[]

İş kurmak

İstanbul da doğdum büyüdüm. Seneye de üniversite bitiyor. Mezun olduktan sonra Ankara veya çanakkale ye taşınmak istiyorum. Yüksek lisans yapacağım.

Bu zamana kadar biriktirdiğim 30 bin lira param var. Bunun üstüne biraz daha para kredi çekip iş kurmak istiyorum.

Mesela bi kafe olabilir, AVM'lere stant açıp kek tatlı satmak olabilir.

Özellikle Çanakkale'de küçük bir Dükkan açsam kazanabilir miyim yoksa batar mıyım?

 
tavish hocam.
kac yasindasin bilmiyorum ama 4-5 sene bir yerlerde calis is dunyasını gor.
parayı da usd yap kenarda dursun.
sonrasında daha guclu girersin.
avm ler bilmeyenler icin tam tuzak.
kiralar yuksek. sozlesmeler zorlayıcı.
mekan super iş yapiyor diye çakarlar franchise ı.
musteri bulamazsın. paranı batırma.
en azından biraz işleri öğren girersin.
  • kingcyrax  (15.07.16 13:42:37) 
Dukkan acip yurutmek kolay mi. Once deneyimi olana ortak olup piseceksin. Yoksa citir citir yerler seni. Yerel esnaf bile oyle zort diye dukkan alip yurutmuyor. Yol yordam bilmiyosan sicar batirirsin ayrica dukkan sahibi olmak insanin omrunu yer ilk iki yil, en az.


  • beriberi  (15.07.16 13:53:54) 
avm işine hiç girme hocam. ama yukardakilere de katılmıyorum. kesin batacak diye bir şey yok. normal hayatta hesabını kitabını bilen adamsan iş de yürür. gıdada kar marjı yüksek ama ürün çeşitliliği, fire miktarı çoktur. insan evlendiğinde sorumlulukları olduğunda daha zor deniyor bunları. tam zamanı bence.


  • prodeq  (15.07.16 13:55:45) 
mesela aşağıda bir arkadaş 3000 ile hot dog arabası işine girmek istiyordu. belki öyle daha minik işlere girişip nasıl gidip gitmediğine bakabilirsin. paranı da kenarda tut +1


  • freya  (15.07.16 14:09:31) 
Çanakkale'de kazanir. orasinin yildizi gittikçe artıyor. ufak bir kafe olabilir. deniz görürse tadindan yenmez.


  • for the record  (15.07.16 16:28:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.