[]

Darbe güvenli bir şekilde gerçekleşseydi

Mevcut yönetim "silah zoruyla da" olsa el değiştirseydi, yerlerine daha iyi bir yönetim gelseydi ve bunlar olurken sivil halkın can ve mal kaybı minimum bir seviyede gerçekleşseydi daha iyi olmaz mıydı?




 
hayır


  • nrmnm  (16.07.16 17:25:54) 
Bence olmazdı


  • basond  (16.07.16 17:26:25) 
Bir an ben de öyle düşündüm. Gerçi şimdi de başkan olsun da kurtulalim artık şu kandan, ölümden diyorum. Kurtulabilirsek tabii.

Ne dusunecegimi bilmiyorum.
  • fraise  (16.07.16 17:28:03) 
en başta darbe hiç olmayacaktı. ben onu isterdim. yalnız dün geceden sonra, darbenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini tercih ederdim. yarın içki içtiğin için seni dövecek adamlar, bugün türk askerinin kafasını keserek "kahraman" oldu. can ve mal kaybının minimümda olması falan da umrumda değil, bunu yapanlar öldürülmeli.

darbe hiç başlamayacak. başlarsa da başarıyla tamamlanacak. mevcut hükümetin darbeden sağ çıkması (ki ben bunun darbe falan olduğunu da düşünmüyorum, böyle salak bir darbe olamaz) darbenin başarıyla tamamlanmasından daha korkunçtur. çünkü darbe gerçekleşmiş olsaydı bu köpekler evlerinde sus pus olacaktı ve yarın köpeklik yapmaya cesaret edemeyecekti. bugünse hepimizin kafasını kesebilirler, bizim adımız da vatan haini olur.

gerçekten şu sokağa dökülen barbar kitlenin ülkenin kurtarıcısı olduğuna, bu "darbenin bastırılmasının" iyi şeyler getireceğine mi inanıyorsunuz?
  • der meister  (16.07.16 17:28:07 ~ 17:29:43) 
@iyi de kardeşim mevcut yönetimin yaptıkları da ortada. 4.5 yıl kan kusup adam akıllı bir düzene girme ihtimalimiz yok muydu?

demokratik bakış açısıyla bakmak pek mantıklı durmuyor. çünkü halk demokrasiden bir haber.
  • dalessandro  (16.07.16 17:28:37 ~ 17:30:31) 
Olmazdı.


  • Lim5  (16.07.16 17:28:45) 
öyle bir şeyin olma ihtimali olmadığı için, daha iiy olmazdı


  • tchuck  (16.07.16 17:31:05) 
olur veya olmazdı bisey demeyecegim.

sunu diyecegim sadece; bu vesileyle gorduk ki, yarin bir gun kendi halinizde barda ickinizi icerken, sevgilinizle elele dolaşırken, ya da sadece cuma namazı vaktinde dışarda dolaşıyorsun da camiye gitmiyorsun diye rahatlıkla kafanı kesebilecekler.

bu potansiyel kesinlikle var.

bu ulke bitmiştir, din bokuna dibine kadar batmıştır.
  • no christ requires  (16.07.16 17:31:45) 
Darbe hukumeti kurulup tum yozlasmis kadrolar yargilanirdi. Sonra hemen erken secim. Bence 2 3 ayda eski modumuza donerdik.
Butun darbeler ayni olacak diye kaide yok.

  • yons  (16.07.16 17:45:16) 
madem senaryo yazıyoruz, eğer halk ayaklansa, silahlansa bir gecede mevcut yönetimi silahla ele geçirseydi, yerlerine daha iyi bir yönetim gelseydi ve bunlar olurken sivil halkın can ve mal kaybı minimum bir seviyede gerçekleşse daha iyi olurdu.

asker elini attıktan sonra elbette bundan daha iyi olması ihtimali var ama kısa sürede ve mevcut duruma kıyasla. uzun dönemde siyasal islam daha vahşi şekilde geri döneceği için tabii ki zararla sonuçlanırdı yine.
  • nawar  (16.07.16 17:49:33) 
tabii ki olurdu.
isidlilerin asker kafasi kesmesinden daha kotu nasil bir manzara olabilir ki?

humanist ilik gerzek solcu arkadaslar, isid sakallilari demokrasi neferi sanmaya devam edebilirler.
  • baldur2  (16.07.16 17:52:47) 
arkadaşlar darbe denemesi oldu.
ama darbeyi yapacak kesim; laik ve demokratik türkiye cumhuriyeti ferdi değil.
fethullah gülen cemaatine ait komutanlardı.

darbe olsaydı suandan farklı olmayacaktık. işin özeti bu. bi 2-3 sene de iç savaşla uğraşacaktık üstüne. sanki fethullah gülen cemaati laikmiş gibi y orum yapmayın.

şuan bu darbe teşebbüsüne dair benim umutlandıran tek şey; ordu içi de dahil olmak üzere fethullah gülen cemaati yok edilmiş oldu. tek bir ferdi bile kalmadı geriye, tamamen yok edildi. en azından geriye tek düşmanımız kaldı. bu da bir şeydir.

10 sene önce yok olacağı aklımızın ucundan bile geçmeyen cemaat, bertaraf edildi. son parçaları dün gece dağıtıldı ve bitirildi.

bugün de yok olacağını tahmin dahi etmediğimiz kesim belki 5 sene sonra tarumar edilir. en azından 1'e indi hedef.
  • tchuck  (16.07.16 18:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.