[]

Berlin'de gezilecek yerler

Berlin'de nereler görülmeli, nerede bol çeşitli bira içilir, oraya özgü güzel yemek yenir?
2 öğün yemek ve 7-8 bira içmeli bir günün maliyeti ne olur?
Sokakta bira içmek serbest mi? New York gibi mi yoksa?
Teşekkürler

 
Alexanderplatz'da Primark'ın arkasında şehir turu yapan otobüsler var. Bir günü 17 euro, 2 günlük (hem doğu hem batı yakası için) bilet alırsanız 22 euro ve şehrin gezilmesi gereken her yerine uğruyorlar. Akşam 6:30'a kadar çalışıyor, istediğiniz yerde inip turistik bölgeyi gönlünüzce gezip sonra bir sonraki gelen otobüse binerek tura devam edebilirsiniz.

East Side Gallery
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie'ye kesin uğrayın.
Benim vaktim olmadığı için fazla gezemedim. Yoksa bu bahsettiğim turdaki bütün müzeleri gezmek isterdim.

Bahsettiğiniz yeme-içmeye günlük 20 euro yeterli bence.
Haftasonu insanlar elinde birayla gezip toplu taşımaya falan öyle biniyorlardı. Ben de son gün Alexanderplatz'da hemen arkasındaki Galeria Gourmet'den bira alıp içmiştim. Meydandaki bira satan yerlere göre 3'te bir fiyatına oluyor öyle.

İyi eğlenceler.
  • chitosan  (19.07.16 10:33:50) 
Eyvallah hocam. O otobüs metrodan daha pratik bir alternatifmiş sanırım.


  • suskun  (19.07.16 10:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.