[]

Darbe NATO banu Avar

m.facebook.com


Yazı hakkında Ne düşünüyorsunuz?

 
çok uzun


  • franz kafka  (17.07.16 22:27:06) 
sikkofield'de bu doğrultuda yazmış. ilginç


  • komando kani var bende  (17.07.16 22:28:57) 
yazıyı okumayanlar okumalı.

bu tweetin tarihi 15 temmuz 16:53 mü ben mi yanlış görüyorum (edit: yanlış görüyormuşum)

(git: twitter.com)

(git: twitter.com)
  • Kızılçam Kitabevi  (17.07.16 22:55:14 ~ 18.07.16 00:28:54) 
bu aklımdaki 4 senaryodan ikisinin bir karışımı gibi. zaten ya gözdağı, ya gerçek; oyun olma ihtimali (rte tarafından) çok cılız demiştim. aşağı yukarı bhsettiğim her şey ve fazlasını gördüm avar'ın yazısında.

ben de dış basına bakan biriyim. ara sıra bakarım ve olayın sabahı da baktığımda "Saat 22:30’dan itibaren ‘televize darbeyi’ izlemeye başladık..
Aynı anda dışardaki belli başlı ‘düşünce kuruluşları’nın (istihbari merkezler) yayınlarını takip ettik. Gelişmeleri Türkiye’deki medyalardan önce veriyorlardı.." kısmının gerçek olduğunu, en azından Reuters'ın bunu yaptığını gördüm. akşam 10:30'da mı ne servis geçmişti yanılmıyorsam. Rusya'dan tam o vakit kaydadeğer haber bulamadığımdan atlantik tarafına bakmıştım . Satır aralarından mesel New York Times'ın Türkiye'deki olayları aktarmayı seçiş şeklinden, sokaktaki taksici Cem Yıldız ve öğretmen Şeyma'nın "ahh çok kötü tabii de bu tiranı ancak asker indirebilir artık" mealli yorumlarını yazamasından sonra Henry Barkey'nin dediklerinden pek çok şey anlaşılıyordu. Burada herkes birbirne mal, bok püsür diye küfür yağdırırken kimse kendi hissiyatından ötesini sallamadı maalesef. Zaten biz koskoca bir his ganglionuyuz, işimiz hissetmek ve budur demek.

benim aklımda yine birkaç senaryo var. birkaç tane çünkü contingency plan'lerle, hatalarla vs. bir olayın perde arkası ve sonrasının ihtimalleri artıyor.
  • godoşu beklerken  (17.07.16 22:59:56 ~ 23:02:35) 
@Kızılçam Kitabevi: dostum pasifik saat diliminde mi yasiyorsun ya da twitter ayarlarin mi oyle?

twitter ayarlarini istanbul, turkiye yaptigimda tarih/zaman alani;

ingilizce
2:53 AM - 16 Jul 2016
i.hizliresim.com

turkce
02:53 - 16 Tem 2016
i.hizliresim.com
  • tdl  (17.07.16 23:27:26) 
Tdl o yazı o saatler de de yazılmış olsa onları söylemek için çok erkendi


  • öteki ben  (18.07.16 00:03:49) 
@tdl, twitter saat ayarlarındanmış hakikaten, nasıl olduysa.. sağol.


  • Kızılçam Kitabevi  (18.07.16 00:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.