[]

Kolum çok kötü morardı. Normal mi?

Merhabalar. 3 gün önce Kızılay'a kan bağışı yaptım. İlk gün azıcık morluk vardı ama şimdi iyice yayıldı. Herhangi bir ağrı sızı yok. Bastırınca da ağırmıyor ama morluk yayılıyor. Birkaç kişiye gösterdim, "iğne çekildikten sonra bastırmamışsın, kan sızmış" dediler. Bu morluk normal mi? Hastaneye gitmeme gerek var mı? Geçirmek için ne yapmalıyım?

i.hizliresim.com


 
O normal filan değil ya, iyi misiniz? Gidin görünün bir yere, riske değer mi?


  • Adramelekhh  (17.07.16 15:50:24 ~ 15:50:39) 
Hirudoid Forte iyi gelebilir. Normal gözükmüyor. Geçmiş olsun.


  • hair freak  (17.07.16 15:51:04 ~ 15:51:22) 
Bence normal degil doktora gidin.


  • engiribord  (17.07.16 16:21:53) 
yuh. o ne. kızılay'a kan vermişsiniz gibi değil de lestat emmiş gibi olmuş. geçmiş olsun. bir baktırın +1


  • godoşu beklerken  (17.07.16 16:23:52) 
Normal değil, doktora gidin.


  • elikası  (17.07.16 16:39:01) 
nasıl oldu


  • pompeininkulleri  (19.07.16 19:59:59) 
6 gün sonra tekrardan merhaba arkadaşlar. öncelikle ilginiz için teşekkürler. bu resmi yükledikten sonra morarmalar daha arttı şu hale geldi> i.hizliresim.com

tavsiyeniz üzere doktora gittim. Baktı doktor. "Kan verdikten sonra bu morarmalar görülebiliyor, normal yani korkmana gerek yok ama her gün bir beze alkol koyup bastır, saf alkol bulamazsan kolonya da olabilir. iyileşme belirtisi göstermezse 5 gün sonra gel bakalım tekrar" dedi. ben de her gün 5-10 dk alkollü bezle bastırdım. çok şükür yavaş yavaş geçti. şu anki hali bu> i.hizliresim.com birkaç ufak morluk kaldı. o da bir iki güne geçer inşallah.
  • medeniyet  (23.07.16 14:21:32) 
Geçmiş olsun.

Benim kol öyle olsa aha gitti kol diye ortalığı ayağa kaldırırdım galiba.
  • Adramelekhh  (24.07.16 11:31:02) 
Geçmiş olsun. Bir daha kan vermeyin bence. Ben hayatımda ilk kez siz de gördüm böyle olduğunu. Olabiliyormuş demek. Acaba sebebi nedir?


  • engiribord  (26.07.16 16:40:17 ~ 16:40:29) 
böyle olmasının sebebi bana açıkladıklarına göre, hemşire iğneyi sokarken damara hasar vermiş. muhtemelen iğne damarın içinden geçip altını da deldi. o hasarlı yerden kan sızmış deri altına. daha ilk anda kolum şiştiği için bastıramadım. bastıramadığım için kan daha çok sızmış. hemşire şişliği görünce söylemişti zaten. kolun moraracak korkma demişti. her gün 5-10 dk alkol tedavisi uygulayınca geçti. kolum eski halinde döndü çok şükür. şu anki hali bu: i.hizliresim.com

ilginiz için teşekkürler.
  • medeniyet  (28.07.16 10:03:47) 
bence pıhtılaşma sorununuz var, kan tahlili yaptırarak önlem almanızda fayda var. patlatılan damardan sonra bu kadar kan olması normal değil.


  • dropbox  (14.08.16 16:56:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.