[]

ülkeden gitmeli mi?

selamlar! yurtdışında yaşıyor ve çalışıyorum, evliyim. haliyle yaz tatili için ülkemize geldik. daha da 1-1.5 ay var dönmeye. siz olsanız ne yapardınız döner miydiniz geriye? ortalık anormal karışık daha da karışacağa benzer.

asıl merak ettiğim yurtdışı çıkış yasağı gelip duruyor herhalde bunu herkes için yasak gibi bir hale getiremez değil mi? olmaz olmaz ne dediysek oldu da ondan sormak fikrinizi almak istedim.


 
Bizim burda herkes Turkiye'ye tatile gitti. Dönen de duymadım açıkçası.

Eğer tehlikeli bölgelerde filan değilseniz, tatil beldesindeyseniz sorun çıkacağını sanmıyorum. Tabii Turkiye'de herhangi bir yerde bomba patlama ihtimalı vs var ama bu yeni olan bir şey değil. Bunu biliyorsunuzdur.

Yurtdışı çıkış yasağı da su anda kamu personeline var ki onlar da tamamen çıkamıyor değil. Yeşil pasaportlular için. Normal vatandaşa yasak çıkacağını sanmıyorum. Olsa da 1 2 gun kısıtlama gelir. Zaten yabancı ülke vatandasiysaniz mecburen çıkartmak zorundalar.
  • fraise  (19.07.16 23:22:41 ~ 23:26:08) 
başka bir olay olması halinde gidiş yapacağınız ülke sınırı kapatabilir. çok mühim işler için türkiyede bulunmuyorsanız gidin.


  • mr.goodcat  (19.07.16 23:25:08) 
Ben olsam dönerdim. Ben 3 gün ülkeye giriş için uğraştım. Her şey çok belirsiz ve her an yeni bir başbakanlık emri, yeni bir uygulama, çağrı duyruluyor. İkinci dalga askeri çabanın olasılığını da önemsiyorum ben. Bu belirsizlikte, gideceğim bir yer varsa, kalmanın iyi olmaycağını düşünüyorum.


  • shadowcat  (19.07.16 23:27:05) 
@fraise: yabancı ülke vatandaşlığım yok ama tabii o ülkeden elimde çalışma oturma izinli id kart bulunmakta.

@mr.goodcar: konuya hiç böyle bakmamıştım. teşekkürler.
  • herospower  (19.07.16 23:29:36) 
sınır kapanabilir +1
yeşil siyah mavi pasaport ayrımı yok, kimlikle kıbrıs'a gidenleri bile salmamışlar.

  • cekilmis gayfe  (19.07.16 23:50:22) 
Tamam aynı şekilde eviniz, isiniz orda sizin. Konsolosluğa gitseniz yine bir şekilde hallederler. Tatile giden turk vatandasi degilsiniz. Sinir kapama filan da gercekten savas durumunda olur. En fazla amerika'nin yaptigi gibi ucuslar iptal edilir ki onlar bile dun tekrar seferleri baslatti. Babam '80 darbesinde bile yanlis hatirlamiyorsam 1 hafta sonra giris cikislar baslamisti' dedi. benim dün kardeşim geldi turkiye'den sorun yoktu dedi. sıra varmış sadece.

Sonuç olarak; yarın olağanüstü hal filan ilan edilirse gidin, yoksa zaten yavaş yavaş normale döner her şey. Herkes şu anda panik halinde olduğu için en kötüyu düşünüyor bence.
  • fraise  (20.07.16 00:09:51) 
bas git durma üstad.


  • rosencruz  (20.07.16 00:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.