[]

Lys 5 yabancı dil tercih

443 puan ve 5520 sıralamam var dil 1 den.

30 yaşındayım ve iş olsun diye okuyacağım hali hazırda çevirmenlik yapmaktayım.

Sizce ide mi ake mi mutercimlik mi yoksa Çince Korece veya İspanyolca mi.

Devlette okumayı düşünüyorum.

Düşüncelerinizi alabilir miyim

not: İstanbul

 
mutercim-tercumanlik. ilk senenden sonra daha once yaptigin cevirmenligi hic begenmeyeceksin.


  • hopeless  (20.07.16 11:07:17) 
güncel sıralamaları bilemiyorum ama istanbul'da müt-ter'e yetecek mi o sıra, öyle gelmedi bana sanki.

yeterse müt-ter oku tabii, yaptığın işin bilimselliğini öğrenirsin. ama mesela teknik çeviri yapmıyorsan ide veya ake'nin hem çevirine hem de kişisel olrak sana katkısı çok olur. yalnız bu bölümleri okumak zor, derse katılmadan geçmen için çok fazla efor sarfetmen lazım, ona vakit ayırabilir misin onu düşün.
  • baba jo  (20.07.16 11:14:32) 
@baba jo. evet müt ter e yetemeyebilir. ama umut :)


  • anonymice  (20.07.16 11:21:06) 
yeni bir dil öğrenmek için çince veya korece okurdum.


  • solskjaer  (20.07.16 11:23:32) 
ide ve ake seni yine ingilizceye boğar. müt okuyunca evet standartların değişebilir ama yeni ne katar bilmiyorum.

bence en akıllıcası türkiyede az konuşulan bir dil olan çince korece gibi bölümlere yönelip yapabilirsen çeviri yapmak o dillerde.
  • kirazıseviyorum  (20.07.16 11:25:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.