[]

yine bir shengen vizesi sorunsalı

şimdi 9-18 eylülde yunanistana gideceğim arabamla tüm evraklarım tamam..

11-27 ekimde de iş için almanyaya gideceğim.

daha önce 4 kez shengen aldım 3 ü iş için almanya ve polonya 1-3 aylık.. sonuncusu turistik hollandaydı 6 aylık..


şimdi bana en az 3 aylık ve 45 gün kalmalı bir vize lazım.. almanlar cok cins kesin uzun vermezler. öncesinde tatile gideceğim riske girmek istemiyorum ama yunanistan da artık epey kısa veriyor diyorlar. öyle olursa da iş seyahatim riske girebilir tekrar vize alma süresi vs.

bu arada iki seyahatimin de ödemeleri falan hep yapıldı.

bu arada kosmosa kendim gidemeyeceğim yoğun olduğum için aracı yapacak işleri. neye dikkat edeyim ne yazayım.

Bonus soru; atiyorum 6 aylık, 30 gün kalmalı vize verdi.. gittim A ülkesinde 10 gün kaldım. TRye döndüm B ülkesine gideceğim kalan 20 gün mü yoksa tekrar TRye döndüm diye sıfırlandı da tekrar 30 gün mü oldu. bunu az önce duydum da.

 
ekim ayı için de yunanistan rezervasyonu göster. o şekilde alabilirsin büyük ihtimal.
(beni de götürsen ne güzel olurdu) :))

  • cekilmis gayfe  (20.07.16 16:13:03 ~ 16:13:36) 
@gayfe yaa açıkcası öyle bir şey yapıp risk oluşturmak istemiyorum. yemezlerse daha fena olur.


  • zenc  (20.07.16 16:18:00) 
yemeyecek bir şey yok rezervasyon göstereceksin sadece. oteli arayıp bu vatandaş geldi mi diye sormazlar.


  • cekilmis gayfe  (20.07.16 16:20:12) 
prensip olarak hangi schengen ulkesinde daha uzun kalacaksan vizeyi oradan alman gerekir. konsoloslugu ararsan sana bunu soyleyecekler. sen almanya'da daha uzun kaldigindan oradan al. basvuru da ilk giris bolgesini yunanistan olarak belirt. o tum evraklarini da sun. istedigini verecekler merak etme.

bu arada araci tum isleri halleder zaten. endise edecek hic bir durumun yok o kadar soyleyeyim.

toplam sure kalma suresi sifirlanmaz, o shcengen bolgesinde kalabilecegin toplam sure.
  • feedback  (20.07.16 17:47:59) 
ben polonya icin booking den rezervasyon yapmistim sonra iptal etmistim. polonya sorun cikarmiyor. arayan soran olcagini saymam.
bonus cevap. sifirlanma olayi yok, toplam kalacagin sure o kadar, gir cik sana kalmis, sadece dikkat etmen gereken cok girisli alman lazim vizeyi.

  • lutah  (20.07.16 17:58:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.