[]

Halk meydana inmeseydi?

Bir polis tanıdık halk sokağa inmese direnemezdik demiş

Peki ya halk sokağa inmese sizce ne olurdu?

Halkın bence en büyük etkisi askerin kafasının karışmasıydı sizce?

Elbette yine de kişisel fikrim:halkın tankların tüfeklerin önüne sürülmesini desteklemiyorum..

 
heyt be darbeyi bastırdık aslanız kaplanız gazıyla ortalıkta dolanan bi ton çomar olmazdı.


  • in vino veritas  (18.07.16 22:09:32) 
Halk sokaga inmese olmezdi. Halk sokaga gonderilip siper de edilmedi cubku siper olunacak durum yok. Stratejik gazlama oldu.

Bu kadar az kisiyle polis mucadele edemeyecekse asker mucadele edemeyecekse kapasinlar dukkani.
  • bir ileti paylastim  (18.07.16 22:12:24) 
halk sokağa inmese darbe olurdu net.


  • eksimeksi  (18.07.16 22:15:27) 
olabilirdi zannımca


  • gündüz m  (18.07.16 22:16:14) 
bir sikim olmazdı.

ülkede sokaktaki askerin 1000 katı kadar polis, hadi onu da geçtim tayyip'in yıllardır özene bözene tertiplediği, darbeye karışmamış gerçek ordu vardı. ordu devreye bile giremeden bitti. 3 saatte değil de 5 saatte biterdi en fazla.

bu tür devlet krizlerinde silahsız ve savunmasız sivil halka sokağa inin çağrısı yapmak en son başvurulacak çaredir. ancak ve ancak polisini ve ordunu etkisiz bırakacak kadar ciddi bir tehlike varsa halkın kalabalığından medet umarsın. rte ise her türlü kontrol edebileceğini bildiği bir olayda halkı göz göre göre sokağa döktü çünkü ikinci bir kurtuluş savaşının parodisini yaparak kendi kesimiyle olan bağlantısını fırsattan istifade pik yapmak istedi. zaten daha yaptığı ilk konuşmada ben başkomutanım türü laflar söyleyip gaz vermeye başlamıştı bile. çomarlar da vur emri gelmeyen ve mağlup olacaklarını daha ikinci saatten anlamış pasif tankların üzerine falan çıkıp ülkeyi kurtardı işte. asker vur emri olmamasına rağmen kişisel hatalar, galeyana gelmeler vs yüzünden yanlışlıkla yüz küsür kişiyi öldürdü. vur emri gelse şu anda bok yoluna gitmiş binlerce sivil ölümüz ve nur topu gibi bir iç savaşımız vardı. kısacası, taraflardan birinin geri çekilmesi ve gözünün dönmemesi sayesinde direkten döndük amk yerinde.
  • sir gawain  (18.07.16 22:17:33 ~ 23:11:53) 
polis ne yapmış ki yahu? halkın tankların üzerine çıkmasını izlemedi mi polis? o kadarcık askere her türlü polis yeterdi.


  • bohr atom modeli  (18.07.16 22:19:18) 
halk!? sokağa inse de inmese de bir şey değişmezdi, sadece gazlanmalarına yaradı. neticede bu halk denen kimseler, biri hadi çıkın demese evlerinde oturacaklardı. şimdi sanki olan bitenin öznelerinden biri olmuş gibi şahlandılar. amaç buydu zaten.


  • rheia  (18.07.16 22:19:53) 
darbe yine olmazdı. rte ekranda görünüp bakanlar açıklama yapmaya başladığında psikolojik olarak bitti o darbe zaten. boşuna sabaha karşı halktan habersiz yapılmaz bu işler. ondan sonra da devletin geri kalan askerleri ve polisi var kat kat. bunlar çatışırdı bir süre.
bir de darbeciler cephesinde neler döndü bilemiyoruz, satışa mı geldiler, halktan destek beklediler de bulamadılar mı böyle oldu, muamma. orda bi yamukluk olduğu için de darbe gerçekleşmedi.

ha bi de tekbir ve korna dinlemezdik. 2 gece uyuyamadım lan resmen cami dibimde.
  • rayde  (18.07.16 22:54:36) 
darbe olurdu olmazdı orası bilinmez ama darbenin seyrini ciddi anlamda değiştirmiştir halkın sokağa inmesi...polis istediği kadar fazla olsun askerin elinde tank helikopter f 16 varken çok fazla direniş gösteremezdi...kaldı ki emniyetin içindeki sızıntılarında ne boyutlarda olduğunu söylemeye gerek yok sanırım...

burada ilk etapta darbe yapan askerlerin sayıca yetersiz olması ve halkın bi nevi ulaşım yollarını kesmesi, darbenin hızını çok ciddi bi şekilde azaltmıştır ve zaman kazandırmıştır
  • KingDagos  (18.07.16 23:03:00) 
Saat kulesi yağmalanmazdı, kadınlar taciz edilmezdi, silah bırakıp teslim olan erler "dördünü öldürdük beşincisi burada" denilerek vurulmaz, işkenceye uğramazdı, "fenerbahçe şampiyon mu oldu" diye soran kişi bıçaklanarak öldürülmezdi.

5 dakika önce dışarıdan geldim. Arabadan eve doğru geçiyorduk, bir anda 5 el silah sesi geldi. Ardından mehter marşları.

Halk değil, AKP'in %5'lik kesimi demeyi tercih ediyorum ben. Meydana inmeselerdi bu organize kötülük olmazdı.

Darbe üst komutadan gelmediği için zaten çok kısa süre içerisinde bastırılacaktı. Sadece 2 ilde etki yaratmıştı. Bunun üzerinden mağduriyet yaratılması ve utanmadan muhalif kesimlere demokrasi dersi verilmeye çalışılması o kadar hadsizce ki...
  • sevgikusunkanadinda  (18.07.16 23:21:33) 
Diger kuvvet komutanliklarindan 40 tank 5 10 helikopter kaldirip 2saate bastirirlardi. Ama bu tayyipin isine gelmez. Once halk suruldu.


  • yons  (18.07.16 23:27:41) 
Arkadaşlar vakti olan şu konuşmayı izlesin, özellikle Mete Yarar'ı dinleyin o zaman bu soruya cevap bulacak ve şok olacaksınız.

Planları deşifre olunca zincirleme olaylar serisi ve olanların detaylarını anlatıyor. Üstelik devamı gelebilecek nitelikte diyor:

www.youtube.com

Özet geçeyim : Evet darbe olurdu, ama halkın meydanlara inmesinden ziyade Erdoğan'ın seslenmesi ve medya aracılığı ile kitlelere mesaj yollaması tam anlamıyla bir kırılma noktası. Zaten o aşamadan sonra panikleyip yayını filan keseye çalışıyorlar.

İlk kırılma noktası: erken deşifre olmaları
İkinci kırılma noktası: komutanların hepsini ikna edememeleri /kontrol altına alamamaları
Üçüncü kırılma noktası: Erdoğan'ın kitlelere ulaşması ve halkın sindirilmesini engellemesi.

Sadece halkın başarısı değil tabiki de en büyük etken emir-komuta zincirinin kırılması. Halk tepki göstermiyor olsa ve Erdoğan'a ulaşılamamış olsa otoriteye belki boyun eğilebilirdi ya da daha fazla karışıklık çıkabilirdi bunu kestiremiyoruz şu an.

Ama hala tehlikenin devam ettiğini kanıtları ile anlatıyor. (akp'li değilim).
  • neferkitty  (18.07.16 23:29:41 ~ 23:46:10) 
bir halt olmazdı. sanki ülkede isteyen istediğini yapamıyormuş gibi böyle zottirik zottirik şeyler konuşuluyor. ortada ordu gerçekten de bu iş bitti efektini verecek çapta bir güçle varlık gösterseydi bugün sokakta olanların %99 'u evlerinde korkudan camı açamaz halde olurdu, kalan %1 'lik radikal kısım zaten her ülkede, her darbede ölüyor, diğerlerine de ibret oluyorlar.

halk inmeseydi ordunun eli belli ki çok daha güçlü "sadık" veya "akpli" diyebileceğim kanadı işi bitirirdi, belki darbe kanadı daha geç teslim olurdu, girişim daha kanlı bastırılırdı ancak en azından korna dinlemezdik. daha önce de bu ülkede ve başka ülkelerde ordunun farklı kanatları karşı karşıya geldi, bu işlerde iman gücü değil bildiğiniz, askeri ve politik güç işliyor. halkın türkiye 'de bir halta söz hakkı olduğunu, bir fark yaratabileceğini sananlar yakın türk tarihinden tamamen habersiz. eyyorlamam bu kadar.

ha bir de son olarak, üç beş kişiyle, bu kadar cılız ve bugün sokaktaki bakkal amcanın bile stratejisini eleştirdiği bir girişimin başarılı olabilmesi için ülkenin hakikaten bomboş olması, akp 'nin 3 dönemdir at koşturduğu memlekette tek bir dikili taşı olmaması lazım. buna inanacak, "darbenin kıyısından halk desteğiyle, ucu ucuna döndük" sanan adam kannımca maldır.
  • aranelsurion  (18.07.16 23:39:37 ~ 23:43:05) 
arkadaşlar özür dileyerek söylüyorum:

halkın özellikle ülkemizde hiçbir önemi yok.
o gördüğünüz savaş makinaları yok etmek üzerine kurulu. eğer darbe gerçekleşebilecek seviyeye yaklaşsaydı o arkadaşların tek top atışı ile meydanda insan kalmazdı.

darbe de olup bittikten 2 gün sonra hepsi darbeci kesilirdi.
  • tchuck  (18.07.16 23:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.