[]

Istanbul Universitesi- sosyoloji

Okunur mu?
Tm3 siralama 37k.
Psikoloji istiyordu, olmuyor.
Bunu okuyup psikoloji yuksek lisans falan yapsa ne olur?
Okunmazsa ne yapalim bu cocugu, sanayiye mi verelim?

 
sosyoloji türkiyede tutmuyor maalesef.


  • ruhen hastayim ben  (18.07.16 23:54:57) 
ulkenin motor ustasina da ihtiyac var, sanayi iyi secenek bana kalirsa.

sosyolojiye vermezdim sizin yerinizde olsam, mezun olduktan sonra aralarinda cok fark olacak. "psikoloji yuksek lisansi yapar yahu ne olacak" 1.sinifta mantikli, son sinifa gelindiginde "oha ya o zamanlar nasil oyle dusunuyordum" dedirtebilecek bir sey. yalan olma ihtimali cok yuksek o yuksek lisansin :)
  • fakyoras  (18.07.16 23:55:37) 
Fakyoras
Neden yalan oluyor yahu?
Sanayi icin de gec kaldi 18 yasinda adam oldu. Ne yapak peki ne okusa? Isletme, iktidat falan hic ilgisi yok.
  • sckxyss  (18.07.16 23:58:28) 
özelde okusa psikolojiyi. iyi kötü bir sürü özel üniversite var. gerçi eğitimleri ve öğrenci profilleri çok iyi değil ama.


  • ruhen hastayim ben  (19.07.16 00:00:14) 
37k adamı niye sanayiye veriyorsunuz adsadadad. okusun bir yerlerde yolunu bulur ya.

işletme benimde ilgi alanımda değildi ama okuyorum şu an. dersleri falan da seviyorum yani, iktisat işletme çok adam aldığından itici geliyor ama iyi bölümler bence.
  • mattiadestro  (19.07.16 00:02:48) 
@sckxyss
"abi bu sene ortalama kasiyorum seneye su bolume/su okula geciyorum" - ilk donem 4dersi dd ile gecti, 4 dersi bute birakti
"abi universitede ilk sene kasip ortalamayi yuksek tutuyoruz, sonra yatis" - ilk donem 2 ders verebildi

daha uzar gider liste:) okula baslamadan yuksek lisansi da sunu yapar halleder diye dusunmek pek gercekci degil. ilk sene gectikten sonra belliyor o durumlar.

eger psikoloji yuksek lisansi yapamazsa ne olacagini dusunerek sosyolojiyi degerlendirin.
  • fakyoras  (19.07.16 00:06:47 ~ 00:07:33) 
Ruhen hastayim
Ozel yari para falan oluyor. O da cok oluyor.

Matt
Yok okumazmis. Abisine benzemek istemiyor heralde.

Yok mu hukuk-psikoloji-pdr- iştisat haric bir oneri?
  • sckxyss  (19.07.16 00:07:39) 
Eğer ilgisi yoksa İşletme, İktisat'a vermeyin lütfen yazık etmeyin çocuklara. Beeeelki İktisat olabilir bir nebze de, İşletme olmasın. Bu puanla gittiği İşletme İktisat'la belki de işini yapmayacak, o zaman sevdiği bir şeyi okusun derim ben.
Eğer ilgisi varsa Sosyoloji'yi sever, akademik de devam edebilir ama çok karlı değil maddi anlamda ne yazık ki.

Sosyal Hizmet diyorum ben, bir araştırın, benzer bir alan. Hem o alanda Psikoloji'ye benzer şeyler yapabilir belki, ve atanırsa da işi garanti olur.

Bu arada Sosyoloji mezunu biri "Klinik Yüksek Lisans" yapamıyor, Sosyoloji okursa kliniği unutsun, haberiniz olsun da sonradan üzülmesin kardeşiniz.

Hı bir de, bence de gitsin sanayiye, aynı zamanda okusun, hayatı öğrenir ve size ve ona getirisi epey yüksek olur gibi duruyor.
  • damba  (19.07.16 03:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.