[]

Askerimi böyle görmek çok koydu, siz?

Şu ülkede şu genç yaşımda en çok içimi parçalayan da bu..
Ne olduğundan habersiz askerin ışidden bozma bi bok yaptığını zanneden insanlar tarafından linç edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

(Darbeyi kesinlikle desteklemediğimi özellikle belirtiyorum)

 
cnn int.da bile askerin teslimolma görüntüleri yayınlanıyor. kötü.


  • sutlu nescafe  (16.07.16 10:21:24) 
türk halkından nefret ediyordum daha da katlandı. Doğuda askerlik yapan arkadaşıma kafası kesilen eri gösterip bu adamlar için savaşıyorsun malın tekisin yazıp videoları görmemek için kapattım facebook hesabımı.


  • Nox  (16.07.16 10:22:38) 
Kafasi kesilen? Ben uyuyordum, o da mi oldu?


  • letheavendangered  (16.07.16 10:41:09) 
Şok oldum. Diyecek tek şey bulamıyorum. Bu başka bir sey. Inanın anlatamıyorum kendimi. Midem bulanıyor bu insanlardan. Bu kadarına hala inanamıyorum, kabullenemiyorum.


  • uzunuzunilgi  (16.07.16 11:02:39 ~ 11:03:08) 
ÜSt rütbelilier zerre ipimde değil de emir verildi diye uygulamak zorunda kalan erlere üzüldüm.


  • bartholomew87  (16.07.16 11:05:02) 
Orada bir insanın kafasını gözünü kırpmadan kesenler her şeyi yapabilir, bunların ''halk''tan insan olması çok ürkütücü. Gerçekten erlere çok üzüldüm..


  • neferkitty  (16.07.16 11:08:34) 
Teslim olan erlerin bir kısmı ''bize tatbikat var dediler götürdüler'' demiş, çoğunun haberi bile yok. Anladıklarında da iş işten geçmiştir bence.


  • neferkitty  (16.07.16 11:39:26) 
Zekası çok da yüksek olmayanlara darbeci er olmayacağını açıklama zahmetine girmeyin yahu zaman kaybı. Çomar diyin geçin.

Al şarkıyı da ben vereyim. www.youtube.com

soruya de cevap verelim de silinmesin konu. türk halkı diye bir şey kalmadığının en büyük göstergesi olay bu.
  • Nox  (16.07.16 11:49:50) 
Bana koydu, erlere çok üzüldüm hele o boğaz kesme olayı, yere yatırılmış asker görüntüleri, bazı yerlerden üstlerini soyup araca aldıkları görüntüler üzdü beni, emir alıp gelen çocuklar bunlar. ayrıca tankların üzerlerine çıkmaya müsade edecek kadar tepkisiz olup (bu yüzden darbe değildir) kahramanlaştırılan halka zarar vermemişken böyle sonuçların olması çok üzdü beni bok yoluna insanların hayatlarını karartmak çok acı.


  • pamuk helvalar cebe  (16.07.16 12:03:03) 
Aynen darbe yaparken, millete iskence yaparken gormemiz gerek degil mi?

Kafa kesilmesi olayi, sucsuz gunahsiz insanlarin dovulmesi eyvallah. Ama onun disinda askerin teslim olmasindan rahatsiz olan kesim sanirim darbeyi de destekledi. Isidden bozma dedigin insanlar dun darbeye engel oldu. Ki meydanlarda her partiden insan vardi.

Yasim genc demissin. Benim de genc. Ama darbe donemleri hikayelerini cok duydum akrabalarimdan. Ve su kaniya vardim turkes'in dedigi gibi "en kotu demokrasi en iyi darbeden iyidir".
  • sorubankasi  (16.07.16 12:25:21) 
@sorubankasi elbette darbeyi desteklemiyorum; fakat her darbe aynı şartları getirecek diyr bir şart da yoktur, demokrasiye sahip çıkmak da bence asla ve asla halkın görevi değildir. Halk demokrasiye sandıkta sahip çıkar, eğer onu temsil eden hükümet darbe için gerekli ortamı sağlamış ve ülkeyi o duruma sürüklemişse olay asker ve hükümet arasında tezahür eder. Çünkü askerin darbe mazereti de ülkenin ideolojisinin yanlışlığına dayanır, yayınladıkları bildiride gördük bunu. Yani asker halk için darbe yapar, bu sebeple halk ve asker karşı karşıya gelemez, kimse de meydanlara dökülün demokrasiye sahip çıkın gibi bir söylemde bulunamaz çünkü benim demokrasimi koruyacak olan sensin ben değilim. Eğer koruyamıyorsan da işte darbe girişimi olur.


  • body electric  (16.07.16 12:48:51) 
Ben cok uzuldum ya


  • engiribord  (16.07.16 13:35:37) 
Askerlikten sonra ordu ile ilgili duygusal bağ kuramıyorum pek. Gerçekten hiçbir değerleri olmadığını görüyor ve soğuyorsun. Dünkü olaylar korkunçtu. Rütbesizlere üzülüp üzülmemem bu korkunçluğun neresinde yer aldıklarına bağlı. Linç, geri kalmış toplumların boşalma yöntemi. Bunu duyuruda bile görebilirsin. Öfkeli kalabalıkların aklı olmaz. Devlet suçlu burada.


  • harvey  (16.07.16 13:54:53) 
@body electric;kusura bakma kardesim ama o kadar enteresan seyler yazmissin ki, nereden baslasam bilemiyorum.

Oncelikle sunu demissin "demokrasiye sahip cikmak halkin gorevi degildir"

Aynen herkes 60larda 70 lerde oldugu gibi evlerinde pussun. Sonra bakalim "halk demokrasiye sandikta sahip cikabilecek" mi? Demokrasinin en asgari kosulu sandik olabilir. Ama demokrasi sadece "sandik" degildir.

"Halk ile asker karsi karsiya gelemez"

Zaten darbenin tanimi halk ile askerin karsi karsiya gelmesidir. Siyasetle kendi gorusunu etkin kilamayan ufak bi azinligin halki silah zoruyla yonetmesidir. Zaten halktan hemen hemen hic kimse destek vermedi. Tum partiler darbeye karsi durdu.
  • sorubankasi  (16.07.16 14:59:20) 
@sorubankasi tekrar belirtmek istiyorum darbe taraftarı değilim bunu saklayalım cepte.

Polisle asker çatışmadan olayın halk faktörüyle bitmesi olumlu ama bahsettiğim senin kaçırdığın şey de şu: bir halk var güya denokrasi destekçisi, asker yönetime mantıklı bir bildiri ile mazeretler sunarak el koyuyo ses yok, ne zaman ki cb çıkıyor hadi meydanlara diyor ve çoğu kişi bir cihat mantığı ile askere iniyor. En başta şaşkın olan askerler teslim oluyor fakat halkın lincine taşlamalarına maruz kalıyor. Tankların üzerinde tepinen bir halk var, polis üniformalarıyla askeri linç eden bi halk var soruyorum nasıl bir itibarı oldu tsk nın? Bu mu türkiyenin asil kanı böyle mi olmalıydı? Meydanlara inin emri bence daha büyük bir çatışma için davetiyeydi. Ve çoğu insan yine piyon olarak öne sürüldü..
Darbe evet kabul edilemez ama sonuçta elde ettiklerimiz felaket. Ayrıca evet demokrasi için insanlar elbet eylem yapma hakkına sahiptir ki en büyük örneğini gezide gördük tabii ki orada bunu savunan halk linç ediliyordu; şimdi ise demokrasiyi savunmak halka düştü, üstelik kendilerini en büyük demokrasi temsilcisi ve güven kaynağı ilan eden devlet tarafından verilen söylemle, camilerin büyük bir organizasyonla cihat mantığında halkı gaza getirmeleriyle...
  • body electric  (16.07.16 15:41:41) 
keske o askerler darbe yapsaydı da sızı aılenızı cocuklarınıza neler yaptıgını gorseydınız, koyar mıydı o zaman?


  • hopp  (16.07.16 15:44:41) 
@hopp

Asker namuslu şerefli vatandaşa bir şey yapmaz namussuz şerefsiz soysuz yolsuz korksun.
  • Nox  (16.07.16 16:23:29) 
  • neferkitty  (16.07.16 16:34:24) 
erdoğanın yapacaklarını tahayyül edemeyen gençlerin iyi ki darbe olmadı diye ağlaşmaları ne acı. bakınız, başınız mı açık, sağınızda solunuzda dövme mi var, küpe mi takıyorsunuz, muhalif misiniz? çok değil iki sene içersinde dün videolarını izlediğiniz grubun hedefi haline geleceksiniz. dayak yiyecek, kimsenin görmediği bir izbede cesediniz bulunacak, istiklal marşı veya sikindirik bi arap ilahisi çalınan odalarda size hiçbirşey yapmadığınız, sadece hayatınızı idame ettirmeye çalıştığınız için neden öyle yaptın, suç ortakların kimler gibi abuk sorular sorulacak. siyasal islam kendinden olmayan herkesi eşşek cennetine yollamak üzerine kurulu bir akımdır, aksini iddia edende gazete okumuyordur. dün dışarı çıkanlarda halkın her kesimi filan değildi, bulunduğu yere çıkıp ortalığı kolaçan etmek başka, minibüse otobüse doluşup havaalanına, genelkurmaya gitmek başka. bunu hepiniz biliyorsunuz ama ben yine hatırlatmak istedim.

ben dün bu şuursuzların isyanına sevindim. dinci bir kesim diğer dinci bir kesime savaş açtı, benim açımdan win win, yesinler birbirlerini. şu da çok açık ki bir kesimin iyice bel bağladığı tsk'da artık güvenilmez bir kurum olmuştur. onlarda ustalarının izinden giden bir grup silahlı örgütten başka birşey değildir gözümde. hiçbirine güvenmiyorum.
  • bruceandwayne  (16.07.16 17:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.