[]

iş yeri tecrübelerine tavsiyelerine ihtiyacım var

mezun oldum dr olarak işe başlayacağım. ancak daha önce hiç iş tecrübem olmadığı için sizlerin fikirlerini almak istedim. demin bir duyuruda ilkgünden işyeri sözlü taciz vakası okudum. ülkenin hali malum.

herkesin kendine ait bir tarzı vardır ya benimki herzaman sempatik kendi halinde insan modu oldu. son sene aldığımız stajlarda çok işe yarayan bir yöntemdi. ama bundan sonrasında olamaz.

bir de işin kötü yanı şu ki, dış görünüş olarak oldukça küçük görünüyorum. bundan faydalanıp önce abla abi gibi yaklaşıp zamanla tepeme çıkan çok olacaktır diye düşünüyorum.

gittiğimde nasıl bir duruş sergilemeliyim? nelere karşı hazırlıklı olmalıyım?bir şey eksik yapıldığında tatlı tatlı uyarsam beni fazla mı yumuşak bulurlar.

burada küçük bir ilçeye gitmeyi düşünüyorum, karadenizde.

düzenleme: hekim.

 
Dr olan arkadaslarimin kucuk yerlerde en cok yakindiklari sey insanlarin samimiyet nedeniyle sinirlari koyamamasi. Kurallari aksatan samimiyete dayanip hadi be hocam bakiver, hocam bi rapor yaziver diyenler cok olacaktir. Tatli uyarilar yerine, sevimsizlige donusturmeden net ve acik uyarilari tercih edin.


  • curukturpkokusu  (20.07.16 12:57:21) 
@douchebag karadenizde küçük bir ilçede yaşayacaklarım; istanbulda üniversitede herşeyde yardımcı olan asistanlar varken, aynı işe 3 intörn koşarken drculuk oynamaya benzemeyecek.

ki staj dönemimden de bahsettim neden yardımcı olmayacağını ifade ederek, tekrar okursan görebilirsin belki.

bu dediklerini biliyorsan atanan dr ların kendin dr olunca çok farklı demesini de bilirsin pekala.
  • mobydick  (20.07.16 13:07:34 ~ 13:23:28) 
mesafeyi daima korumak lazım. altını çiziyorum; soğuk değil ama mesafeli olmak iyidir.

"siz" kalıbını asla elden bırakmamalı kalabalık olan çalışma ortamlarında, abi abla muhabbetine izin verilmemeli. küçücük ofis ortamında illa bir noktadan sonra değişir ama mesela 10'dan fazla çalışan varsa "siz" olmalı bence hep.

şunu şunu yapar mısınız "lütfen". ama o lütfen direkt ve net bir ses tonu ile söylenecek, nezaketten kırılarak değil. emir cümlesinden daha etkilidir.

küçük görünmenizle ilgili kastını aşan ifadeler kullanan kişilere karşı, ne demek istediniz açıklar mısınız sorusunu yöneltin. geri adım atacaklardır.

net ve kendine güvenen bir beden diliniz olsun.

başarılar dilerim.

edit: iş arkadaşları/iş yapılan kişiler kesinlikle sosyal medyadan eklenmeyecek. kesin kuraldır benim için ve her zaman avantajlarını yaşarım.
  • Phoebe  (20.07.16 13:28:28 ~ 13:48:49) 
dr dediğin hekim mi, doktoran başka bir alandan mı? ona göre yanıt değişiyor.


  • babilbaligi  (20.07.16 14:50:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.