[]

din-şizofreni ve psikiyatrik rahatsızlıklar arasındaki bağlantı

Bugün çok kötü bir gündü... Ne kadar ıstesem de dusunmekten alamıyorum olanları.
Ama bu tezimi mutlaka yazmalıyım. Aşağıda yazan dusunce yıllar yılı yaptıgım gözlemlerin bir sonucudur.


Arkadaslar, id-ego-alter ego olayını bılırsınız, devamlı bir mucadele ıcındedırler, fazla ego narsizme neden olur ve narsizm çoğu psikiyatrik rahatsızlığın kökenidir (aramızda psikolog ya da psikiyatr varsa bu soyledıklerımı dogrulayacaktır).


Tezim şu, aşırı dincilerin çoğu aslında psikiyatrik rahatsızlıklara sahip --------şizofreninin ---okb nin kendini gösterdiği durumlardan biri de aşırı dini dusuncelerdir (bu da dogrulanabilir), din --yani Allah dusuncesi, ve dindar oldukları ıcın her soyledıklerının ve yaptıklarının dogru oldugu -allah kelamı oldugu dusuncesi EGO larını daha da sisirmekte ve narsizme neden olmaktadır.

Düşünsenize, Allah dusuncesi var kafanızda, kendinizi temizlenmis hissediyorsunuz ve diger kisilerin yaptıkları hosunuza gitmezse onları kafirlikle suclayabiliyorsunuz --------BİR NEVİ ŞİRK KOŞULUP tanrı dusuncesini kendine atfediyor insan.....


Öyleye öyle işte, daha da geliştirilebilir bu tez, ama özünde rahatsız bir halka sahibiz.

Siz ne dusunuyorsunuz?

 
Hakikat şiddet doğurur diye bir laf vardı. Yani hakikatin bilgisine sahip olduğunu düşünen birinden şiddet çıkmaması düşünülemez gibi. Tabi uzerine ayrıntılı düşünmek lazım.


  • anily  (16.07.16 17:29:58) 
İnanca aykırı düşüncelerin zihni karıştırmaya başlaması, daha basit bir tabirle bulaşma yaşanması şizofreni hastalarında görülebiliyor. Örneğin aşırı dinci olan birinin aklına sürekli Allah'ı sorgulayan soruların gelmesi kişinin akıl sağlığını zamanla bozacaktır. Çünkü bu kişi inançlarına ters düşen şekilde düşündüğünde cezalandırılacağını düşünmektedir. Fakat kişinin zihninde sık sık tekrarlanan din karşıtı fikirler onu zora sokmaktadır. Benzer şekilde sosyal olarak zayıf kişiler kendilerini daha iyi hissetmek için ben tanrıyım, ben peygamberim gibi kendilerini oldukça güçlü ve ulaşılmaz gösteren fikirlere de istemsiz şekilde sahip olabilmektedir. Bana göre din, burada cinler periler gibi göremediğimiz ve varlığından emin olamadığımız varlıklar dışında, konusal olarak insan beyninin özgür düşünmesini kısıtlayabildiği için bir sorun oluşturabilir. Akıl sağlığı normal bir insan için din algısı farklıdır ama zihinleri sürekli çıkış yolu arayan kişiler için din bir baskı aracı olabilir. Din, kişinin özgürleşmesini, kendini iyi hissetmesini sağladığı takdirde insanların işine yarayabilir.


  • dissendium  (16.07.16 18:17:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.