[]

Bir yüksek lisans sorusu daha

-avrupada küçük bir ülkede istediğim bölüm/konu
-türkiyenin en iyi üniversitesinin en iyi bölümünde,ama bölüme karşı bir ilgim yok

Sadece fikir almak istiyorum,yurtdışı imkanı varken değerlendirmemek sonradan pişmanlık yaratır mı bilmiyorum,ama 2.seçenek de yok sayılamayacak bir teklif.

Siz olsaydınız?

 
Benzer bir durumda birinciyi sectim. Ben her daim bolum/konuyu onemsiyorum. Hayatimin en verimli donemlerini istemedigim bir konuyla harcamak istemiyorum cunku. Belki yardimci olur.

edit: Ben doktora diye gormusumm ya pardom. Yuksek icin bence de cok fark etmez ama ikiyi secerdim sanirim.
  • evrim halkasi  (18.07.16 17:37:44 ~ 17:43:28) 
doktora olsaydı birinci idi kesinlikle. yüksek lisans için iki tercih edilebilir.


  • ron dennis  (18.07.16 17:40:00) 
kesinlikle 1
istemediğin konuyu ilerde çalışmayacaksın ne anlamı var
ayrıca yurtdışında üniversite her daim buradan daha iyidir, bambaşka bir bakış açısı kazanacaksın, çok farklı bir ortam, kütüphanesi bile buranın on katıdır muhtemelen...
  • kassiopeia  (18.07.16 18:32:02) 
1.

Bu ülkede yaşanmaz, hem istediğin alan da çok iyi.

Eğer 2'de hocaların doktoralarını harvard, stanford gibi özel yerlerden almışsa 2 değerlendirilebilir ama tabi.
  • noluyo yaa  (18.07.16 21:55:43) 
2yi seçip yüksek lisansını istemediğin alanda yaparsan, doktorada istediğin alana dönmen çok zor olur.

ben yerinde olsam 1. seçeneğe yonelirdim. doktora da yine istediğin alanda avrupa nın büyük bir üniversitesine geçmeye çalışırdım.
  • hwfyn  (18.07.16 22:25:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.