[]

Cv'de kötü gözüken bir durum ?

Selamlar.

Geçen gün bir otomotiv firmasına iş görüşmesine gittim. İk'cı arkadaşla bir sohbetimiz oldu. Sorum şu:

Benim cv'mde 2011-2015 yılları arası bankada çalıştığım yazıyor. Daha sonra 2015 Kasım'da kendi şirketimi açtım ve hala o devam ediyor. Fakat bunu devredip kendim çalışacağım. Kadın cvme bakınca şunu söyledi;

-Cv'niz güzel fakat şu sahibi olduğunuz firmayla alakalı bilgiyi kaldırsanız bence daha iyi olur bir İk'cı tavsiyesi. Kötü görünüyor. Bence 2015'ten sonra hiç çalışmadığını söylemeniz daha mantıklı.

Düşündüm ama bana pek mantıklı gelmedi. Yani neden sahibi olduğum firmayı saklayayım ki ? Ben görüşmede bu firmayı yürütemediğimi söyledim. İnternetten satış ve danışmanlık yapan bir firmaydı ama çok iyi gitmedi işler malum ekonomiden dolayı şimdi sigorta kısmını anneme devrettim.

Acaba iş yapamamış olmam mı kötü gözükür ? Ya da ne bileyim İk'cı arkadaşlar varsa neden bu arkadaş bir ikcı olarak böyle bir tavsiye verdi? Sizce uysam mı bu tavsiyeye ?

 
Sirket is aradigin alanla ilgiliyse cvde kalsin. Altinda isci calistirdiysan da kalsin. Bazi ikciler ciddi sekilde geri zekali oluyor, bunlara bakma. Isini bilen bir ikci senin bu deneyimlerden ne ogrendigini, sana ne kattigini bilmek ister. Bi de kaldirip calismadim desen niye calismadin, bunu gecerli bi sekilde aciklayamiyosun der trip de atar bu gerzekler. O yuzden birak kalsin kardes.


  • beriberi  (19.07.16 16:23:55) 
Aksine genelde pozitif katkı sağlar, girişimci bir ruhunuz olduğunu gösterir.


  • nuka cola  (19.07.16 16:25:58) 
başka bi zamanda buna benzer bir şey tartışılmıştı. Birisi ben işveren olarak daha önce bir işte patron olmuş biri ile çalışmak istemem demişti. Belki bu ik'cı da böyle düşünmüş olabilir.


  • hononu  (19.07.16 16:28:33) 
1. neden firma sahibi kişi işin içini bilir, bu sebeple çalışan olarak geçiştirmesi zordur.
2. neden firma sahibi kişi iş kurmayı bilir firmadaki bilgileri alıp başka bir yere pazarlayabilir
3. neden firma kurdum diye sıkıyor olabilir.
  • dedim dedim de kime dedim  (19.07.16 16:36:20) 
e görüşmeye gidince 2015ten beri ne yapıyorsunuz diye soracaklar? kendi firmam var diyeceksin. bu sefer neden yazmadın diyecekler. sonuçta anlatacağın bir şeyi oraya yazmamak anlamsız. ha tamamen saklamak da seçenek ama kimse 1 senedir boşta gezen adamı da almaz :) hatta 1 senedir boş mu niye çalışmıyo diye çağırmayabilirler bile. bence ikcı arkadaş biraz yanılmış. cv için çok iyi bir element olmasa da çıkarılması daha kötü sonuçlanır bence.


  • freya  (19.07.16 16:56:26) 
Yürütemedim deme, bireysel çalışmak banagöre değilmiş, sattım, takım çalışması arıyorum dersin. Gelsin ekstra puanlar.


  • harzem  (19.07.16 17:01:21) 
ben de katılıyorum yaz ancak devam ediyor şekilde gösterme, bitmiş olarak göster 2015-2016 arası gibi, kapatma nedenini de süsle


  • kassiopeia  (19.07.16 17:33:16) 
yazılımcıyım, IK'cı değil, kendi alanımda personel alınacağı zaman IK'dan gelen CV'leri incelerim, benden üst kademede biri varsa onunla beraber görüşmeye girerim, illede istediğim biri varsa işe alınır ancak tam karar mercii olmadım.

Şimdi senin durumuna gelince; ben senin gibi bir elemanı (işi olmuş batırmış vs.) işe almayı tercih ederim ancak batırma/yürütememe durumunun neden kaynaklandığını sorduğumda sorumluluğu almak yerine ekonomi,siyaset gibi (ailesel durumlar dahil) şeyleri öne sürenlere şüphe ile yaklaşırım, nedeni basit; bir yönetici şu şu hamleleri yapmakta geç kaldım/göremedim, şu konuda iyi değilmişim gibi şeyler söylemiyor ise yaptığı şeyi anlamış saymam. aksi halde 3 tane iş batırsın iyidir, kendi eksikliğinin (kimse mükemmel değil, bende iş batırdım, nedeni ise iletişim eksikliğim) hatalarını görebilen kişiler bu hataları telafi edildiğinde (kendileri tarafından yada başka insanların yardımı ile) çok başarılı oluyorlar ve çok iyi katkıları oluyor. ancak suçu başka tarafa atanlar için genelde ben bilirim havasından geçilmiyor iş yatırmakta zor oluyor, kendileri de yapmamak için bahane arıyor, X şunu geç yaptı bende kendiminkisini geç yaptım/yapamadım vs.
  • selam  (19.07.16 18:54:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.