[]

Uçuk

Hamilelikten beri unutmuştum kendisini, yine hortladı. Işaret parmağımın ilk bogumu büyüklüğünde ucugum var. 3 aylık bebek emziriyorum. Çocuğa bir zararı olur mu?

Ben nasıl kurtulacagim bundan?

6 ay valtrex tedavisi aldım. Tedavi bittiği gün uçuk çıkardım.
Her seferinde aklovir tb. Vs almadan (hem de günde 4_6 doz) geçmiyor. ama şimdi emzirdigim için ne ilaç ne krem kullanamiyorum.

Cok iltihapli...ne yapayım???

Genelde ucuktan nasıl kurtulayim? Iyi beslenirim,zaman zaman bağışıklık destekleri alıyorum.ama ne zaman uçuk çıksa ağzım yüzüm kayıyor,lenflerim şişiyor.

 
Bir sürü uçuk kremi var. Eczaneden en etkilisinden alıp kullanın. 1 2 güne geçiyor. Doktora gitmekte fayda var tabiki ama krem sürünce geçiyor. Geçmiş olsun.


  • dickens  (20.07.16 06:39:58) 
Gecene kadar cocugu opmezsen bir sey olmaz. Dudagini elletme bir de. Benim hanimda da ucuk cikiyordu emzirirken ara sira, bebege bu sekilde gecirmedi.


  • beriberi  (20.07.16 07:40:18) 
İlk olarak çocuk asla elini goturemesin oraya, siz zaten opmezsiniz geçene kadar. İlaç alamıyorsanız da sarımsak ve buz surebilirsiniz. Şiddetini azaltıyor uçuğun. Bi de eskilerin yöntemi ama bence en mantıklısı yakmak. Tahta kasıgı ısıtıp ucunu uçuğa basarsanız sonuyor.


  • turk kizi  (20.07.16 08:13:58) 
Mobildeyim. Foto ekliyorum, yakmakla basedilecek gibi değil :(

imgur.com
  • balik kraker  (20.07.16 08:47:01) 
Dudagimin ve cenemin nasıl kaydığı görülebilir. Bu yine iyi bir seferinde doktor 4 gün rapor vermişti.bir de çektiğim acı var...


  • balik kraker  (20.07.16 08:48:39) 
dostum uçuk demişsin ama bu çıban.
o bir sürü uçuk kremini kafana göre kullanamazsın sen çocuk emziriyorsun.
yakmak da bir işe yaramaz o ilk uçuk patlamadan evvel yapılacak bir şey. buz işe yarar ama
  • cekilmis gayfe  (20.07.16 08:53:11) 
ben bi kere eczaneye uçuk kremi almaya gittiğimde eczacı sık uçuğun çıkıyor mu dedi evet dedim, bak şunlardan kullan iki kere kullanırsan bi daha çıkmaz dedi. tam bir kakalama gibi geldi ama yine de aldım, despırıt taymz sonuçta. vitamin tarzı bir şeydi, almaya başladığım gün uçuk direkt hafifledi - normalde en az bir hafta tam gaz devam edip sonra sönecek uçuk ikinci günde iyileşmeye başladı. tüm şişeyi bitirdikten sonra çok uzun süre uçuk çıkmadı, çıkınca da hemen geçti. ikinciye başlamadım çünkü neden çünkü kendime bakmam için despırıt olmam lazım :') belki placebo falandı benim için ama bence kesinlikle denemeye değer. hem kısa hem uzun vadeli bi çözüm. adını bulunca / hatırlayınca buraya ekleyeyim.

buldum : www.solgar.com.tr eczacı ilk bi hafta sabah akşam al sonra günde 1 kere demişti. ama sormak lazım tekrar kullanırken.
  • freya  (20.07.16 10:12:31 ~ 10:15:30) 
gecirmeyle ilgili oyrum yapamam ama bebege bulasmamasi icin ustun kapatan bir seyler satiliyordu, ben kullanmadim ama bence sizin durumunuz icin yardimci olabilir, gecmis olsun.
www.freshecza.com

bunun gibi biseyler, watsons rossmann falan oralrda da vardi sadece eczanede degil.
  • mavicorap  (20.07.16 14:32:20 ~ 14:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.