[]

Online borsa var mı

Yani online oynayabiliyor muyuz, forex morex tarzı şeyleri söylemiyorum




 
Tamam değildir de nerede nasıl yapılıyor by işler onu sormak istedim asıl, örneğin akbank mobil uygulamasında oynarsın gibi..


  • öteki ben  (19.07.16 14:47:34) 
hisse senedi alıp satabilmek için bir aracı kurumda ya da bankada hesap açman lazım.

bankalar bu imkanı sunuyor ama komisyon oranları genelde aracı kurumlara göre daha yüksek, binde 1 - binde 1,5 gibi komisyonları var. (hem satarken hem alırken kesiliyor bu, örneğin 1000 liralık hisse aldın, 1,5 lira komisyon ödüyorsun. aynı yerden sattın diyelim, yine 1,5)

benim çalıştığım kurumda komisyon on binde beş, pazarlık yaptım. işlem hacmine göre çok daha aşağıya inmek mümkün tabi, benim hacmim düşük olduğu için şimdilik daha fazla indiremedim.
  • hayirsiz  (19.07.16 15:00:38 ~ 15:01:38) 
Peki minimum ne kadar belağlarla girmek gerekir bin liraya oynanır mı mesela ya da oynansa ne kaldırılır.


  • öteki ben  (19.07.16 15:09:36) 
benim aracı kurum ilk başladığımda bana 200 lirayla hesap açmıştı :))) bi deneyeyim demiştim, olur, gönderelim belgeleri dediler.

bazı yerlerde alt limit var, sorup öğrenebilirsin.

bu arada olur da hesap açmaya, hisse alıp satmaya başlarsan sağda solda "bu hisse çıkacak, beşe katlanacak, ona katlanacak" yazanlara sakın inanma, kararlarını kendin ver. Kimseden etkilenme. Buna "mal pazarlamak" deniyor, bu kişiler genelde yavaş yavaş ama kademeli olarak yüklü miktarda hisse alıp sonra bu hisseleri çeşitli yerlerde pazarlayarak hisselerin yükselmesini sağlayarak yeni gelenlerin eline veriyorlar. Heyecanla "aha tüyo aldım, çok akıllıyım, zengin olacağım" diye düşünen yatırımcı aslında hisseleri bu adamların elinden almış oluyor yani, pazarlama işi bitip alımlar kesilince de hisseden zararla ayrılıyor.
  • hayirsiz  (19.07.16 15:58:14 ~ 16:03:58) 
Çok teşekkürler önereceğiniz beni fazls uğraştırmayacak aracı firmalar var mıdır? Bir de mesela ben istesem gidip facebook hisessi alıp oynayabiliyor muyum buradan


  • öteki ben  (19.07.16 17:14:06) 
bizim aracı kurumların çoğundan Facebook hissesi alamazsın çünkü Facebook NASDAQ'ta işlem görüyor, ABD borsası. Bizimki BİST, Borsa İstanbul.

Yabancı borsalarda işlem gören şirketlerin hisselerini bazı bankalar aracılığı ile alabilirsin ama alt limit olarak genelde $10 bin isterler ve komisyon oranları çok yüksek olur (işlem başına minimum 15-25 dolar sabit ücret + işlem başı binde 2 + kur çevrim ücreti gibi). Saxo Capital diye bir aracı kurum var (bankaların bazıları bunu kullanıyor bildiğim kadarıyla), orası da 10 bin dolar alt limitle hesap açıyor ve komisyonu uygun. Çok sık işlem yaparsan daha da düşüyor, başka kurda alt hesap açabilme, bir sürü ülkeden hisse senedi alabilme gibi imkanları var (ABD, Kanada, Avrupa, Japonya, Avustralya, vb). Ben şimdilik bizim borsada al-sat yaptığım için bununla ilgili deneyimim yok, bilgim de bu kadar.

Kurum ismi vermek yasak mı bilmiyorum, o yüzden kendi çalıştığım kurumun adını vermek istemem. Benim kuruma adresi verdim, telefonda görüştüm, adamlar sözleşmeyi kargo şirketiyle yolladı. Muhtardan aldığım 2 belgeyi (ikametgah ile nüfus cüzdanı suretiydi galiba), kimliği yanıma alıp kargo şubesine gittim, orada uzunca bir sözleşmeyi doldurup imzaladım (okuya okuya gittiğim için bende uzun sürdü, sen "next next" diyerek de geçebilirsin ama önce okumanı tavsiye ederim), hesabı hızlıca açtılar. Çok uğraşmıyorsun.
  • hayirsiz  (19.07.16 17:53:24 ~ 20.07.16 21:01:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.