[]

Kontrolü kaybetmek, şiddete eğilim

erkek arkadaşımla yaşadığımız kavgalarda tahammülüm çok zorlandığında fiziksel tepkiler veriyorum. tekme, tokat, elimdekini fırlatma örnekleri 2 senedir birer kez yaşandı ve en son kafa atmamla sonuçlandı; erkek arkadaşımın gözü morardı.
yaptığım şeyden çok utandım, o hale geldi diye de ayrıca üzüldüm sabaha kadar ağladım. hala mutsuzum.
normalde kafa at desen nasıl yapıldığını bilmem, beceremem ama sinirlenince bi anda oldu istemeden. biraz da yanlış bi yere geldi işte neyse.
kavga etmeyelim diye çok uğraştım, mesele de mesele değil gerçekten ikimiz için de. uzun süre alttan aldığımda ve mevzu aslında basit bir konudan çirkin bi noktaya geldiğinde daha da çok sinirlendiğimi farkettim.
kendimi anlamaya çalışıyorum ama yine tekrarlanıyor bu. şimdi bi süre ayrı kalmaya karar verdik.
gerçekten beni delirticek kadar çok sinirlendiriyor tartıştığımızda, ortak bi nokta asla bulamıyoruz ama sonuçta böyle yapmamam gerek ne olursa olsun biliyorum.
daha önce kapkaca uğramış, darp edilmiştim. ondan sonra korkudan kaynaklı garip bi savunma geliştirdim. sesini yükselttiğinde ya da üzerime yürür gibi yaptığında kendimi tutamayıp saldırıyorum. bu arada kendimi yetersiz hissediyorum aslında korkumun nedeni de o gibi geliyor. çünkü kadınım ve baya baya minyonum.

eminim bana kızanlar olucaktır şimdi ama hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir ilişkimde böyle şeyler yaşamadım. sesimi bile yükseltmedim. şimarık olmadım, çocukluğumda yaramazlık bile yapmadım.

kabaca araştırdım ve travma sonrası stres bozukluğu gibi basic yazılardan ortak bir şeyler bulmaya çalıştım ama sanırım profesyonel yardım almam lazım.

fikri, önerisi olan var mı?

 
açıkçası sinirlenip kavga ettiğinizde uzatmamaya çalışın bu yaptıklarınızı hatırlamaya çalışın, erkek arkadaşına da söyle tartışma başlar başlamaz tartışmayı bitirecek bir şey yapsın ya ortamı terk etsin yada üstünü çıakrsın(şaka şaka)(böyle bir şey bi dizide vardı çok gülmüştüm)
kısaca kavga başladımı kaçın birbirinizden

  • basond  (19.07.16 16:21:42) 
acilen biriniz ortamı terketsin. sakinleşince dönersiniz.


  • maxc  (19.07.16 16:23:55) 
@basond haklısın ama her zaman işlemiyor bu. gecenin bi yarısı küçücük evin içinde kavga edince kaçacak yer olmuyor mesela. :( ki bu sonuncusunda lütfen susalım dedim ve pencereden dışarı bakmaya başladım ama dibime gelip dişlerini sıkarak konuşmaya ve çeşitli tahrik edici hareketlerine devam etti. (thsirtünü çıkarmak değil. :) )


  • nıç  (19.07.16 16:25:20) 
Yardim alman gerekiyor bence, cunku erkek yapsa ne denir muhtemelen biliyosun. Birine fiziksel siddet uygular ve geri dayak yemezsen hep yapmaya devam edersin. Oyle uzulmekle, aglayip pisman olmakla gecmez. Karisini doven erkek de diyor pisman oldum, ondan cok ben uzuldum. Sonra kafasi atinca yine vuruyor, her gecen gun doz arttirarak. Ayni seyi yasiyosun, tedavi almazsan bi sonrakinde ona daha da zarar vereceksin ve yine uzulup bir dahaki sefere yine yapacaksin. Bu isin dongusu boyle. Kiz erkek farketmez.


  • beriberi  (19.07.16 16:28:36) 
mutlaka bir uzmanla görüşün. hadi erkek arkadaşınız şu anda tolere ediyor, sizin bu öfke kontrolü sorununuz giderek artabilir ve sosyal ortamlarda hiç olmayacak birine atarlanırsınız, zarar görürsünüz allah korusun. tahrik ediyor falan diyorsunuz ya, emsele de bu zaten, o gerilimli anda krizi yönetebilmek ve şiddete yenilmemek. lütfen en kısa zamanda, hiç ertelemeden uzman yardımı alın. hele durumun bu kadar farkındayken çok hızlıca yol alırsınız sanki.


  • Phoebe  (19.07.16 16:37:01) 
sakinleşme yöntemine gitmek çözüm değil. 3 kere 5 kere sakinleşirsin ama öyle bir şey olur ki sakinleşemezsin yine aynı şeyler yaşanır. ayrıca ilişkide şiddet kadın tarafından yapılınca daha tatlış olmuyor, bir erkek burda sevgilime kafa attım dese linç edilir gerçekten ki edilmeli de. öfke probleminin sorumlusu çevrendekiler olmadığı gibi sonuçlarına da katlanmak zorunda değiller, yarın çekip gitse diyecek bir şeyin olmaz. acilen profesyonel yardım alman şart.


  • freya  (19.07.16 16:53:51) 
Kesinlikle tedavi görmelisin. Sana benzeyen bir kız arkadaşım vardı ve gerçekten çok zorlandım, en sonunda da ayrıldık zaten. Kesinlikle tedavi gör me li sin.


  • roket adam  (19.07.16 16:56:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.