[]

otomobil lastiği değişim süresi

arkadaşlar merhaba,
2011 model 42000 km'de bir aracım var. alalı çok olmadı. üzerinde fabrika çıkışı lastikler var (2010 üretimi) bunları değiştirsem mi ? diş kalınlığı fena değil. acayip tırsıyorum patlar eder diye. eğer değiştirin diyorsanız nokian dört mevsim lastikler var uygun fiyatlı önerirmisiniz ?
teşekkürler


 
Dis kalinligi diye baska bir seye bakiyor olabilirsin. Yazliklari 20000'de degisgirirdim ben olsam.


  • alperz  (15.07.16 14:37:03) 
Yeni lastikte patlar. Lassa tavsiye ederim. Değiştirmekte fayda var.


  • teknikekip  (15.07.16 14:39:27) 
ben olsam değiştirirdim. 2013 model arabam 40.000 km'deyken lastikler gözüme yıpranmış göründüğü için değiştirmiştim ben.


  • ihaleli batak  (15.07.16 14:41:41) 
Lastik en önemli parça.6 yıl olmuş hiç kullanilmasa bile 6 yılda yıpranır.
4 mevsim olarak Michelin crosslimite var onu oneriyolar ama Nokianda iyi. He ben olsam yaz kış ayrı alırım

  • giggs  (15.07.16 14:42:35) 
Lastikte yıl da önemlidir, kilometre de önemlidir, dış kalınlık da önemlidir. 3-4 yılı geçen veya 40-50 bin km'yi geçen lastiklerin değişmesinde fayda var.


  • Abdurrahman  (15.07.16 14:43:47 ~ 14:44:00) 
o lastikler taş gibi olmuştur artık. Bir de araç ağırsa çok daha fazla risk alıyorsun demektir. Yani; lastiklerini değiştir. nokian 4 mevsim de süper bir lastiktir. www.kolayoto.com ve hepsiburada da sık sık kampanyası olur, almadan önce bir bak. (Ama 4 mevsim alacağına yaz kış ayrı alsan daha mantıklı sanki, (gerçi bulunduğun şehrin hava ve yol durumu da etkiler bu tercihi) )


  • primetime  (15.07.16 15:53:31) 
eğer süratli araba sürmiyorsanız (+100) lastik patlaması korkulacak bir durum değil. ama üreticilerin tavsiye ettiği süreler sonucunda lastikler fren mesafesini uzatacak şekilde sertleşiyor. bu sebeple değiştirebilirsiniz. fren mesafesini uzatan etken yol tutuşu da etkiler. (sürtünme )


  • tukenmez adam  (15.07.16 16:11:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.