[]

bi askeri darbe sorusu da benden

Dun gece yasanilanlar aklimda bi kac soru uyandirdi;

1- Havalimanina, kopruye falan tank yigdilar nasil oldu da bu tanklari kullanirken hic bir polis yolda cevirmedi bunlari, elini kolunu sallayarak havalimanina kadar getirip tanki oturttular?

2- Dun gece boyu tepemizde f 16 havalanip durdu nasil oldu da bu ucaklari kacirmayi basardilar ve bu ucaklari inderecek fuze vs. sey yok mu bu ulkede?

3- meclis binasi bombalandi, ates acildi binaya, bina guvenligi bu kadar kotu mu?

4- 2 bin kisi ile darbe mi yapilirmis anasini satayim, ulkenin mitinin nasil haberi olmadi bu askeri darbeden daha oncesinden?

 
1) polis ford connect'le tanka ne yapabilir?


  • vayezikhan  (16.07.16 20:37:27) 
2- "kaçırmak" değil, biri emir veriyor, uçağa atlıyorsun. hadi emir almadın, pilotlar zaten subay. uçağı hazırlatacak emirleri verir atlar yine bence.

3- meclisin etrafında yollar var, istediğin aracı getirip ateş açmak mümkün. havadaki uçağa helikoptere zaten bir şey yapamazsın, karadan ise o aletler istese top mermisini açık camdan içeri sokabilecek kadar hassas.
  • celeron 300a  (16.07.16 20:43:16 ~ 20:44:53) 
1- yolda karşılaşıyorlar elbet ama polis tabiki birşey yapamıyor.

2- kaçırmadılar. f-16ların inip kalkabileceği üssü kontrolleri altına aldılar. saraydan helikopterlerin tarandığı söyleniyor ama. uçakları indirmenin pekde önemi yok. zaten f 16larla şehirleri bombalayacak değiller. o güç gösterisinin bi parçası. meclisi bombalamaksa göstermelikti ya da çaresizlik. çok geç bombalandı zaten bu tarz durumlarda bombalamak yerine kontrol altına almak daha bi tercih ediliyor.

3- meclis binasına f-16 lardan 7 füze atıldı ya da bomba her neyse artık.normal bi binanın değil durması tuzla buz olması gerekir. ama binanın korumalı oluşundan dolayı binayı yıkamadı.

4- her yerde 2000 kişi deniyor ama askerlerin whatsapp konusmasında trakya bölgesi için 20000 kişilik yemek hazırlatıyorlar. yani en azından 2000 kişiden daha fazla olması gerekir diye düşünüyorum. bide mit'den darbeye katılanlarda varmış. hatta mit kendi içerisinde uzun bi süre çatıştı. bir de o kadar şaşılcak bişey değil. bu ülke kaç tane darbe geçirdi zaten:))
parantez içerisinde söyliyim. şöyle de bir düşünce var. zaten böyle bi hazırlık olduğu düşünceleri varmış mitde ve hükümette. tsk dan çıkarmalar yapılıyormuş. askeri mahkemeler başlayacakmış.
  • naylonlee  (16.07.16 20:52:48) 
1) Devriyede olan polisler, trafikteki askeri araçların varacağı noktaları bilemezler. Onlara en fazla askerlere şu noktaya kadar eşik edin denilir. Operasyonların gizliliği açısından polislere operasyonla ilgili şeyler normal zamanda da söylenmez. Bir polisin yolda tank görünce onu durdurması gibi bir durum söz konusu değil.

2) Uçaklar kaçırılmıyor. Emri alan pilot uçağı kaldırıp verilen emri yerine getiriyor. Teknik anlamda kendi uçağımızı vurmanın zor olacağını söyleyebiliriz çünkü hava savunma sistemleri kendi uçaklarımızı düşman olarak görmüyor. Zaten havada olan uçakların çoğu darbe yapmayan ordunun savunma amaçlı havada bulundurduğu uçaklar.

3) Bina güvenliği gayet iyi gibi. En azından o kadar bomba sonucunda yıkılan bir yer yok. Sadece fiziksel çevre zarar görüyor.

4) MİT'in askeri hareketlilikten haberi oluyor ama anlamıyorlar olayın ne olduğunu. İki bin kişiyle çok güzel darbe yapılır ama bu kadar kişi iyi yönetilemediği için darbe kısa sürede engellendi.
  • dissendium  (16.07.16 21:34:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.