[]

hırsız çalışan :/

şirkette 60-70 yaşlarında bir mutfakçımız var yemek ve çay servisi yapan, işçiler sürekli bana bunu ihbar ediyordu ama gözümle görmediğim için duymazdan geliyordum. birkaç kere suçüstü yaptım ve gelen yemeklerin bir kısmını ayırıp evine götürdüğünü gördüm (daha işçiler yemek yemeden evine götüreceği payı ayırıyor, yemek saatinde işçilere yemek yetmeyince catering firması eksik göndermiş diyor, bizde boş yere defalarca kavga ettik yemek firmasıyla). neyse bunu yakaladıktan sonra oturup konuştuk, bir daha yapmıcam dedi ama yapmaya devam etti, görmezden geldim.

bugün iş çıkışı kadın önümde yürürken gözüm açık olan çantasına ilişti, içinde tuvalet kağıdı vardı. şirketteki tuvalet kağıtlarını rulo rulo eve götürüyor. ihtiyacı var desem değil, günde paket paket sigara içiyor, 30 yaşında oğlu öyle evde yatıyor, ihtiyacı olsa gider çalışır adam yüksek lisanslı donanımlı herif.

bunlar benim gördüklerim, daha görmediğim neler vardır allah bilir. bende bu konularda aşırı titizim, şirketin kürdanını dahi şirket dışına çıkarmam, kul hakkına girmek istemem. ben böyle düşünen biri olunca bu kadının çalıp çırptıklarını hazmedemiyorum. bütün gün düşünüp durdum bir insan nasıl bu kadar rahat olabilir diye. hayır kadın bir de namaz falan kıldığını iddia ediyor.

yarın genel müdüre durumu anlatıp kadını işten attırmayı düşünüyorum, o kadar konuştuk ettik ama düzelmedi, göz yumulacak bir şey de değil ama yinede tereddüt ediyorum, ekmekle oynamasak mı yoksa zaten kadın haketmiş gitsin başka iş bulsun mu?

not: şirkette bu tür alt konularda sorumlu benim, o yüzden bu kadar takıyorum. sesimi çıkarmasam patronun ruhu bile duymaz ama sonuçta ortada hırsızlık var.

 
ihbar et.


  • sutlu nescafe  (19.07.16 00:18:01) 
Tutanak tutun, tutanakta taniklar da olsun .yine tutanaklarda daha onceden cok defa ihbar aldığınızi bunun üzerine uyaridiginizi ama duzelme olmadığına deginin .


  • cabiday  (19.07.16 00:20:46) 
uyarılara rağmen sizi salak yerine koyuyorsa kırmadan işten çıkarın.


  • ruhen hastayim ben  (19.07.16 00:20:53) 
kürdan çıkartmayacak kadar dikkatliysen ve bu konu senin sorumluluğundaysa gerekeni yap. tereddüt etme. uyarı da yapmışsın. başkasının hakkını çalıyor sonuçta sen de ortak oluyorsun işe sessiz kalarak.


  • nickimin hakkini veremedim  (19.07.16 00:21:38) 
Is sahibi olmak bu kadar issizlik varken kolay degil. Bence elindekinin degerini bilmeliydi. Yaptigi hos degil, ustune de nankorluk bence yani.

Birakin, isten cikarilsin.
  • kuehles blondes  (19.07.16 00:22:00) 
kimse kimsenin ekmeğiyle oynamaz, şu zihniyetten artık vazgeçilse keşke..

o kadın yaparken kendi ekmeğiyle oynamış olmuyor da, siz göz yummak istemeyince (ki sessiz kalmak olaya ortak olmak demektir malum) mi onun ekmeğiyle oynamış oluyorsunuz?
  • holy diver  (19.07.16 00:23:10) 
Polise de bildirin bence.


  • la rana  (19.07.16 00:26:57) 
bence yine bi konuşup araştırın. hırsızlık hiç doğru değil ama yemek çalıyorsa belki başka bir durumu vardır.


  • tute  (19.07.16 00:34:15) 
zamaninda babamin mesai arkadaslarindan bir tanesi oyleydi. adam bir de incirlik havaustunde calisiyordu, maasi falan iyiydi. surekli bir seyler caliyordu. arkadaslari uyariyordu, ama yine hirsizliga devam ediyordu. Kaybolan esyalar, amerikalilarin dikkatini cekmis. bir gun, nizamiyede, isten cikarken servis aracini durduruyorlar. arama yapiliyor, adamin cantasindan 4-5 dolarlik bir mouse cikiyor. 4-5 dolarlik sey yuzunden, isinden tazminatsiz kovuldu. hirsiz damgasini yedi, evini satti ve karisi ailesi terk etti. sonu pek iyi bitmedi.

sizin hirsiz icin, patronlarin bunu koseye cekip kendine ceki duzen vermezsen tazminatsiz atariz demesi lazim. o zaman tutusur.

darisi bascalanin basina artik.
  • ubi dubium ibi libertas  (19.07.16 01:25:53 ~ 01:27:14) 
bence cok beklemissiniz, merhametten maraz dogar, hata hakki en fazla birdir, ikinci defa yapilan ayni yondeki davranis ile artik aliskanlik olmus demektir, ucuncuyu hic beklememek lazim. ben patron olsam sizi bile isten cikarmayi dusunurum, adam malini ve personelini size emanet etmis, siz de koruyamamissiniz, ahlaksiz insanlarin is yerinde barinmasina izin vermissiniz. ozet olarak, gorevinizi yerine getirmemissiniz. siz o kadina soruyorsunuz, ben ise size soruyorum, bu ne rahatlik? elalemin malini niye baskalarinin yagmalamasina izin veriyorsunuz?


  • mavicorap  (19.07.16 01:45:17) 
Kadin calarken vicdan yapmiyo sen ihbar ederken vicdan yapiyosun kardesim. Acima.


  • only the strong survive  (19.07.16 02:27:13) 
Acıma. Kadın göz göre göre yapmaya devam ediyor, uyarıyı sallamıyor. Yarın öbür gün başkasının başı yanabilir bu konuda.


  • ontheroad  (19.07.16 03:19:55) 
eğer önceki uyarılarında aksi halin ne olduğunu anlatmadıysan bence ikiniz bir kez daha konuşun. sen bunu güzel bir dille aktar, kadının anladığından emin ol.

bir daha yaparsa günah senden gitmiş olur.
  • godoşu beklerken  (19.07.16 04:36:54 ~ 04:38:43) 
Bunlar cahil insanlar belki ondan, belki çalma hastalığı falan var (ki hastalık varsa durduramazsın zaten) küçük hesaplarla yaşayan garip insanlar.

Hocam sen şans vermişsin olmamış... üstlerine isim vermeden önce üstlerinin de bir şans vermesini iste, olay senden çıksın.

Yine devam ederse muhattap olmazsın, fişini üstlerin keser.
  • arph  (19.07.16 05:03:37) 
abi hala "ekmeğiyle oynamasak mı" diye nasıl düşünebiliyorsunuz, ben bu zihniyeti hiç anlamıyorum ya. bak birisi muhtaçtır, istemeye çekiniyordur ve içinde bulunduğu durumun bir neticesi olarak çalar, bir dolap çevirir. buna ses etmemeyi tercih edebilirsin. oturup konuşursun, hani mesela "bizde bundan çok var, ihtiyacın varsa çekinme söyle, biz sağlayalım sana, ne çalıyosuna q" diyebilecek bir pozisyondasındır, yardım edersin ve o kişi de efendi gibi özrünü dileyip çalmayı bırakır. ona tamam ama bu çok başka bir şey ya. hayır rulo rulo tuvalet kağıdı çalmak ne bir kere, ne kadar kazandırdığından bağımsız olarak, çalışan ve geliri olan hangi insan "ihtiyaçtan" tuvalet kağıdı çalar?

bence bu şahsın psikolojik sorunları var ve kendisi kleptoman. aksi takdirde durumu benim aklım almıyor açıkçası, yani bir insan hangi geçerli sebeple tuvalet kağıdı rulosu götürür, bilemiyorum. ben çok iyiyim, çok duyarlıyım dersen karşına al ve eğer sorun kleptomaniyse tedavi görmesi gerektiğini, aksi takdirde uzaklaştırılacağını söyle. bu tip durumların çekinmesi, utanması olmaz. göz göre göre hırsızlık yapan kadın utanmıyor da sen mi utanacaksın uyarmaktan, gerekiyorsa tedavi görmesini istemekten? yok baktın olmuyor, vurun tekmeyi gitsin terbiyesiz. kaldı ki bence hiç öyle tedavi mevzuuna falan da girmeden direkt şutlayabilirsiniz, daha önce uyarmışsınız zaten.
  • der meister  (19.07.16 06:09:25) 
hirsizlik bir yerden sonra hastaliga donusebiliyor. yani o heyecan adrenalin bagimliliga donusuyor, o kadar tuvalet kagidini kim calar allah askina.

kov gitsin.
  • baldur2  (19.07.16 06:39:05 ~ 08:45:04) 
İhtiyacı olduğundan değil öyle insanların düşünme şekli şirketin malı deniz yemeyen domuz şeklinde. Bizim sitede cateringde çalışan bir kadın vardı. Durumları da iyiydi ama her gün kocaman poşetlerle eve gelir binaya dağıtırdı o yemekleri.


  • jazzabel  (19.07.16 07:39:05) 
para değilse hesaplarda çıkmaz o seni tedirgin ediyosa, hele ki sorumlu sensen.
kadının yaptığını bir süre yapmıştım çalıştığım bir yerde, sırf işyerinden ve çalışma şartlarına nefretimden ve o işe o dönem mecbur olmamdan ötürü.
sen üstüne gittikçe nefretini artırırsın başka bir işe de yaramaz.
kadının yaptığının hırsızlık bile değil bir çeşit intikam.
  • dafaisss  (19.07.16 08:45:11) 
Acımayın, kovun gitsin.


  • chitosan  (19.07.16 11:14:45) 
Ya bunu yapan kadının yaşı bayağı büyük. Bu kadın burada anlatılan tipik hırsızsa bana öyle geliyor ki 70 yaşında çalışmamanın bir yolunu da bulurdu. Oğlu donanımlı olsa bile belalı olabilir, laf dinlemiyordur vs.70'inde bunları birilerine anlatmak ağır geliyor olabilir. Açıklamaların sonu yok, doğru. Kaldı ki yalan söylese anlamayabilirsin. Ama kadının yaptığı siciline işlenecek şekilde bir işten çıkarma olursa ve kadın bunu anlamamışsa, üstüne bir de gerçekten bahsetmek istemediği bir durum varsa belki son kez ve net bir şekilde, önünü sonunu anlatarak konuşmayı, işten çıkaracaksan da sana söylediklerine bağlı olarak durumu sicile not düşerek veya düşmeyerek çıkarmayı tercih edersin belki. Yani kadının yaşı bana da garip bir durum olduğunu düşündürdü.


  • godoşu beklerken  (19.07.16 16:35:46 ~ 17:22:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.