[]

Kimseye yer veresim gelmiyor

İ see çomar Peoples. Ayırmıyorum gerçi artık, bu ülke insanına olan saygım sıfırlandı, herkese eşit yer vermiyorum. Kimseye iyilik yapasım da gelmiyor hiç bir konuda. Yanlış mıyım? Çomar teyzelerin metroda ayakta gitmesi beni kötü sorumsuz saygısız falan yapar mı?




 
Yapmaz, verme.


  • chiper  (20.07.16 07:49:42) 
vala benim annem ve babam hasta insanlar, yaşlılar genelde hasta oluyor, onların yerine koyup genelde yer veriyorum; ama vermeyenleri de topa tutan anlayışı hiç mi hiç anlamıyorum..


  • redeath  (20.07.16 07:52:23) 
ayakta duramıcak gibi biri olmadığı sürece ona da kimse yer vermiyorsa belki verebilirim ama onun dışıda vermiyorum vermek zorundada değilim.


  • klakie  (20.07.16 07:52:53 ~ 07:53:57) 
Yapmaz. Başkalarının yer verme ihtimaline güvenerek otobüse binmiyorlardır herhalde.


  • pike  (20.07.16 07:54:14) 
insana saygı duymuyorum, siyasetle falan alakası yok. insan denen organizma, yeryüzündeki tüm parazitlerden daha zararlı. dolayısıyla asla yer vermiyorum. çünkü onlar da bana vermiyor; bir keresinde ayaktayken gözlerim karardı, ellerimle başımı tutup cama dayadım, düştüm düşeceğim, arkamdakilerin hiçbirisi "neyin var" bile demedi. bu tek bir örnek üstelik.


  • piremses  (20.07.16 08:29:26 ~ 08:29:36) 
İnsanlara yer verirken onlarin yasam tarzlariyla, benimle uyusup uyusmadiklariyla simdiye kadar ilgilenmedim.

Aksi durumda hepsiyle bir tanisma sureci gecirmem ve sonucunda olumlu dusunmem lazim.

Benim kalemim gozuken adam, cok farkli biri de cikabilir.

Ote yandan kisi secimlerinde serbesttir. Yer vermemenin saygisizlik olup olmadigi degiskenlik gosterir.
  • EasyTiger  (20.07.16 08:38:15) 
@animalman, siyasi görüş değil suç ortaklığı. Katili savunmak görüş değildir. Katil/hırsız olmayan bir siyasal islamcı bulup desteklerseniz siyasi görüş olur.

Ben de yer vermiyorum. Sadece o değil, hiçbir şekilde rahat etmeleri gibi bir amacım yok.
  • harzem  (20.07.16 08:39:37) 
Verme, mecbur değilsin.

@animalman bunun neresi hayvanlaşmak? O insanların konforu için ekstra bir çaba sarfedip, fedakarlık yapmamak hayvanlık mı oluyor?
  • naberabi  (20.07.16 08:43:57) 
Gerçekten düşkün/ihtiyaç sahibi gözükmedikçe kimseye yer vermiyorum. Ben de yorgunum, elim kolum ağır çanta/torba dolu. Bazı yaşlılar var süslenmiş geziyor beni cebinden çıkartır, ona niye yer vereyim?


  • Sulfoxaflor  (20.07.16 08:50:56) 
hamile ve çocuklu kadınlara ver. günden çıkmış teyzelere vermesen de olur.


  • sen git ben geliyorum  (20.07.16 08:51:18) 
hasta ve hamile olanlar hariç alayına gider yap hacı.
yer vermeye mecbur değilsin.

  • seyduna6687  (20.07.16 08:54:04) 
"türkler de birbirinden nefret ediyor. ben herkese şüpheyle bakıyorum mesela, bu adamları seçip başımıza musallat eden siz misiniz diye.
benim vergilerimi, çocuğumun geleceğini sen mi yiyorsun ulan diye düşünüyorum."
Biraz önce denk geldiğim bu entry hislerimi özetlemiş aslında.

@animalman çomardan gelen yardım iyilik için değil çıkar için olur. Karşılıksız yaralı parmağa elleşmezler.
  • hasmetizm 2046  (20.07.16 08:55:26) 
Kime göre, neye göre çomar? Çift taraflı düşünmek lazım. Onlara göre de sen çomar olabilirsin. Bu ülkenin daha anlayışlı, daha sevgi dolu insanlara ihtiyacı var. Yer vermek zorunda değilsin. Ancak en azından saygını kaybetme. Başkalarına duyduğun saygı senin yansımandır, unutma. Bir de inadına kenetlenmek, inadına anlamak, inadına sarıp sarmalamak gerek. Bunu yer vermediğin için değil "çomarlık" ve "saygı sıfırlanması" ifadelerini baz alarak söylüyorum. Seni kaybedersek, beni kaybedersek, nasıl daha güzel günler göreceğiz?

Ve unutma, iyilik karşılıksız yapılır. Beklenti içine giriyorsan hiç yapma zaten.
  • dessy  (20.07.16 09:03:10) 
Her gün metroya biniyorum ayda bir kez yer veriyorumdur belki o da bi anlik humanist tarafima geldiyse ama sonra boş koltuk olunca yine gidip uçup kapiyorum.


  • nundu  (20.07.16 09:19:49) 
o metrobüs koltuklarinin tekerleklisi de var. sen bence simdiden prova yapiyorsun.
birileri şezlongta, birileri koltukta mutlu rahat. oturmaya devam edin bakalım.

  • 1adam  (20.07.16 10:00:09) 
Ne uzattınız ne duyar kastınız ya, isteyen versin istemeyen vermesin bu kadar basit. Size ne anasını satiyim. Burdakiler size neden yer veriyorsun enayi misin diyor mu da şahsına alınıp yok bunun tekerleklisi de var yok hayvansınıaaz diye götünüzü yırtıyorsunuz? Asıl siz insanlıktan çıkmışsınız mk.


  • chiper  (20.07.16 10:02:20) 
yer vermemek için toplu taşıma kullanmıyorum. tabana kuvvet.


  • g7mor  (20.07.16 10:42:48) 
Sorunun cevabı saygısız yapmaz. İstemiyorsan yer verme. O çomar dediğin insanların hiç mi sana emeği geçmedi? Uzayda mı yaşıyorsunuz nedir? Sevdiğim, iyiliğini gördüğüm akp'yi destekleyen o kadar çok insan var ki. Böyle düşünenlere ister istemez şaşırıyorum. Hayatta bu kadar kalın çizgileri nasıl çekebiliyosunuz?


  • petekpare  (20.07.16 10:54:39) 
üzücü bi bakış açısı. insanları bu kadar öcüleştirmeyin ya. :/


  • nıç  (20.07.16 11:04:20) 
Bence doğru değil.

İnsanın bir duruşu olmalı ve bu duruşu duruma göre değişmemeli. Yaşlı, ayakta gitmekte zorlanan birini görürseniz yer verin...
  • kartallar yuksek ucar  (20.07.16 11:19:07) 
zaten vermek zorunda değilsiniz.

o teyze dışarı çıkıyorsa ayakta kalmayı göze alarak çıkıyordur. bu aşırı hassas adetler yaşı küçük olanın büyük olandan daha az yorulması gibi genellemeler ne yazık ki yok. ben düşük tansiyondan muzdarip bir insanım. ayakta gitmeye o teyzelerden daha az katlanabilirim ama yaşım 26-27. yani o işler öyle olmuyor. bırakın bu yer verme işlerini.
  • kirazıseviyorum  (20.07.16 11:33:46) 
herzaman vermem.

ama çomar fln olup olmamasından çok insan görünüyorsa veririm. herkesin düşüncesi kendine. bir keresinde 50 yaşında dedikoducu mahhalle teyzesi görünümünde bir kadın başımda dikelirken; bu gençler de çok tuhaf yer vermiyor fln dedi ozmn vermedim işte. adamına bağlı.

istda son günlerimde tramvaydayım, bir teyze demir sürülen bir araba üzerinde yükle bindi tramvaya, malum hava sıcak, ramazan. oruç da tutuyor muhtemelen. çok yaşlı değil ama yorgun belli verdim yer. oruç tutuyor muyum hayır dini görüşümüz uyuyor mu hayır. afedersin de buna göre yer vereceksek ötekileştirenlerden bir farkımız kalmıyor.

onun da çocukları var, evine ekmek götürmesi fln lazım.aslında şu çomar sıfatlarından ayrıldığınızda herkesin aynı telaşe içinde olduğunu göreceksiniz(bazı hıyarlar hariç)
hayat kaygısı. böyle bakınca hepsi bizim insanımız.

biz bari ötekileştirmiyelim, yer verirken bari benimle aynı düşünüyor mu geçmesin içimizden.
  • mobydick  (20.07.16 14:57:06 ~ 14:58:00) 
mobydick +1

birilerine "çomarlar" diyip bir saf tutuyoruken kendi içimizde de ayrışırız yoksa.
  • nıç  (20.07.16 16:32:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.