koymaları saçma olmaz mı? yani dediğim gibi anlamıyorum zaten bu işlerden ama ben bu anlamayan halimle böyle düşünebiliyorum, onlar da düşünebiliyorlardır diye tahmin ediyorum ama ortalık galeyanda, tedirgin oluyoruz. genç siviller rahatsız.
  • in vino veritas  (20.07.16 17:04:40) 
Ohal vs. yok, akşama açıklanır zaten. Başbakan da "yarın müjdemiz var" dedi, Ohal'in neresi müjde?


  • kartallar yuksek ucar  (20.07.16 17:09:29) 
Çıkmaz diyorduk çıktı. Kısacası Tayyip, ne derse o olacak. Sözlükte birisi madde madde yazmış :

eksisozluk.com
  • kartallar yuksek ucar  (21.07.16 00:21:52 ~ 00:23:20) 
@kartal, peki neresi müjde hakikaten?


  • in vino veritas  (21.07.16 00:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.