[]

üç soru bir arada - üç soru bir duyuru - üçü bir arada

duyuruya da iğrenç isimler verdiğime göre sorularımı yazıyorum.

1- akbanktan 1500tl kredi çektim. son ödemesi 17siydi, ödeyemedim beklediğim bir para gelmeyince. bankadakiler hukuki olarak sıkıntı olmaz, sadece kredi notunuzu etkiler dedi. hakkaten bu kadarcık mıdır sonuçları?

2- şu kredi taksidi ve başka şeyler için başka bir bankadan kredi çekebilir miyim? dün garantiden faiz oranlarına filan baktım, vazgeçtim çekmekten. bugün şubeden aradılar isterseniz şubeye gelin daha düşük faizli verelim diye, ama sonra yine düşük miktar çekeceğimi söyleyince "o miktarlarda faizi değiştiremiyoruz" dediler. sanki istesem yüksek meblağlar da verecek gibiydiler. gidip bi 1500 daha çeksem mi? ödeyebilir miyim bilmiyorum gerçi, öderim herhalde mal değilim. eve de almam gereken şeyler var, onları da alırım. ne diyorsunuz? totalde iki kredinin aylık ödemesi 500 lira filan olur 6 ay vadede.

3- şimdi pasaport çıkartıp amerika vizesine başvursam, vize alma durumu ne olur? bu ortamda vize verirler mi? bankada para vs gösterebilirim, o konuda sıkıntı yok. ilk kez yurtdışına çıkıyor olacağım bir de. uzunca bir süre kalmayı planlıyorum (6 7 ay kadar) ama bunu söylemeli miyim yoksa napmalıyım?

 
1 önümüzdeki ay ödersen bi şey olmaz
2 borç ödemek için borç almak son çaren olsun daha sıkıntı yok elindekini ödemeyi dene

  • freya  (19.07.16 16:48:02) 
1. kredi notunun düşmesinin yanında çok az bir gecikme ücreti de olur. ne kadar geç ödersen o kadar artar ücret.
2. ben olsam çekmem. ihtiyacın varsa, gelirin de ödemeleri karşılayacaksa çek.
3. abd vize için paradan puldan ziyade türkiye'ye dönüş için yeterli sebebin olup olmadığına bakıyor. iyi bir işin varsa, evliysen falan alma ihtimalin yüksek ama turist vizesi ile 6-7 ay yurtdışında kalabileceğini sanmıyorum. kalış süreni abd'ye girişte belirliyorlar o da maksimum 2-3 ay falan olur herhalde. daha uzun için farklı vize türü isteyeceklerdir..
  • nrmnm  (19.07.16 16:49:27) 
1-ilk etapta büyük sıkıntılar çıkmaz.
2-çok ihtiyacın yoksa çekme
3-vize olayı sende bitiyor ekonomik durumun işin buradaki mal varlığın vs adamlar döneceğine dair garanti bağlayıcı şeyler istiyorlar ve tabi yeterli ekonomik durum.
orada ne için 6-7 ay kalacaksın zaten kanunen 90 gün üzerinde kalamıyorsun hatırladığım kadarı ile ama emin değilim. Amacına göre söyle yada söyleme diyebilriz. vize başvurusunda zaten tek tek soruyorlar. Bunlardan bağımsız son günlerde vize alabileceğini de düşünmüyorum o apayrı.
  • basond  (19.07.16 16:52:03) 
3. Vize alma şartlarını sağlarsan ABD genellikle 6 ay kalma hakkı verir ülkeye girişte. 6 ay turist olarak gezeceğim dersen hangi parayla, nerede kalarak, ne şekilde gibi sorular gelebilir. 10 günlüğüne geldim desen bile 6 ay giriş vuruyorlar pasaportuna eğer profilde sıkıntı yoksa.


  • cakabo  (19.07.16 16:53:23) 
ekstra bilgi olaraktan.

1 ve 2 - ödemeye öderim, maaş döngüm ayın 1inden 27'sine geçince birden böyle oldu aslında. bi de çamaşır makinesi filan bozuldu, aciliyeti var yani işin o yüzden aslında ikinci seçeneği düşünüyordum. :D

3- bekarım, yeni mezunum. :/ totalde çalışmaya başlayalı 5 yıl oldu ama bunun 1 yılı düzenli ve sigortalı bir iş (ha sorarsanız ama 5 yıldır hiç tatil yapmadım, boş kalmadım yani). şu anda da arada bir aylık boşlukla birlikte yine sigortam yatıyor ve başvuru sırasında da yatmaya devam ediyor olacak.

vize başvurusuna giderken peki uçak bileti, otel rezervasyonu ya da kira kontratı filan (ev kiralamayı düşünüyorum orada) götürmek gerekir mi?

sorular çok çelişkili gelebilir ama hakkaten hepsi benim sorunum ya lan :( şimdi okuyunca fark ettim ne kadar tutarsız olduklarını.
  • klassno  (19.07.16 17:08:39) 
bu bilgiler doğrultusunda kesin ve kesin red yersin.
yani sigortalı olamn orada sigortanın devam etmesi falan 5 yıldır çalışıyor olman falan çok şey ifade etmiyor onlar için.

Kurumsal firmada devamlı işin olacak(sgk ile kanıt)
ne için gittiğine dair net cevap
döneceğine dair garanti gösterir belgeler uçak bileti burada ev araba tapusu vs gibi
ne kadar kalacağına dair bilgiler nerede kalacağına dair bilgiler
orada geçimini nasıl sağlayacağına dair net maddi gelir.

gibi şeyleri daha başvuruda soruyor bunları doldurup gönderdiğinde konsolosluğa vardığında vize alıp almayacağım aslında çoktan belli olmuş oluyor. Biraz belirsizlik falan varsa sana sorular soruyorlar genelde vermiyorlar.

bu turist vizesi için tabi yazdıklarım
orada eşin vardır işin vardır yada ne biliyim akraban annen baban abd vatandaşıdır falan o zaman farklı vize için senden farklı evrak isterler.

dediğim gibi en büyük istedikleri şey geri döneceğine dair onları net kanıtlarla ikna etmen.
  • basond  (19.07.16 17:18:59) 
3- 6-7 ay kalamazsın 180 günde 90 gün hakkın var. bahsettiğin şartlarda vize alman çok zor. erkeksen imkansıza yakın. evin olmadığını farz ediyorum. potansiyel göçmensin şu durumda. kira kontratı da götürürsen kesin ret.


  • cekilmis gayfe  (19.07.16 17:23:41 ~ 17:52:39) 
3) en son gelişmelerden sonra ABD vize görüşmelerini durdurmuştu, konsolosluk sitesinden bir kontrol et derim. geri kalanını demişler zaten.


  • selam  (19.07.16 17:49:31) 
1- Kredi notunun düşmesi çok da "minik" bir durum değil. 1 ay sonra istediğin diğer krediyi de çekemeyecek hale gelirsin.
2- Borç borçla kapatılmaz derim başka bişi demem.
3- Amerika'ya girdiğinde sana 6 aylık kalma hakkı veriyor genelde. Eğer o limiti aşarsan bir daha seni almaz. Vize alırken söylemene gerek yok, ama kapıdan girdiğinde verdikleri o tarihe uymazsan bi daha Amerika vizesi işin yalan olur.
  • lcha  (19.07.16 17:53:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.