[]

bulunduğunuz yerlerde durumlar nasıl?

bulunduğunuz yerdeki olaylar nasıl? bizim burda şöyle: vakitsiz ezan okunuyor, sela veriliyor, hoporlörden milli iradeye sahip çık çağrısı yapılıyor. bir meydan var çoğu erkek olmak üzere oraya toplaşıyorlar, hoca vaaz veriyor, bunlar arada coşup allahu ekber naraları atıyor, sonra sıkılıp dağılışmalar oluyor, çok az kadın kenarda erkeklerden uzak bir yerde bekliyor. tek tük araba ve evlerde bayraklar asılı. ev kadınları farklı bir sohbet malzemesi buldukları için heyecanlılar, beddualar ediliyor. tüm bunlara rağmen çok ilginçtir ki ortada ne bir polis var ne de asker.
iç anadolu'da küçük bir il.
for day Çomaristan'dan bildirdi.


 
burada da durum aynı, ortada ne bir asker var ne polis. dükkan yağmalanmıyor, otobüs ve atm ateşe verilmiyor. dolayısıyla polis ve asker yapması gerekeni yapıyor şu an.
istanbul-tuzla

  • animalman  (18.07.16 14:45:02) 
Herhangi bir cumhuriyet bayraminda göremediğim kadar bayrak var sokaklarda. Gerisi güllük gulistanlik 1 gundur sela yok korna yok tekbir yok.
Istanbul avcilar

  • rayde  (18.07.16 14:46:02 ~ 14:46:34) 
Vakitsiz ezan okunmaz. Vakitsiz sela okunur. Öyle de oluyor ancak bugün ben duymadım. Milli iradeye sahip çıkın anonsunu da sadece Cuma sabaha kadar duydum. Dün ve bugün öyle bir anonsla karşılaşmadım. Eğer siz de karşılaşmadıysanız panik ortamı yaratmayalım. Doğru bilgiler paylaşalım. Omuz omuza verip bunu atlatmamız gerekiyor ancak bunun için ilk olarak korku ve panik ortamını yıkmak gerek.


  • dessy  (18.07.16 14:48:48) 
Pek bir şey yok. Nadiren sela duyuyorum. Akşam da geceye kadar süren aralıklı korna sesleri.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (18.07.16 14:51:27) 
Pazar günü okudukları saçma sapan selaları kestiler. Dün sadece akşam ezanından önce sela okundu ya da ben dumadım. Meydanlara çağrıyorlar bugün bile. Sadece cumartesi günü meydandan geçmek zorunda kaldım. Milletin ne kadar boş zamanı varmış ana baba günü gibiydi salak saçma sloganlar atıyorlardı. Binalarda bayraklar var hatta abartıp komple binayı kaplayacak bayrak asanlar var. İstanbul/Esenler-Bağcılar tarafları


  • bartholomew87  (18.07.16 14:51:28 ~ 15:00:07) 
Otobüs ve ATM ateşe verilmiyor demişler ama gayet güzel arabalar tartaklanıyor (sırf arabasında Türk bayrağı olmadığı için arabası tartaklanan bir kadın şoför tanıyorum), kafalar koparılarak öldürülüyor, oluk oluk kanlar akana kadar linç ediliyor, yarım saat tencere-tava sesine laf edenler sabahlara kadar tekbirler getirip marşlar söylüyor. En son sabah 2'de duyuyordum bizim sokakta, kulaklıktan müzik dinleyerek uyuyabildim. Sorun mu? Değil. Uyumasam da olur. Yeter ki birileri artık ölmesin çünkü bu, sidik yarışı yapacak son günlerimiz. Bilinçli olursak kazanacağız. Çamur atmaya devam edersek kaybedeceğiz. İnsanlık olarak kaybettik zaten ama ülke olarak kaybedeceğiz. Lütfen biraz sağ duyu. Az bir miktar da sevgi.


  • dessy  (18.07.16 14:52:05 ~ 14:53:29) 
güney anadoluda akp'lilerin oldukça bol olduğu bir büyükşehirdeyim şu an. sela sabah 1 tane okundu, konvoy dün gece 12 gibi bitti, bugün hiç duymadım. her 10 binada belki 1 tane bayrak ancak vardır. hava sıcak diye dışarı çok çıkmıyorum ama gördüğüm kadarıyla 15 temmuz gecesinden beri hayat aynı şekilde akıyor, geceleri 2-3 saat korna çalıp tekbir getiren 5-10 aracı saymazsak çok ekstrem bir değişiklik yok. herkes işinde gücünde. tabi daha çok zenginlerin yaşadığı bir muhitteyim onun etkisi var mıdır bilemem, belki gecekondu mahalleleri vs daha çok etkilenmiştir.


  • ambrosia  (18.07.16 14:54:28) 
@dessy çamur atmaya devam edersek kaybederiz, evet. kafası kesilen asker haberi, kesik başlı asker de dahil adli tıp, savcılık vs tarafından kaç kez yalanlandı. tartaklanan asker haberi doğrudur, size de o asker tarafından sabaha kadar ateş edilse siz de tartaklardınız. münferit 1-2 hadise dışında bir olumsuzluk yok. algı yönetimi yapmaya çalışmayın lütfen. bu da atlatılacak inşallah.


  • animalman  (18.07.16 14:56:58) 
Haberleri okumuyorum. Okusam da neyin gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Gezi'de yaşanan bilgi kirliliği bu dönemde de var. Görünen o ki ayrı saflardayız ancak ikimiz de insanız ve ikimiz de aynı şeyi istiyoruz: korku algısı yaşatılmasın ve bu günleri hep birlikte atlatalım. Ben seni sevebilirim. Sen de beni ve bizleri sev. Zıtlıkları da kabul edebilirsek bu ülkeyi hep birlikte kurtarabileceğiz. Sevgiler.


  • dessy  (18.07.16 15:01:55) 
@dessy bilmukabele. ben de haberleri takip edip bilgi kirliliğini elimden geldiğince engellemeye çalışıyorum. fetocular dışında sevemeyeceğim kimse yok bu dünyada.


  • animalman  (18.07.16 15:05:40) 
İstanbul gazi mahallesinin hemen dibinde ama akp seçmen tabanlı bi mahalledeyim. Gece bir, ikiye kadar kornalarla, son ses "Ölürüm Türkiyem" dinleterek konvoylar yapılıyor. Her evin balkonunda, penceresinde, arabalarda Türk bayrağı asılı. Az önce bakkala gittim ekmek almaya, komşunun çocuğu bisikletine Türk bayrağı aşmış. Ufacık bisiklet ya, takılıp düşecek bebe. Gazı mahallesi karışık yine. Elemanlar tedbirle, polis desteğiyle girmeye çalışıyorlar mahalleye. Otobüsler gazı mahallesine girmiyor, eve gitmek için min 40 dk yuruyoruz. Ortamda Türkiye Uefa kupası kazanmış gibi bir bayram havası, kutlamalar.


  • damdanakan  (18.07.16 15:07:35) 
@animalman fetocuları sevmediğine göre onları bu denli güçlendirenleri de sevmiyorsundur herhalde, normali bu hani.

soruya cevabım: ege'de çomarı bol olan ünlü bir ilçeden yazıyorum, durumlar o kadar kötü değil, toplaşmalar bitti, bayraklar pek yok, en azından benim çevremde, azalarak bitecek gibi.
  • Apocalypse  (18.07.16 15:11:57) 
@animalman: İnsanlara gördükleri yaşadıkları şeyler olmamış gibi hiçbir şey yok, her şey gül gibi diyorsun ve algı yönetimi yapmayın diyorsun. Gerçekçiliğe davet etmeden önce kendin dene biraz öyle olmayı.

Alevi mahallesi basmaya gidenler var sen her şey süper diyorsun. Yazık ya, bu kadar kör olmayın.
  • Adramelekhh  (18.07.16 15:43:40 ~ 15:43:59) 
akp'nin anadolu yakasındaki kalesi pendik'teyim. burası da sizin anlattığınız gibi biraz. sela okunuyor hala, gece de sokağa çıkıyorlar. bayrak da asılı binalarda.


  • belirsiz biri  (18.07.16 17:13:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.