[]

Bir yılda okunan kitap sayısı

Demin duyuruda gezerken gördüm de, bir kaç defa "yılda kaç kitap bitiriyorsunuz?" diye sorulmuş ve 40-50-60 hatta 70 ler havada uçuşmuş. Benim anlamadığım millet bir senede nasıl bu kadar çok kitap okuyor? Millet hızlı mı okuyor yoksa boş vakti mi çok?

Benim mesela bu sene, ocak ayından itibaren 2 aylık ciddi bir boş vaktim oldu ona rağmen şu ana kadar 21 kitap bitirebilmişim. Formülü mü var, yoksa 100-200 sayfalık kitaplardan mı bahsediliyor ya da ne bileyim ben mi moron gibi yavaş yavaş okuyorum çözemedim.


 
ben düzenli olarak okuyorum. günde işime göre en az 1 saat ayırıyorum. tabii öğrenciyim vaktim bol bunun da etkisi olabilir.

bir de hızlı okumak da önemli sanırım. ben çok hızlı okumuyorum. ama okuma hızımı arttırsam 2 katına çıkar galiba.
  • tute  (20.07.16 08:06:16) 
Goodreads'ten baktım şimdi tam olarak 33 kitap okumuşum 2016'nın başından beri fakat bana kalsa hiç okumuyorum sayılır çünkü bi tek metrobüste git-gel yaparken okuyabiliyorum bir de haftasonları "baazan". Bi bok da anlamıyorum dolayısıyla okuduklarımdan pek.


  • chiper  (20.07.16 08:22:47) 
basit hesaplayan adam olunca günde 30 sayfadan senede ortalama kalınlıkta(200 sayfa) 50-60 kitap okunabildiğini bulabiliyorsun. 30 sayfayı yine ortalama 90 dakikada bitirebildiğini düşününce çok da imkansız değil. kaldı ki bi oturuşta 3-4 saat okuyan insanlar da çok. her gün yapabilmek burada önemli nokta, onu alışkanlık haline getirebilirsen sen de yapabilirsin.


  • baba jo  (20.07.16 08:57:42) 
kaç kitap değil de kaç sayfa okunduğu önemli bence. ortalama günde 100 sayfaya yakın okuyorum, hafta sonları biraz daha artıyor. mesela marcel proust'un kayıp zamamnın izinde kitabını(2 cilt) 1,5 ay gibi bi sürede okumuştum. şimdi 2 kitap mı okudum yoksa 3000 küsür sayfamı? :)


  • dersaadet  (20.07.16 11:14:15) 
yılda 60 70 kitap çok zor bir şey değil ki. ben her gün mutlaka biraz zaman ayırıyorum. okumuşken de bırakasım gelmiyor, en az 100 sayfayı bitiriyorum. işsiz günümdeysem bu sayı 200 sayfaya çıkıyor. bir de sayfaları tek tek yazmak gereksiz bir uğraş olduğu için ben sadece okuduğum kitapların listesini tutuyorum. @dersaadet demiş, katılıyorum. bir akşam oturup bitirdiğim hayvan çiftliğiyle, on günde okuduğum, 1200 küsür sayfalık anna karenina elbette aynı değil.


  • ruhen hastayim ben  (20.07.16 11:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.