[]

vatandasliktan cikma

Cifte vatandasligim var (Fransa) ve su an da Almanya'da yasiyorum. Su son olaylardan beridir Türk vatandasligindan cikmayi düsünüyorum. Ama ailem orada, yilda birkac kere gidiyorum normal olarak. Dolayisiyla bütün haklarimi kaybetmek istemem.
"Izin alarak vatandasliktan cikmak" icin gerekli sartlar nelerdir tam olarak bilen var mi?
Ben zaten su an cifte vatandasim yani baska bir ülkenin vatandasligina gecebilmek icin cikmak istiyorum diyemem. Yine de izin alarak cikabilir miyim ve su asagidaki durum benim icin gecerli olur mu?

"Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler kayıp anından itibaren yabancı statüsüne girerler, bununla birlikte doğumla Türk vatandaşlığını kazanmış olup da sonradan İçişleri Bakanlığından çıkma izni alanlar ve bunların çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocukları milli güvenliğe ve kamu düzenine ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla yabancı statüsünde olmalarına rağmen miras ve mülkiyet haklarından Türk vatandaşı gibi yararlanmaya devam ederler."

 
hocam internete türk vatandaşlığından nasıl çıkabilirim diye yazdığınızda karşınıza çıkan ilk sitede yazıyor zaten.

www.nvi.gov.tr

başka bir devlet vatandaşıysanız bunu bildirip çıkabiliyorsunuz, mavi kart veriyorlar. bu kadar.
  • kassiopeia  (20.07.16 11:22:34) 
Bir tanıdığım doğma büyüme Hollanda'da yaşıyordu, askerlik mevzuundan her geldiğinde içeri alıyorlardı. Vatandaşlıktan çıktı. Orada yaşadığı için sıkıntı olmuyor. Yazları ziyarete geliyorlar, bir problem olmuyor. Benim bildiğim avrupa ülkelerine vize uygulanmıyor. Ancak yarın ne olacağı bilinmez. Vatandaşlığı bıraktığınız anda size Fransız vatandaşları gibi muamele edilir.

Özel bir nedeni var mı çıkmak istemenizin?
  • kartallar yuksek ucar  (20.07.16 11:31:18 ~ 11:32:20) 
*askerligini yapmis olmak
*baska ulkenin vatandasi olmak
*Tr'de suc islememis olmak.

Bu ucunu de yerine getirmen lazim. Ciktiktan sonra Tr'ye turist olarak girebilirsin.
  • tezek  (20.07.16 11:52:34) 
Mavi kart alirsan oy vermek ve memur olmak disinda siradan bi tc vatandasiyla hemen hemen ayni haklara sahip olarak kaliyorsun.
Yani fransa'dan vize isteniyorsa, ki genelde havalimaninda para odemek seklinde oluyor, mavi kart varsa normal o vizeyi odemeden giris yapabiliyorsunuz.

Diger yabancilar gibi oturum iznine basvurmak zorunda degilsiniz filan.
  • kuehles blondes  (20.07.16 11:58:33) 
@kassiopeia okudum zaten sadece aklima takilan su madde oldu:
"Uyrukluğuna geçmek istenilen devlet vatandaşlığının kazanıldığına dair belgenin ya da o ülke vatandaşlığına alınacağına ilişkin teminat belgesinin onaylı Türkçe tercümesi."
sanki yabanci vatandasliga yeni gecmis ya da geciyor olman gerekiyormus da o sekilde basvurursam, "sen zaten dogdugundan beri cifte vatandassin simdi neden cikmak istiyosun?" derler gibi geldi.

@kyu Milletin whatsapplarinin gelisi güzel kontrol edilmeye zorlandigi, tweet yüzünden evden almalarin iyice suyunun ciktigi demokasi senliginin ucu Türk vatandasi olmazsam bana daha az dokunur diye dusunuyorum. Ayrica ülke olur da daha kötüye giderse -ki öyle görünüyor - bu "yeni" Türkiye'nin bir parcasi olmak istemiyorum.
  • pln  (20.07.16 12:09:01) 
o maddenin nedeni kimsenin vatansız kalmaması için, eğer vatandaşı olduğun başka bir ülke ya da olma ihtimalin olan başka bir ülke yoksa çıkarmıyorlar vatandaşlıktan zira vatansızlık birinci ve ikinci dünya savaşları sırasında ciddi bir sorun teşkil etti. vatansız kalırsan bm sözleşmesine tabi oluyorsun ki o da fazlasıyla fantastik bir durum oluyor.


  • kassiopeia  (20.07.16 12:18:36) 
@pln; yok, o "tamam başka devletin vatandaşısın, ama bizden istediğin zaman çıkabilirsin" demek. ne şekilde ne zaman kazandığının önemi yok.


  • babilbaligi  (20.07.16 14:59:14) 
Bu arada gec oldu ama ekliyim. Vatandasliktan cikma en az 3-3,5 ay suruyormus.
Simdiki durumlarla ne kadar surer, etkiler mi onu bilemem.

  • kuehles blondes  (22.07.16 03:21:15) 
@kb su an basvurabilecegimi sanmiyorum maalesef. Onunla ugrasmazlar bence. Ortalik durulduktan sonra bakicam.


  • pln  (22.07.16 10:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.