[]

Diğer ülkelerdeki iç savaşlar

Merhabalar, diğer ülkelerdeki iç savaşlar ve özellikle Yugoslavya'daki iç savaşla ilgili kaynaklar arıyorum.Nasıl başladığı, savaş sırasında neler olduğu, günlük yaşamı nasıl etkilediği vs.

Film olur,kitap olur, blog olur, yazı olur makale olur.

Bir sorum daha var, geçen günlerde gördük ki ülkedeki insanlar birbirini linç edecek cesareti gösterebiliyorlar. Siz Türkiye'de iç savaş çıkma ihtimali görüyor musunuz? Sizce çıkarsa neler olacak, tahminleriniz, planlarınız, hazırlıklarınız vs. var mı?

 
türkiye 'de iç savaş çıkarsa yine iyi. zira bu sefer taraflar sadece mezhep, veya ırk vs. ekseninde kümelenmiş gruplar değil, "kaybedecek şeyleri olanların", "okumuşların", "anasının babasının kıymetlisi olanların", bir selayla kendini tankın önüne atacak çapta hayattan beklentisiz adamlara karşı savaşından söz ediyoruz.


böyle iç savaş olmaz, bundan ancak kıyım olur. bence türkiye 'de ötekilerin savaşmaya, karşı koymaya, aptal bir ülkede bir ideal uğruna -haklı olarak- ölmeye cesareti yok, umarım tamamen yanılıyorumdur ve hepimiz barış kelebekleri oluruz, ancak benim çevremden, gezi gibi toplumsal olaylardan, internetten şuradan buradan edindiğim izlenim budur. bu ülkede ortalama üstü insan şuan kurbanlık koyundan farksız.
  • aranelsurion  (18.07.16 23:27:15 ~ 23:28:30) 
İç savaş çıksın diye uğraşıldığını, bir kesimin buna balıklama dalsa da diğer kesimin daha aklı başında davranıp bu çabaya alet olmayacağını düşünüyorum ben. Ben ve benim gibi insanlar olarak galeyana gelmeyeceğiz bence. Yani umarım.

Duyurunu favorilere ekledim, takip edeceğim.
  • amelie poulain  (18.07.16 23:29:35) 
İlk aklıma gelen iç savaş filmi Hotel Rwanda: www.imdb.com

Yazı olarak da Quora'daki şu yazı fena değil, katılmadığım kısımlar da var ama dışarıdan bir gözün sorduklarını ve cevaplarını görmek açısından başarılı: www.quora.com

Seversiniz, sevmezsiniz ama eleştirel bakış açısıyla bilgi almak, farklı taraflardan bakmak adına okunabilir: michaelsikkofield.blogspot.com.tr
  • chicha  (19.07.16 10:12:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.