[]

(Acil)Dilde siyahlaşma

Bir yakınımda farkettim bugün.Dilinin büyük bir kısmı siyahlaşmıştı.Siyaha yakın bir renkte değil bildiğimiz siyah.Şarap içiyor olmasından böyle bişeyin olabileceğini söyledi kendisi(tam emin olmamakla birlikte).Ben anlam veremedim.Nedir bunun açıklaması?Normal bir şey olmasa gerek.Bir doktora görünsün diyeceksiniz doğal olarak, bide yanına görmüş geçirmiş ya da uzman kişi neden olduğunu yazarsa süper olur.Bugün doktora gitme imkanı yok sanırım.En azından içim içimi yemesin.

Edit:Doktor tanısına ihtiyacım var.


 
şarap boyar doğrudur : ))


  • cedric  (26.11.09 14:02:04) 
@cedric
Bir yerde:"Dilin üzerinde siyah saç renginde bir tabaka varsa o zaman bağışıklık sistemi çok zayıflamış demektir ve çok ağır bir hastalığa işarettir.Bağırsaklara yerleşen mantarların üretiği aşırı toksik madde nedeniyle bağırsaklar tahrip olmuş demektir.Mantarlar ve bakteriler tarafından üretilen toksik maddeler önlenemediğinden hasta kolon kanserine yakalanmıştır." deniliyor

Sen de böyle bi durumda karşılaştın mı,şaraptan dilin siyahlaştı mı yani?.Yoksa ihtimal mi veriyorsun?
  • metraj04  (26.11.09 14:08:59 ~ 20.12.09 21:02:53) 
cedric'i bilemem ama kırmızı şarabın öyle bir etkisi oluyor, dilde ve dudaklarda siyah lekeler bırakabiliyor. kendimden biliyorum. ama dilimin büyük bir kısmı hiç siyahlaşmamıştı şaraptan. daha çok dudaklarda iz bırakmıştı.
@metraj, bugün de doktora gitme imkanı olabilir. anlaşmalı hastaneleri bir dene derim. ya da acil birimlerini.

  • deliberte  (26.11.09 14:16:32) 
Kıllı Dil.

dil sırtındaki papillaların büyümesi ve boynuzsu çıkıntıları sebebiyle dilin siyah kıllı gibi bir görünüm alması. genelde sarı-kahverengi başlar, siyaha dek ilerleyebilir.
sebepler arasında alkol ve kötü ağız hijyeni, sigara ve bazı antibiyotikler var.

tedavide önce ağız hijyeninin düzltilmesi gerek, ek olarak oral tretinoin jeli ile fırçalama önerilebilir.

tanı için dermatoloji uzmanına görünmesi daha doğru.
  • scrubz  (26.11.09 17:19:22) 
İstanbul Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları Bilim Dalı. sigortanız da varsa süper olur.. bir kaç test istenecek, muhtemelen işin içine mantar da karışmıştır. bayram sonrası gidebilir, paniğe gerek yok...


  • deoksiribonukleotit  (26.11.09 17:37:29) 
ya hep içer içer birbirimize dilimizi dişlerimizi gösterirdik. dişler siyah olmasa da dil siyahlaşıyordu ya. yani eminim oluyor. ama tabi başka bir sorun varsa bilemeyeceğim.


  • cedric  (26.11.09 17:47:42) 
Sindirim sistemi sorunlarindan olur, muhtemeleb Kabizliktandir.


  • root  (22.06.14 09:27:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.