[]

Korkuyor musunuz? Korkmalı miyiz?

Ben 3 gündür ciddi ciddi korkuyorum. En son dün kızılay'in göbeğinde zikir çekenlerin videosunu izledikten sonra daha cok korktum. Biraz aşağıya inince Malatya'da alevi mahallesi basanlar olmuş onu da gördüm, iyice korktum. Askerlere yapilanlar malum.Şu anda Türkiye'de değilim, 2 haftaya döneceğim. Nasıl döneceğimi düşünüyorum.

O kadar video goruntusunden sonra bizi oldürebilecek potansiyel olduğunu, sayılarının hiç de az olmadığını dusunmeye başladım. Istanbul'da yaşıyorum; sokak ortasında bana saldırırlar mi acaba diyorum.

Üstelik kendimi koruyabilecek biri de değilim. Ne yapmak gerek böyle bir durumda? 10 kişi gelse ortada polis de yok zaten, adamlar iyice cesaret kazanmaya başladı. Selalarla, ezanlarla gaz veriyorlar resmen. Kısacası korkuyor musunuz? Korkmalı miyiz?

 
korkmamalıyız. ama ülkede aklı selim insanların mevcudu azınlığa düştü, böyle giderse silinip gidecek. 10 sene sonra yaşanacak bir ülke olmaktan tamamen çıkar. suriyeliler ve çomarlar işbirliği ile.


  • cekilmis gayfe  (18.07.16 14:54:27) 
ne yapıyorsunuz ki sokak ortasında size saldırmalarına sebep olacak?

edit: ilk anda bir aykırılık yaptığınız için bu soruyu sorduğunuzu, sorunun içerisinde bir eksiklik olduğunu düşündüğüm için sormuştum ama ne zekamız kalmış ne yalakalığımız.

ha ayrıca bu adamlar yıllardır içimizde bugün yaptıkları da yeni değil. onlarla yaşamayı öğrenemediyseniz ve daha yeni korkmaya başlıyorsanız bir şey diyemem elbette.

(bkz: çocukları pistten alalım)
  • islergucler2  (18.07.16 14:55:22 ~ 15:27:26) 
çok rahatım


  • giggs  (18.07.16 14:55:45) 
Iki gecedir tekbirlerle gazı mahallesine girmeye çalışıyorlar. Polis de arkalarında, çatışma halindeler. Adamların gözü öyle bu dönmüş ki polisin giremediği mahalleye polisle girmeye çalışıyorlar, öyle bi cesaret aldilar son olaylardan yani. Reislerinin meşhur sözüyle "Siz kimsiniz ya?" Ya, var ya öyle bi biber gazı sıkıyorlar ki, gazı mahallesinin epey dışında olmamıza rağmen dün eve dönerken ağzım burnum yamuldu. Ki her haftasonu biber gazı atarlar buralara, alışkınız ama bu seferki farklıydı. Gezide dibime düşen biber gazı kapsulunden sonra bu kadar fena olmuştum. Zaten otobüsler de girmiyor mahalleye, dağın başında bırakıyorlar. Kırk de yürüyüp bir de o biber gazına maruz kalınca kendimi eve nasıl attım bilmiyorum. Resmen ağlayarak uyudum. Yani ben korkuyorum, tedirginim.


  • damdanakan  (18.07.16 14:57:51) 
@islergucler otelde duran insanlar yakılmayı hak etmek için ne yaptı? yolunda yürüyen kadınlar BAŞLARININ AÇIK OLMASI DIŞINDA, orospu damgası yiyecek ne yaptılar? troll falansan bilmiyorum tabii, denk gelmedim sana daha önce. ama ciddi ciddi soruyorsan bunu, zekandan şüphe ederim.


  • piremses  (18.07.16 14:58:19) 
Şu aşamada korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Bir hafta sonra ortalık durulur.

Amaç sağa sola saldırmak değil, polis, savcı, hakim vs. görevden almak. Bnlar bitince ortalık durulur.
  • kartallar yuksek ucar  (18.07.16 14:59:04) 
zerre korkmuyorum ama böyle olaylar yüzünden daha çok mutsuzluğa sürükleniyoruz o koyuyor. bizim acilen eğlence kültürümüzü geliştirmemiz lazım. toplumumuzun buna ihtiyacı var. tepedekilerin rant kavgası biz zavallıların boş beleş uğraş malzemesi oluyor.


  • for day to break  (18.07.16 14:59:25) 
İşlergüçler; daha cumartesi günü moda'da oturup içki içenlere saldirdilar. Ramazanda olanlar malum. Yukarda biri daha yazmış; madimak'takıler ne yapmıştı? Aldıkları gazla her an her şeyi yapabilirler gibi geliyor.


  • fraise  (18.07.16 15:03:42) 
Ben korkuyorum. Milli bilinç, aidiyet, ortak kültür falan hissim bir süredir yok. İnsanca yaşamak için elimden geleni yaparım. Tek bir hayat olduğuna inanıyorum onda da burada ne olacağı belirsiz yaşamaktansa alplerde inek sağarım.

Bu öfkeli gençleri de keşke suriye ve doğuya yönlendirseler de çıplak tanka kafa atanlar oralara huzur getirse.

Amaç dışı yapılan her şey beni ürküttü bu olayda.
  • bir ileti paylastim  (18.07.16 15:05:11) 
hep korkuyordum, hala korkuyorum. sadece kendim için değil herkes için. hele şimdi ilk ne zaman kimin yüzüne kezzap atılacak, kim nerede tecavüze uğrayacak, kim taşlanacak, kim bıçaklanacak bilemiyorum. açıkçası geniş terör saldırılarından korktuğumdan daha fazla korkuyorum ben metrobüste yanımda duran adamdan, çünkü o adam amaçsızca saldırgan. kime nerede ne yapacağı belli değil ve onu durduracak hiçbir şey yok.


  • freya  (18.07.16 15:05:35) 
ben korkmuyorum, 1-2 haftaya bu ortada gezinen dangalakların hepsi inlerine çekilir.


  • ambrosia  (18.07.16 15:05:50) 
korkuyorum, 5 sene içerisinde kendilerinden görmedikleri hiç kimseyi yaşatmayacaklar açık ve net. Nasıl cesaret aldılarsa Moda sahilinde içki içen insanlara saldırabiliyorlar. Yarın bir gün gittiğim müzik festivalinde sırf içki içiliyor diye linç edilmeyeceğimin garantisini kim verebilir (ki ben içki tüketmediğim halde orada gayet güzel linç edilebilirim). Daha önceki olaylara bakın son olaylara bakın. Biri "vatandaş ruhsatlı silah alsın" diyor, öbürü "idamı halkımız istiyorsa değerlendireceğiz" diyor. Sokak ortasında birini vursalar "darbeciydi" diyecekler. Olmazsa yargılayıp asıp "vatan haini" diyecekler peki buna kim engel olacak, hiç kimse.


  • bartholomew87  (18.07.16 15:06:01 ~ 15:08:30) 
olaylardan ucu gelip bize dayanıncaya dek korkmamışsak, bugün de korkmamamız doğru olur sanırım.

ya da bize dayanmasını beklememeyi öğrenmeyişten mi korksak.

menemen, maraş, sivas, 77 mayısı, 80 darbesi vs. bu insanlar hep vardı. belki de yoklarmış gibi yaparsak yeniden, korkmayız?

yani eskiden korkmalıyız deyince kimse sallamıyordu. şimdi niye sallasınlar. korkmalıyız demeyi gereksiz buluyorum.

her korkunç olay arefesinde korkulmalık bir olay geliyor dendiğinde sallamayan insanlar o kadar çok oldu ki ve bu insanlar okuyan kesimdendi, ben yeterince yalnız hissettim ve korktum. kendi adıma cevaplayacak olursam korkunun ecele faydası yok. bir şeyleri engellemeye çalışmak veya çalışmamaktan bahsedebilirim ancak.
  • godoşu beklerken  (18.07.16 15:07:28) 
Vallahi ben olaylar yasandigi anda 2000 kusur km otede yasamama ragmen korktum. Ki cok siyasetle falan ilgilenme. Vatan, millet hak getire. Darbe girisimi de mmaalesef darbe kadar kotu etki birakacaktir gelecekte diye dusunuyorum.

21.yy bunu dusunecek bu kadar salak adam varmis demekki tr'de, bu uzucu. gaza gelen eskiyalar ayri bir dava zaten.
  • cinsiikinoktaustustesapik  (18.07.16 15:09:06 ~ 15:09:52) 
Sour, onu ben çok uzun zamandır söylüyorum zaten. En basiti herhangi bir toplu taşıma aracına binince sinir hastasi olup iniyorum. Her seferinde bir olay.

Godosu beklerken'in de dediği gibi bu adamlar hep var biliyorum ama bu kadar akın akın meydanlari dolduracak kadar çok olduklarını dusunmemistim hiç.
  • fraise  (18.07.16 15:10:40 ~ 15:14:05) 
korkuyorum. yarın kardeşimle biralarımızı içip çimenlerde kitap okuyacaktık. gidip gitmeme konusunda tereddüt ediyorum ben.


  • ruhen hastayim ben  (18.07.16 15:19:01) 
Bir insanı gerçek haliyle tanımak istiyorsanız, ona yetki verin. Abraham Lincoln

ne korkucam aq. asıl şimdi gördük ne kadar korkak bir kitle olduklarını. bunlar anca yere düşene vurabilecek kadar cesaretliler.
  • yons  (18.07.16 15:33:35) 
Ufaktan bir korku var giderek daha cüretkar oldukları için. Potansiyellerini zaten biliyoruz da sahada görünce başka oluyor.

Silahlanmayı düşünüyorum. Bir av tüfeği, bir de tabanca. 4 kişiyiz evde ona göre almaya ikna etmeyi deniyorum ailemi. Bulunduran ruhsatı alıp ikamet ettiğim adreste tutmak istiyorum. Sokakta ise yapacak bir şey yok.

Tabii bu fikir bir iki senedir aklımda var. Sen son 3 gün üzerine sormuşsun.
  • nawar  (18.07.16 15:51:55 ~ 15:53:08) 
Siz en kolay yönlendirilebilecek kitledesiniz maalesef. Tamamen medya nın yönetimi altındasınız. Zikir çekenden niye korkulur ki? Bana komik geliyor. O tiplerin zararı kendine. Hatta en az korkulacak kitle bu ülkede sakallı sarıklı şalvarlı kitle bence. Ama adamların isid algısı var ne yazık ki. Malatya olayının yalan olduğu ortaya çıktı. Moda da ne olduğunu bilmiyoruz. Öyle içki içenlere saldırdılar çok basit geliyor bana. Moda'da içki içmeyen yok. 30 yıldır höt diyeni görmedim moda da ne bana ne arkadaşlarıma içerken. Askerin boğazını kesenleri eleştiren kitle savcının kafasına silah dayatıp öldürenleir alkışlayan kişiler. Vahşinin sağı solu dini olmaz bence. Tecavüzün en fazla olduğu ülkelerin başında Japonya geliyor. Hani başıma bir şey gelir mi diyorsun ya Türkiye de tehlike 1 se Japonya da 10. Hiçbir aile kızını tek başına dışarı yollamak istemiyor.
Yani cevabım burası ben korkmuyorum. Ama kalabalık bir kitlenin karşısına geçip küfür de etmem.

  • aklimdakisorular  (18.07.16 16:08:22) 
Çocuğum var ve korkuyorum, endişeleniyorum, umutsuzum elbette. O olmasaydı bu kadar olmazdı.


  • franz kafka  (18.07.16 16:16:35) 
En kolay yonlendirilecek kitle değiliz. Her okudugumuza inanmiyoruz, once arastiriyoruz. Malatya'da olanlar yalan filan değilmiş. Resimler göruntuler var. Enistemin ailesi malatya'da. Onlar arayıp söylemiş olanları.


Ben baskentin ortasında darbe protestosu diye çıkıp zikir çekmeye kalkan kitleden korkarım. Amaçları başka çünkü.

Zamanında onlarca olay yaşandı bu ülkede. Böyle bir kitle var, potansiyelleri var. Şimdi de çıkıp meydanlarda gösteriyorlar bunu.
  • fraise  (18.07.16 16:18:06) 
açıkçası pek korkmuyorum
yazılmış ama önceden bu grup vardı hala var
sadece gaza geldiler ve meydana çıktılar,
bisüre sonra eski boktanlığına dönecek bence hayat.
  • basond  (18.07.16 16:46:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.