[]

Yurtdisinda kredi kart kullanimi ve komisyon

Iyi geceler arkadaslar. Bir aya yakin bir Avrupa gezimiz var. Cok para calindigini duyduk o yuzden yanimizda pek nakit tasimak istemiyoruz, en azindan kafamiz rahat olsun diye kredi kartiyla restoran, market, alisveris vs. yapmak istiyoruz. Is bankasi kredi kartimiz var, dedigim islemleri komisyonsuz yapabilir miyiz acaba? Ya da burada euro hesabi actirsak ve oradan banka kartiyla harcasak boyle birsey mumkun olabilir mi? Cevaplarinizi bekliyorum, cok tesekkurler :))




 
Ekstra bir komisyon yok. Yaptığın alışverişler bankanın -hele ki mesai saati dışındaysa- görece yüksek kurundan TL'ye çevrilip direkt ekstrene yansıyor. ATM'lerden para çekersen komisyon alınıyor. Türkiye'deki başka bir bankanın ATM'sinden para çekme komisyonundan biraz daha yüksek o da.
Gideceğiniz ülkede kredi kartı kullanımı ne derecede bilmeden karta güvenip çıkmayın. Mesela Paris'te Amsterdam'da her yerde kredi kartı geçerli Türkiye gibi ama Yunanistan'da otelin birinde bile geçmiyordu. Kafe restoranlarda falan geçmemesi gayet sıradan bir şeydi. Bir kısım aksilikler yüzünden planlamamın çok üstünde harcama yapmam gerekince kredi kartı kullanırım demiştim ama pek kullanamayınca atm'den para çekmek zorunda kalmıştım bir kaç sefer.

  • slayerrr  (17.07.16 02:11:14) 
Kredi kartnda komisyon vs yok ,al yanina kullan.sadece banka euro donusumunde az yuksek olabiliyor.normal atm kartinizida aln yaniiza nakit isinide ondan halledin,cok fazla komisyonu yok.


  • duptıs  (17.07.16 02:13:02) 
iş bankasını arayın ve dolar euro ekstresi isteyin. yurt dışında harcamalarınız ona göre yansısın. yurt dışında 1500 euro harcarsanız ekstrenize direk bu 1500 euro yansır ve türkiyeye dönünce euro olarak ödersiniz. eğer böyle ekstre istemezseniz 1500 euro banka kurundan ki çok yüksek olur tl ye döner zarar edersiniz


  • oscar  (17.07.16 02:20:50) 
ben alışverişte kredi kartımı kullandığımda herhangi bir komisyon ödememiştim. sadece banka kurundaki değişiklikten dolayı tahmininizden biraz fazla ödeyebilirsiniz. ancak nakit çekerken 40 euro için 6 euro falan komisyon almıştı garanti bankası ama tam emin değilim.


  • ontheroad  (17.07.16 02:21:25) 
şurada yazıyor komisyon ve ücretler: www.isbank.com.tr


  • apdulera  (17.07.16 02:31:25) 
%2.02 diyor İş Bankası internet sitesinde. Komisyon var. Ben Yapı Kredi ile %3 ödemiştim.


  • Lim5  (17.07.16 02:47:49) 
hangi ulkeye gideceksiniz? bazi ulkelerde sandiginizdan daha az geciyor kredi karti, ortada kalmayin.


  • kassiopeia  (17.07.16 02:52:49) 
bankalara pek güven olmuyor para çekimi konusunda, çat diye erişiminizi kesiyolar, sonra ortada kalıyorsunuz, mesela en son burada gördüğüm bir duyuru vardı, arkadaş iş bankasına parasını yatırmış yanında atm kartı var ve bankaya ben şu şu tarihlerde şurada olacağım bir sıkıntı yaşamam değil mi deyip, haber verip sorun olmayacağı konusunda da teyit alıp avrupa seyahatine başlamış, yanında bir miktar nakiti varmış onu bitirmiş, sonra tam bayramın birinci günü para çekecekken, güvenlik sebebiyle kartına bloke koymuşlar, aramış aramış bankayı ulaşamamış, öyle arkadaşın tatili de zehir oldu, parasız da kaldı(buraya yazdığı duyurudan okuduğum kadarı ile ben bu sonucu çıkardım) nakit şart derim, duruma göre değişir ama en azından bi 200 euro atın cüzdana , hani para çekemezsiniz bi sıkıntı olur bişeyler olur aç açıkta kalmazsınız türkiye ile irtibata geçene kadar.

ayrıca ben denizciyim, avrupanın kıyı ülkelerinden hepsine bi çok kez gittim ve bi çok kez atm kartı kredi kartı kullandım, çok sefer hiç bir sebep yokken kredi kartımın çalışmadığı yada nakit çekemediğim zamanlar oldu. yani 20 den fazladır bu.
  • killerbee  (17.07.16 03:09:44 ~ 03:11:38) 
yapmanız gereken @oscar 'ın söylediği. diğer tüm yöntemlerde fazladan para çıkar cebinizden.

+1
  • mr.goodcat  (17.07.16 10:38:59) 
Is bankasi hala ogrenci gozuktugumden dolayi euro ektresi cikarmiyormus.. 1000 Euroda 100 lira zarar falan edeceksem ugrasmaya pek degmez gibi gozukuyor. Astronomik farklar olmaz dimi? Merak ettigim konu orasi :))


  • megacracker  (18.07.16 23:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.