[]

şu tabloyu yorumlamaya çalışır mısınız

67.media.tumblr.com

her türlü olasılık olabilir. nedenini de verirseniz kısaca iyi olur. veya yorumlanmışı varsa oda olur. tablo pablo picassonun


 
socializer.cc sanırım buna benziyor. Görsellere picasso face yazınca daha çok görsel ve açıklama bulabilirsiniz. Ben de akşam Sanatın Öyküsüne bakıp yazmaya çalışcam.


  • premium hayat yan gel yat  (19.07.16 09:00:48) 
hümanizmin ve modernizm'in meşhur "birey"ini getirdiği durum, endüstriyel teknoloji ile elele vererek, yani bir yıkı-bozum-yapıbozum. picasso da bunu tebarüz ettirmiş.
kabataslak nedeni (niye kabataslak çünkü üşeniyorum sadece başlık ve isimleri vericem): picasso sürrealist menşeili bir kübist (sürrealist kısmını karıştırıyo olabilirim) sürrealistler kübistler fütüristler dadacılar her şeyi yıkarlar. zaten leatroamont (ismini yazamıyom isidore ducasse ismiyle de bilinir; maldoror'un şarkılarının yazarı) ve fransız sembolistleri diye ismi zikredilen baudelaire mallarme rimbaud'dan itibaren (bu üçü değil ama isidore ducasse bir işaret bir ikazdı) sanat bir yıkıma dönüştü. en son andre breton dedi ki "en yalın biçimiyle sürrealist eylem, elde silah sokağa çıkarak gözlerini yumup kalabalığın üzerine, sıkabildiği kadar kurşun sıkmaktır. günümüzün aşağılayıcı ve ahmaklaştırıcı düzeniyle bu şekilde başetmeyi hiç istememiş olanların yeri, göbeği namlunun ağzındaki kalabalığın içindedir." zaten ondan ve picassodan falan filan sonra sanat bitti, yok oldu. pop art kaldı geriye.

özet: bunlara dair edinilen bişeyler varsa zaten bu tablo konuşur. yoksa da yorumlanmaz. ama ödev falansa konuşmasını yorumlama başlığında eritebilirsin. konuşturmak için o mezkur şairlere hatta resmin o noktaya bilhassa gelişine (caravaggio'dan hieronymous bosch'lara ekspresyonistlere cezanne'a bakmadan olmaz) azcık dokunmak temas etmek lazım, diye düşünüyorum ben naçizane.

başkası için yazıcaksan 500-1000 liradan aşağı yazma.
söylüyceklerim bu kadar değil ama yazı imleçi yanıp sönüyor perde kapanıyor.
  • dafaisss  (19.07.16 09:15:22 ~ 09:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.