[]

Eşkiya ev sahibi

Dün arkadaşımla buluştuk, çok keyifsizdi.

Yeğeni üniversite öğrencisi. İki kız Üsküdar'da kiralık bir evde oturuyorlar iki yıldır. Geçen ay kontratta yazan kira artırım oranına göre %13 kirayı arttırmışlar. O da 1350 tl ye denk gelmiş.

Cumartesi ev sahibi gelmiş 1500 istiyorum demiş. Bunlar da, ama biz kontratımızdaki orana göre artırdık daha fazlasını zaten veremeyiz vb. demişler kibarca. Adam ısrar etmiş. Kızlar da ama yasal değil sizin bu istediğiniz vb. demişler.

Adam da "s..rim yasasını ben dün gece tankın önüne yattım, hukuk mu kaldı memlekette. İstediğim parayı verin ya da defolup gidin, sizi barındırmam burda" demiş.

Bu arada ev asla o kadar etmez, dökülüyormuş, pencereler filan alüminyum doğramaymış yalnızca okula yakın diye oturuyor kızlar.

Bu durumda nasıl hareket etmeli kızlar, siz olsanız evi boşaltır mıydınız yoksa babanıza abinize filan haber verip, ev sahibiyle bi "konuşma" mı yapsınlar derdiniz.

Off çok canım sıkılıyor benim bu durumlara yaa, iyicene kural tanımazlık, hukuk tanımazlık.

 
evden çıkmak istemiyorsam abili babalı yolu seçerdim.


  • elorelia  (19.07.16 13:01:46) 
öncelikle tüm kiraları bankaya yatırsınlar. sakın elden vermesinler, yatırdıklarına dair ellerinde dekont olsun.

ikincisi ev sahibi aldığı kiranın vergisini vermiyorsa (ki muhtemelen vermiyordur) maliyeye şikayet etsinler veya etmekle tehdit etsinler. ancak bunu sözle belirtsinler. yazılı bir belge olmasın ortada (kısa mesaj gibi).

bu adam bizi tehdit ediyor diye savcılığa versinler. adamın gözünü korkutsunlar. savcı kim tankın önüne yatmış kim tokmakçının önüne yatmış bakmaz. herifin gözünü korkutun.

baba-abi mevzusu yedek güç olarak kalsın. düşünüyorum da, kızım büyüse ve bi yavşak kızımı tehdit etse herife ya kalıcı hasar veririm yada öldürürüm. durduk yere şimdilik ortalığı karıştırmaya gerek yok. yada var bilmiyorum.
  • yemrem  (19.07.16 13:15:10) 
"kural tanımazlık, hukuk tanımazlık canımı sıkıyor" demişsiniz, üstte de abi baba bi "konuşma" mı yapsa demişsiniz. ev sahibinin yaptığı ne kadar hukuksuz ise ima ettiğiniz şey de o kadar hukuksuz.
bu arada kontratta %13 yazsa dahi yasal oran üstünde artış talep edemez ev sahibi. şu an o oran daha düşük olması lazım. Siz denildiği gibi kiralarınızı zamanında ve belgeli olarak yatırın, sonraki süreçle hukuk ilgilensin.

  • animalman  (19.07.16 13:31:21) 
öncelikle ses kaydını mahkemeye veremezsin.
savcılığa şikayet ederim diye tehditvari konuşun.
erkek arkadaşlardan yardım isteyin, ben abisiyim ne var lan tarraaam diye çıkışsın adama.
bir kadına o şekil küfür etmek nedir.
önüne yattığın tankın paletlerinin üstünde kaydıra kaydıra skertirim seni diye kallavi bi şekilde döşesinler.
  • seyduna6687  (19.07.16 13:36:19) 
Darbeye veya darbeye(!) karşı durup kendileri darbe yapan insanlar işte. Bu özgüvenleri patlayacktır elbet.

Yasa bildiğim kadarıyla arkadşlardan yana. Yani 1350 yatırmaya devam etseler, adam napabilece k ki. Çıkartamaz, kovamaz. Ben darbeye karşı durdum deyip polis çağırır destek bekler onlardan da o kadar da bir türkiye değil diye umuyorum.
  • Cursed Chico  (19.07.16 14:08:43) 
hiç bir şey olmaz, yazmış arkadaşlar kiraları bankaya yatırsınlar, kirayı geciktirmedikleri ve evi harabeye çevirmedikleri sürece biraz zor atar. baban falan da konuşsun isterse de böyle tiplere 10 lira bile fazladan vermeyeceksin, arttırmasınlar kirayı.


  • kassiopeia  (19.07.16 14:35:42) 
işte bu zihniyet. üzüldüm ben de.


  • mobydick  (20.07.16 01:34:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.