[]

vize icin bankadaki para akisi

Benim birkaç bankada hesabım var şu an. Hepsinden toplasan beş bin lira girip çıkmıştır toplamda. Mesela x bankasindaki hesabıma iki kez 1500 den maaş yattı, y bankasindakine yine iki kez 1600 tl lik giriş çıkış oldu. Sonra ücretli öğretmenliğe başladım. Ona da 500-600 yattı falan. Bi senedir çalışmıyorum. Vize kabulü olmak için bankalardaki "Tek" Bir hesapta düzenli para giriş çıkışı olması gerekiyor, değil mi? Birkaç aylık bir ziyaret vizesi alacağım Macaristan'a, Sonra tabii geri donmiycem kalıcam da. Üç aylık vize vermeleri için benim burada düzenli bi gelirim vs olması gerekiyor değil mi? Yanına gideceğim aileden davet mektubu alacağım. Süreç nasıl işler? Daha önce arastirmadim, niyetim ciddi değildi. Bilen biri aydinlatabilir mi? Önce burada bi yıl düzenli çalışıp sonra mı bu tarz bi atraksiyona gireyim? Büyük ihtimalle devlet memuru olucam, Öyle olunca vizeyi daha mı kolay alırım?

Teşekkürler.


 
yapabiliyorsan 1 yil calis oyle vize basvurusu yap. devlet memuru olunca o isler daha da kolaylasiyor. hic ayri ayri hesaplar gostererek basvurmadim. cok farki olur mu bilmem ama tum parayi tek bir hesapta toplasan bence daha iyi olur. para giris cikislari olan hesap olsun. bir de ilk defa vize alacaksan 3 aylik vermeyebilirler, planini ilk vizeye gore yapma ya da en azindan vize cikmadan kesin plan yapma derim. 3 ay surekli sekilde ve kacak olmadan kalabilmen icin 6 aylik vize alman gerekiyor sanirim bi de. 3 aylik bi dil okulu tarzi bisi olmadigi (yani is veya egitim amacli gitmedigin) surece 90 gun kalisli vize en az 6 aylik olmali diye biliyorum ben. yanlissam duzeltirler.


  • in vino veritas  (16.07.16 21:17:09 ~ 21:19:07) 
Şu an hiçbir hesabımda para yok bu arada ama kizkardesim tatil için vize alırken "Bankada duran paraya değil para sirkulasyonuna bakıyorlar" gibi bi şey demişti. Ben şimdi bütün hesaplarım bunlar, Şu kadar para girdi çıktı, is buldukça çalışıyorum ben falan desem çok aptalca olur evet. Çat diye 3-6 aylık vize de vermezler. En aşağı bi sene bekliycem, beklemek zorundayım sanırım buraya geri dönmek zorundaymisim imajı cizebilmek için.


  • damdanakan  (16.07.16 21:21:57) 
para giris cikisi onemli evet ama hesabinda belli bir miktar para olmasini da istiyorlar. onlar belirtiyor bazen minimum olmasi gereken tutari ama genelde kalacagin gun x 100 tl gibi bir sey yeterli oluyor. ama biraz bekleyebilecek durumdaysan bekle derim ben. adamlarin emin olmak istedikleri sey senin geri donecegin (donmeyecek de olsan). gidince beni de aldirsanaaaaaa :)


  • in vino veritas  (16.07.16 21:33:00) 
Konsoloslugun sitesine baktım da ailenin davetiye üç aya kadar aile ziyareti vizesi alinabiliyormus. O zaman ben bu sene bi atanayim(yani inşallah) bi sene para biriktireyim, yaz tatilinde de tatile gidiyom yoa diyip üç aylık vize alayım. Sonra da gelmiyim. Hem bu bi sene içinde orada bi okula master için de kabul ederler belki, şirinlik olsun diye hem ingilizce hem Macarca çalışırım bi sene. O zamanki sene sonra gideyim, Seni de es kontenjanından aldırırım yanıma :p


  • damdanakan  (16.07.16 21:50:32) 
:) hadi bakalim hayirlisi.


  • in vino veritas  (16.07.16 22:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.