[]

spor yapmak lazım ama nasıl?

şimdi ağalar
hareketsizlikten acayip kilo aldım. göt göbek aldı başını gitti. 4 ay önce aldığım pantolonlar olmuyo o derece. şimdi dedim bi spor salonuna yazıliim falan ama sizinde bi önerinizi almak lazım. aklımda şöyle birşey var. başlarda spor salonuna gitmektense dışarda koşmak mantıklı geliyor. kiloları verdikten sonra da spor salonuna gidip vücudu şekillendirmek lazım. şimdi koşu olayıyla başlamak istiyorum ama yinede önerilere açığım şunuda yapsan olur gibi.

halihazırda kondisyon sıfır. 3 ay öncede sigarayı bıraktım daha ciğerler açılmamış. geçen gün tempolu yürüyüş yaptım. 3 dakka anca dayanıyorum koşuya. rezil ötesi durumdayım.

şimdi ben bu koşu olayına nasıl başliim. günün hangi saatinde yapmak daha iyidir. ne kadar süreyle yapmak mantıklıdır. tempolu yürüyüşü geçip direk koşmaya başlayıp kendimi zorlamalımıyım.

bide ara ara şekerim düşüyor. koşu öncesi ne yemem lazım ya da içmem lazım. doğal meyve suyu düşündüm. sonuçta fruktoz yavaş yavaş kan şekerini yükseltir.

son soruda havayla ilgili. hava buralarda çok soguk. gündüz -3 -4 oluyo minimum ama sabah karşı -8 i falan arada görüyo. bu durumda dışarda koşsam vücut ısınsa bu soğugu hissedermiyim. hissetmezsem bunun sağlığıma bi etkisi olurmu acep

yardımlarını bekliyorum agalar.

 
Yağ yakmak için en ideal spor yürüyüştür, idealiyse yarım saat-45 dk'yı geçmeyendir. Kaç kilo fazlanız var bilmiyorum ama şimdilik, sabah-akşam yarımşar saat yürürseniz yeterli olacaktır. Kiloların bir bölümünü verdikten sonra koşmaya başlayın bence. Bu arada, uzun süreli ve yavaş yürüyüşler, kısa süreli ve tempolu, sert yürüyüşlerden daha iyidir.


  • tavsan hummasi  (26.11.09 14:02:46) 
Ha bir de, aç karnına yürürseniz daha iyi. Karbonhidrat yerine yağ yakmış olursunuz böylece.


  • tavsan hummasi  (26.11.09 14:08:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.