[]

Spor guruları ciğerler mi bitik benim nedir ?

1 sene önce falan spor yaparken benchte ısınmadan bar dahil 65 kiloyla 4-5 tekrar çıkarabiliyordum. Ama ısındıktan sonra 1 tane bile tekrar çıkaramıyorum (ayrı zamanlarda). Isınma dediğim bisiklette 10 dk orta tempo + ısınma rutinim vardı onu yapıyordum. Isındıktan sonra çok fazla yorulduğumu hissediyordum. Aynı şekilde koşarken de aşırı yorulma mevcut. Sprintte çok hızlıyımdır ama uzun süre tempolu yürüyüşlerde ciğerimi elime alacak gibi hissediyorum. Bu 1.5 sene spor yaptığım zaman da böyleydi, öncesinde de sonrasında da. Acaba ciğerlerde mi bir sıkıntı var yoksa başka bir sorun mu ? Burnumda az da olsa septum deviasyonu var buna bağlı olabilir mi ? Doktora mı gideyim napayım bir daha spora adam akıllı başlayasım var ama bu durum hem motivasyonumu düşürüyor hem de çok fazla beni yoruyor.




 
Cardio genelde antremanın sonuna koyulur performansı etkilemesin diye yaptığın cardio çalışmanı etkiler çok normal.


  • gozu acik sevisen yahudi  (19.07.16 23:25:56) 
Kardiyo amaçlı yapmıyorum ama, 10 dk ısınmak için fazla olmasa gerek.


  • Golden Ratio  (19.07.16 23:42:25) 
Eğer ağırlık kaldırmaya bir sene ara verdiysen, geri dönünce kaldığın yerden devam etmeye çalışman olmamış. O bir yılda epey güç kaybedersin. Yapman gereken ağırlığı düşürüp tekrar yavaş yavaş kaldığın konuma gelmek. Ayrıca ağırlık kaldırma ile kardiyovasküler kapasitenin o kadar bağlantısı yok, yani cardioyu etkilediği kadar etkilemez. Ama tabi koşuda felan ciğerinin zorlanması ondan, onu da yaptıkça vücudun alışır.


  • Haldamir  (20.07.16 00:24:54) 
Biraz karmaşık yazmışım galiba. Henüz tekrardan spora başlamadım, spor yaptığım dönemde bu sorunlarla karşılaşmıştım ve çok yoğunlaşmamıştım bu konulara. Bildim bileli ciğerlerim güçsüzdü. Halı sahalarda falan aşırı yorulurdum. Spor yaptığım dönem de böyleydi, öncesinde de. Su altında 45 saniye nefes tutabiliyorum aslında fena bir süre sayılmaz ama tempolu sporlarda çok berbat durumdayım ve nedeni kondisyon eksikliği mi merak ediyorum. Ki dediğim gibi spor yaptığım dönem de böyleydi bu durum.


  • Golden Ratio  (20.07.16 01:40:24) 
Interval koşular yap.


  • arnold schwarzeneger  (20.07.16 09:41:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.